Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 6 минута, cloudking рече

Gde je granica kod tih emocija?

Nemoj da mi prodajes te fore kao sloboda emocija, kad ste vi iz crkve upravo poznati po tome sto sijasetu emocija stavljate uzde. Zato pitam gde je granica?

U mom sekularnom svetu granica je tamo gde tvoje emocije krenu da povredjuju druge... ta granica ne sme da se predje... znam da kod vas ta granica nije na tom mestu pa me zanima kako je odredjujete?

Како знаш да није на том месту? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Gandžoslavci- "u ime mog boga, popusicemo ovu buksnu"

Pravoslavci- "u ime mog boga u tebi ubiću tvog"

:)))

Dobro de, niste tolko bas opasni, samo pravim foru da se smeju forumske dame koje prate temu iz prikrajka  :coolio:

Ne, nego rekoh nijesam probao to seme što si ti stvorio ni iz čega, daj ako imaš i garantuješ da nije štetno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Augustinus рече

Све ми је дато, али није ми све на корист!

Eh da mi je dinar za svaki put kad sam cuo ovu definiciju... 

Ko je merodavan da odredjuje dal mi je nesto na korist ili nije? Ja sam  ili neko drugi? I sta znaci korist? Fizicka? Emotivna? Duhovna?

пре 4 минута, Augustinus рече

Слобода није у хаосу, већ у поретку, у љубави према другом и према себи. Управо и сам на свој начин парафразираш апостола - да не повређујем друге.

Dva homoseksualca koji praznjavaju seksualni odnos ne povredjuju ama bas nikoga na ovom svetu... mozda eventualno boga koji place zbog toga sto je primoran to da gleda...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Како знаш да није на том месту? 

Dva homoseksualca koji su u seksualnom odnosu ne povredjuju nikoga... pa opet TA emocija je tezak no-no... cak tezi od pojedinih koje zaista povredjuju druge. To sam licno imao prilike da citam po forumu od raznih forumasa...

Eto tu je granica IZA povredjivanja...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Pa ok ali koja je poenta bila tog pokazivanja?

"Evo sta sam ja uspeo... jel vidite? E to niko od vas nece ikada moci da uradi. Caos" :D

S ovim se suštinskim slažem.Veći bi efekat bio da je ostao vaskrsnut na Zemlji.Mislim znam sad da će da bude  time izgubili slobodu jer eto ne bi bilo tu izbora MORO bi da veruješ u Boga al mi to baš i ne pije vodu.I tad bi mogo da ga odbaciš i kažeš ti si iluzija a ovo je matriks recimo.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne, nego rekoh nijesam probao to seme što si ti stvorio ni iz čega, daj ako imaš i garantuješ da nije štetno.

A to... ma nisam ja nista stvorio osim dva nova coveka... sto je duplo vise od onoga sto je stvoio Isus :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Kratos рече

Upoznaj se sa Hristom i Njega gledaj.Hrišćanstvo nije skup savršenih već onih koji teže ka savršenstvu,savršenstvu u ljubavi koja bi bila kao što je Hristos opisao kao Sunce koje obasjava sve,kao drvo koje daje hlad svakom bilo dobrom bilo zlom.To je ideal.Normalno je da ima padova na putu ka tako visokom idealu...

Normalno bi bilo da ti padovi budu izuzeci a ne obratno... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

A to... ma nisam ja nista stvorio osim dva nova coveka... sto je duplo vise od onoga sto je stvoio Isus :coolio:

A to, ti nisi vutri Bog ti si svojoj deci Bog i to duplo više od Hrista.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa upravo je poenta da vaskrsenje je bilo nužno i pokazati a ne ostaviti ljude samo da veruju rečima tipa, sutra ću umreti na krstu i vaskrsnuti te se uzneti na nebo i sesti sa desne strane oca.

A sto da ne? Pa  sve ostalo se iskljucivo bazira na cistoj veri... vi se cak naljutite kad vam mi ateisti trazimo kojekakve "dokaze"i kazete da vera s dokazima nije vera...

Pa opet vas vrhovni vernik nije imao nista protiv da itekako pruza dokaze i to poprilicno cesto sudeci po svetom pismu.

Ako je mogao da daje dokaze svojim savremenicima zasto ne moze to isto da radi i nama? Mnogo bi patnje u svetu ustedeo na takav nacin... 

