Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 4 минута, cloudking рече

Bljak... ja koristim samo ono sto nam je bog dao :)

Pa dade nam pobedioca smrti putem vaskrsenja a ne života bez smrti, kad pogledaš sa neke visoke pravdoljubive perspektive, gde slobodno biće opet po svojoj slobodi ima prava da bira ili večni život ili večna smrt, onda smrt mora da postoji a vaskrsenje kao logičan korak pobede dat onima koji su svojim životom ipak zaslužili život u njegovom izvornom obliku a to je neprestani odnos sa Stvoriteljem.

Postoji li pravednija pobeda nad smrću od vaskrsenja?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Augustinus рече

На једном предавању каже проф. Јеротић, да човек кад му се плаче - треба да плаче. Али, замислите трагедију нашег хомобалканикуса, где мушко да плаче (поготово сиви ђетићи, ко Авва наш, он никад не плаче, само му јуначко око цури... 12:smeha:)? Даље, кад ти се виче, ти вичи. Кад ти се пева, певај... итд. Зашто? Све су то енергије у човеку које га покрећу, обарају и подижу. Неке су конструктивне, неке су деструктивне, по својој основи. Али ако их све усмеримо ка једном Извору, онда су оне ослобађајуће за човека! Човек треба да их пусти да изађу, да их ''отелотвори'', јер живот није ништа до сукоб тих енергија, њихово рађање и умирање у човеку. Е сад замислите трагедију, кад их човек не пушта ван себе!? А оне се поново рађају, и кад више нема места - БУМ, и оде човек у ........ То је као кад поставите питање: Да ли човек може да сипа у чашу од 2 dc 100 литара? Логичан след - не може. Али ако сваки пут кад наспе, испразни чашу, па наспе опет.... без било каквих проблема! Тако и човек, избацивањем тих енергија, овде у виду плача, прави место за нове! Плакање може бити из радости, из бола, из покајања.... али увек делује ослобађајуће, јер се човек ослобађа енергија које се сучељавају у њему.

Gde je granica kod tih emocija?

Nemoj da mi prodajes te fore kao sloboda emocija, kad ste vi iz crkve upravo poznati po tome sto sijasetu emocija stavljate uzde. Zato pitam gde je granica?

U mom sekularnom svetu granica je tamo gde tvoje emocije krenu da povredjuju druge... ta granica ne sme da se predje... znam da kod vas ta granica nije na tom mestu pa me zanima kako je odredjujete?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa dade nam pobedioca smrti putem vaskrsenja a ne života bez smrti, kad pogledaš sa neke visoke pravdoljubive perspektive, gde slobodno biće opet po svojoj slobodi ima prava da bira ili večni život ili večna smrt, onda smrt mora da postoji a vaskrsenje kao logičan korak pobede nad onima koji su svojim životom ipak zaslužili život u njegovom izvornom obliku a to je neprestani odnos sa Stvoriteljem.

Ja be o gandži pričam s kratosom... :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Bljak... ja koristim samo ono sto nam je bog dao :)

Samo načural bajo moj...:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Isus je to uradio i kolko ja znam niko vise posle njega... od kakve je  meni utehe pojam vaskrsenja kad je sasvim ocigledno da ni ja niti iko kog poznjem nece nikada iskusiti to stanje?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Isus je to uradio i kolko ja znam niko vise posle njega... od kakve je  meni utehe pojam vaskrsenja kad je sasvim ocigledno da ni ja niti iko kog poznjem nece nikada iskusiti to stanje?

Pa što se pokazivao posle vaskrsenja učenicima, da bi se menekenisao i hvalio ili ih okrepio i pokazao ono što su i oni sami BAŠ TEŠKO MOGLI DA VERUJU U TIM MOMENTIMA?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kratos рече

Samo načural bajo moj...:D

vreme je da ti kazem da ja uopste ne pusim tolko kolko mi zanimljivo da se s tobom nadgornjavam na tu temu :)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa što se pokazivao posle vaskrsenja učenicima, da bi se menekenisao i hvalio ili ih okrepio i pokazao ono što su i oni sami BAŠ TEŠKO MOGLI DA VERUJU U TIM MOMENTIMA?

Pa ok ali koja je poenta bila tog pokazivanja?

"Evo sta sam ja uspeo... jel vidite? E to niko od vas nece ikada moci da uradi. Caos" :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Gde je granica kod tih emocija?

Nemoj da mi prodajes te fore kao sloboda emocija, kad ste vi iz crkve upravo poznati po tome sto sijasetu emocija stavljate uzde. Zato pitam gde je granica?

U mom sekularnom svetu granica je tamo gde tvoje emocije krenu da povredjuju druge... ta granica ne sme da se predje... znam da kod vas ta granica nije na tom mestu pa me zanima kako je odredjujete?

Ап. Павле најбоље дефинише слободу: ''Све ми је дато, али није ми све на корист!'' Слобода није у хаосу, већ у поретку, у љубави према другом и према себи. Управо и сам на свој начин парафразираш апостола - да не повређујем друге. Али, немој мешати ни да је љубав ако све другом дозволиш, јер како се каже Пут до пакла је поплочан са добрим намерама!

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa svako svog Boga ima.

Gandžoslavci- "u ime mog boga, popusicemo ovu buksnu"

Pravoslavci- "u ime mog boga u tebi ubiću tvog"

:)))

Dobro de, niste tolko bas opasni, samo pravim foru da se smeju forumske dame koje prate temu iz prikrajka  :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

OK je kratose, odavno sam se upoznao sa teorijom... nije mi zanimljiva. Sve sto ja komentarisem se odnosi na praksu... koja, ruku na srce, izgleda kao da potice iz neke potpuno druge teorije... :coolio:

Upoznaj se sa Hristom i Njega gledaj.Hrišćanstvo nije skup savršenih već onih koji teže ka savršenstvu,savršenstvu u ljubavi koja bi bila kao što je Hristos opisao kao Sunce koje obasjava sve,kao drvo koje daje hlad svakom bilo dobrom bilo zlom.To je ideal.Normalno je da ima padova na putu ka tako visokom idealu...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Pa ok ali koja je poenta bila tog pokazivanja?

"Evo sta sam ja uspeo... jel vidite? E to niko od vas nece ikada moci da uradi. Caos" :D

Pa upravo je poenta da vaskrsenje je bilo nužno i pokazati a ne ostaviti ljude samo da veruju rečima tipa, sutra ću umreti na krstu i vaskrsnuti te se uzneti na nebo i sesti sa desne strane oca.

Onda mu zaista niko ne bi verovao ali delo Oboženja se nije završilo vaskrsenjem za sve ljude u tom momentu, dakle još se svi nisu spasili ako me pitaš što Hristos tada nije završio i ustanovio STRAŠNI I KONAČNI Hristov sud. Nije bilo vreme ali bilo je svakako vreme da se VASKRSENJE POKAŽE, DODIRNE, I BUDE BEZ SUMNJE MATERIJALNO.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...