Jump to content

Snaga molitve

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Natasa. рече

Ne samo to.

Ali odnos pravednosti i nagrade jeste odraz rane mladosti :). Ne funkcioniše tako, pogledaj samo pravednog Jova...ili odeljenje dečije onkologije :(.

Pravedni Jov je postradao zbog zavisti djavola, ali tesko da je ko od nas pravedni Jov, a ovo za decu i bolesti stvarno ne bih znala mada sam cula da se radjaju bolesna deca zbog nedovoljne brige u trudnoci, stresa... ili se kasnije razbole takodje zbog gresaka roditelja... mada ne bih mnogo o tome, teska tema. Nik Vujicic je rodjen bez udova kao zivo svedocanstvo da Bog postoji ima i takvih primera

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ana Bjelan рече

mada sam cula da se radjaju bolesna deca zbog nedovoljne brige u trudnoci, stresa... ili se kasnije razbole takodje zbog gresaka roditelja... 

Od koga si to čula? Vrlo je bitno koga biraš za autoritet, a ovo je jako teška optužba.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ana Bjelan рече

sebe biram salim se :) pa dobro mozda i jeste teska optuzba zaustavicu se na tome, ne bih da iz toga polazem ispit :)

Ako ti to neko bude pričao, seti se da niko od tih roditelja nije baš toliko grešan da to zasluži, a da je npr. dr Mengele doživeo finu starost i relativno mirnu smrt na plaži. Tako da to pravednost/brz odgovor na molitvu jednostavno ne funkcioniše, to ne postoji. 

A taj koji ti je rekao da se deca razboljevaju jer su roditelji grešni, nemam reči, takvi likovi teraju ljude od vere i crkve 7896634.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Natasa. рече

Ako ti to neko bude pričao, seti se da niko od tih roditelja nije baš toliko grešan da to zasluži, a da je npr. dr Mengele doživeo finu starost i relativno mirnu smrt na plaži. Tako da to pravednost/brz odgovor na molitvu jednostavno ne funkcioniše, to ne postoji. 

A taj koji ti je rekao da se deca razboljevaju jer su roditelji grešni, nemam reči, takvi likovi teraju ljude od vere i crkve 7896634.

pa dobro taj je umro zauvek iako je uzivao u starosti :) znam nekoliko primera gde se radjaju bolesna deca zbog prevelikog stresa u trudnoci, ili se razbole zbog nedovoljne brige kasnije. Sigurno da to nije tako jednostavno, ima i drugih primera... Meni se par puta desio brz odgovor na molitvu, da su mi se otvorila vrata za ispunjenje, ako mi se nije ispunilo posle sam tacno uvidela gde sam gresila.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ana Bjelan рече

ako mi se nije ispunilo posle sam tacno uvidela gde sam gresila.

Super :), ko ima uši da čuje :dobro:.

Подели на овим сајтовима

Pravo osvvježenje na forumu, a i okrepljenje, da se malo vode duhovni razgovori :dobro:... dokle više ped... i politika :kucanje:

Bog nije servis za ostvarenje želja... Infantilni smo kad ga pretvaramo u to, kao i kad se nadamo da ako smo dobri i ispunjavamo tu i tu zapovjest, da ćemo biti nagrađeni... što smo sličniji Jovu više smo na udaru nenavidnika...

Bog molitvu ljubavi ispunjava, za drugog, ali ima i tu čudnih puteva Gospodnjih, dakle ima izuzetaka... Nije sve tako jednostavno, budi dobar da ne budeš modar ili da budeš nagrađen... Pravednici pate, nepravednici blaguju, opet čudni su putevi... Ali ko pretrpi do kraja, spasiće se, i mnoge oko sebe...

Подели на овим сајтовима

Нато, не пецај се на овакве приче.

А, теби Ана, опет кажем не испитуј судове Божје. Болесну децу и њихове родитеље заобиђи, довољна им је њихова мука.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Драгана Милошевић рече

Нато, не пецај се на овакве приче.

А, теби Ана, опет кажем не испитуј судове Божје. Болесну децу и њихове родитеље заобиђи, довољна им је њихова мука.

Vazi :)

Подели на овим сајтовима

Relativno si nova na forumu, ne poznajes nas mnogo. Svako od nas ima neku pricu, neki krst bolje receno.

Ima i onih koji nisu registrovani a vrlo rado citaju, stoga moramo biti blagi i obazrivi.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Relativno si nova na forumu, ne poznajes nas mnogo. Svako od nas ima neku pricu, neki krst bolje receno.

Ima i onih koji nisu registrovani a vrlo rado citaju, stoga moramo biti blagi i obazrivi.

Ionako to nije bila tema, a treba biti blag slazem se

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Рапсоди рече

Ako Bog da

Jedan čovek u Grčkoj  nakon što je čitav dan proveo u vinogradu.

Reče svojoj ženi:

-"Sutra u podne, sigurno ću završiti radove u vinogradu!"

Žena mu odgovori:

-" Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi."

-"Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne!"

Sljedećeg dana, u zoru, čovek  se uputi prema vinogradu.

Idući putem, poče tako jaka kiša i nevreme , sevalo je, padalo i grmelo na sve strane .  Čovek ne mogaše doći ni blizu vinograda a kamoli kročiti u njega,  da nije bilo dobrih ljudi u blizini koji ga primiše, zlo i naopako. 

Usred noći se vrati kući i pokuca na vrata . 

- "Žena upita, ko je ?" 

-Sav pokunjen, pokisao i u pokajnom raspoloženju odgovori:

"Ja sam...tvoj muž, ako Bog da.

Otvori, ako Bog da.

Želim ići spavati, ako Bog da!"

Mozda bi ovo ipak bio najbolji odgovor... Setimo se kako je Petar bio samouveren, pa se odrekao Hrista.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Natasa. рече

A taj koji ti je rekao da se deca razboljevaju jer su roditelji grešni, nemam reči, takvi likovi teraju ljude od vere i crkve

Pa rekao Bog u SZ.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...