Ili su mu savremenici bili mnogo drazi i bliskiji srcu od nas danas... sto je bzvz s obzirom da smo kao "svi jednaki pred bogom"... ovo-ono

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Dva homoseksualca koji su u seksualnom odnosu ne povredjuju nikoga... pa opet TA emocija je tezak no-no... cak tezi od pojedinih koje zaista povredjuju druge. To sam licno imao prilike da citam po forumu od raznih forumasa...

Ostaviš dete da igra igrice po ceo Božji dan i on zaista ne povredjuje drugoga i šta sad ima ti njemu da zabranjuješ kad je tako human?

Pa opet ta dečja emocija je težak no-no čak teži nego kad razvali vilicu nekom tamo u školici.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A to, ti nisi vutri Bog ti si svojoj deci Bog i to duplo više od Hrista.

Bog sam  i vutri... boli me uvo dal veruje u mene  ili ne, na kraju se zna ko koga pusi... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ostaviš dete da igra igrice po ceo Božji dan i on zaista ne povredjuje drugoga i šta sad ima ti njemu da zabranjuješ kad je tako human?

Pa opet ta dečja emocija je težak no-no čak teži nego kad razvali vilicu nekom tamo u školici.

hmmmnjee... los primer. Neupotrebljiv. Daj nesto drugo, hocu da razumem kako treba.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Eh da mi je dinar za svaki put kad sam cuo ovu definiciju... 

Ko je merodavan da odredjuje dal mi je nesto na korist ili nije? Ja sam  ili neko drugi? I sta znaci korist? Fizicka? Emotivna? Duhovna?

Dva homoseksualca koji praznjavaju seksualni odnos ne povredjuju ama bas nikoga na ovom svetu... mozda eventualno boga koji place zbog toga sto je primoran to da gleda...

Да ли је тај сексуални однос на корист? Да ли је плодотворан? Ако није, сам по себи је описао границу. Ово је у широј перспективи у одоносу на човечанство, у личној је нешто друго. Мени као човеку, лично нити смета, нити ме повређује. Ако је човек верник, а то чини, сам себе повређује јер крши заповест Божију. Пад човека није ништа друго него супростављање човека Богу! Слободно одвајање човека од Бога! Зато и јесте слобода, али није на корист самог појединца! Уколико је човек атеиста то му ништа од овог написано не значи. Прави верник ће поштовати слободу атеиста, али из те љубави према човеку. Фанатик... е то ти је брале друга прича, а нажалост много их имаде.

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

То од мене ниси читао.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

A sto da ne? Pa  sve ostalo se iskljucivo bazira na cistoj veri... vi se cak naljutite kad vam mi ateisti trazimo kojekakve "dokaze"i kazete da vera s dokazima nije vera...

Pa opet vas vrhovni vernik nije imao nista protiv da itekako pruza dokaze i to poprilicno cesto sudeci po svetom pismu.

Ako je mogao da daje dokaze svojim savremenicima zasto ne moze to isto da radi i nama? Mnogo bi patnje u svetu ustedeo na takav nacin... 

Ili su mu savremenici bili mnogo drazi i bliskiji srcu od nas danas... sto je bzvz s obzirom da smo kao "svi jednaki pred bogom"... ovo-ono

Pa opet kažem da se sve svodi na veri i da je Hrišćanstvo vera a ne religija.

No kad pomislim na motiv koji bi imali Apostoli da lažu i da izmišljaju, te motiv svetitelja koji živeše podvižničkim životom i nisu imali nikakve materijalne koristi niti od Crkve niti od svoje vere.

Pa opet i motiv samoga Hrista koji po svedočenju opet ničim lošim motivisanih apostola dozvoljava apostolima da stave čak i ruke u njegova vaskrsla rebra, te da ničim lošim i koristoljubivim apostolima ne verujem da su čak i svoj život zemni položili za Hrista?

Gde je motiv ili imamo fantastičan brod ludaka? I gde je motiv da se takav brod ludaka izmisli? I gde je mogućnost da takav brod ludaka ako je zaista postojao i bio takv brod može milijarde ljudi da zavede ne strašeći ih nego im govoriti da su verni samo u svojoj slobodi i u svom OPITU a nikako nisu slobodni i verni ako su samo u obredu, što Hrišćanstvo izdvaja od ostalih religija.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...