Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 13 минута, todor рече

О, Годива, жено Божја, престани да умишљаш.

Све си у праву. 

Иди па дај исправне одговоре, спашавај свет.

Поздрав.

Ето, сад се наљути.

@Kratos

Знам ја то.

Не разумем само шта сам лоше рекла. Ако можеш, молим те, нађи ми где сам рекла да су они исти. Озбиљно.

Унапред, хвала.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Kratos рече

Lady Gotiva slika je demonstracija kako se čovek koji već umro sa Hristom na krstu i vaskrsao suočava sa najvećim neprijateljem čoveka,smrću.Kao što reče Maximus u Gladijatoru ,,Death smiles to us all all man can do is to smile back,,Ko iskreno od srca veruje u Hrista tu nema mesta strahu od smrti,A poređenje fanatičnih mudžo-dijabola koji ubijaju nevine ljude jer su im isprani mozgovi sa pravoslavnim monahom je krajnje neprimerena komparacija.

Opet budimo oprezni kad ovim fotografijama kao egument potkrepljujemo svoju veru u postojanje večnosti i smrti čoveka bez agonije, koje je delo Ikonomije spasenja Gospodnjeg.

Ipak su to stvari vere i ličnog opita a ne dokaza koji bi bili prezentovani u razgovoru sa ateistima i na ovakvoj temi.

Apelujem malo i na ozbiljnost, ova fotografija je više duhovne prirode i utešiteljskog okrepljenja nego li bilo kakav argument za postavku o večnome životu.

I onda se čudite kad vam u kontri postave fotografije džihadista.....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@Volim_Sina_Bozjeg

slažem se,samo kažem da je komparacija sa ovim alahovim majmunima apsolutno neprikladna.

@Lady Godiva

Nisi ti rekla.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kratos рече

@Volim_Sina_Bozjeg

slažem se,samo kažem da je komparacija sa ovim alahovim majmunima apsolutno neprikladna.

@Lady Godiva

Nisi ti rekla.

Takodje je neprikladno staviti ovu fotografiju u postavku argumenata za večni život i umiranje ljudskog roda bez agonije.

Razumeš da akcija izaziva reakciju, sa tim što smo još dobro prošli samo sa tim mudžahedinima.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

@Kratos

Пс. Ако није индискретно питање, бојиш ли се ти смрти?

Ne u suštinskom smislu i reću ću i zbog čega,razlog je krajnje racionalan,smrt je neminovnost,neizbežna je i potpuno mi je besmileno da se plašim nečega što me ionako čeka plašio se ja ili ne.Mislim nisam sad neka budala da srljam sad nešto i izazivam,imam neku izvesnu dozu straha ali je minimalna više bi plašilo da recimo ostanem invalid i živ nego da umrem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Takodje je neprikladno staviti ovu fotografiju u postavku argumenata za večni život i umiranje ljudskog roda bez agonije.

Razumeš da akcija izaziva reakciju, sa tim što smo još dobro prošli samo sa tim mudžahedinima.

Ali ta slika nije argument za večni život već za suočavanje sa smrću.Ja sam je tako shvatio.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Ali ta slika nije argument za večni život već za suočavanje sa smrću.Ja sam je tako shvatio.

Pa eto ja sam skrolovao unazad i ponovo proverio da ne bi shvatao pogrešno te diskusiju vodio u lošem pravcu.

Proverio sam.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Kratos рече

Ne u suštinskom smislu i reću ću i zbog čega,razlog je krajnje racionalan,smrt je neminovnost,neizbežna je i potpuno mi je besmileno da se plašim nečega što me ionako čeka plašio se ja ili ne.Mislim nisam sad neka budala da srljam sad nešto i izazivam,imam neku izvesnu dozu straha ali je minimalna više bi plašilo da recimo ostanem invalid i živ nego da umrem.

Pa sto onda svi placete kad vam umre neko drag?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Pogresno si shvatio. On nije umro sa osmehom, osmeh se pojavio tek kasnije... naravno zbog posthumnih misicnih spazama, noto je drugi padez...

Poenta je da se nasmejao mnogo nakon smrti

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Pa sto onda svi placete kad vam umre neko drag?

Zato što nam je drag a više nije sa nama.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Недавно ми је кроз главу прошла мисао:„То је то, сад ћеш умрети". (постојао је и реалан разлог)

И нисам осећала страх зато што ћу умрет. Више сам била тужна што ће то да уништи животе неких драгих људи. Нисам ни стрепела од тога што ме чека после. Али ми је било жао што нисам урадила више, што сам остала „млака".

Али кад сад размишљам унапред, имам неку дозу страха да ћу док не умрем остати иста оваква, да се нећу променити на боље ни макац. Није то толико страх од смрти, него од себе саме, али и даље постоји.

Не знам... то сам хтела да кажем на конто оног да се хришћани не боје смрти.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Zato što nam je drag a više nije sa nama.

Brat dobio od strica svo nasledstvo a ja nisam, mene je izostavio iz testamenta. I sad kad je brat otišao da živi na havaje i troši milione i više se nikada neće vratiti meni ga bude žao što je otišao na bolje mesto i više nije sa nama. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Brat dobio od strica svo nasledstvo a ja nisam, mene je izostavio iz testamenta. I sad kad je brat otišao da živi na havaje i troši milione i više se nikada neće vratiti meni ga bude žao što je otišao na bolje mesto i više nije sa nama. :)

I to je isto kao kad ti umre neko?Onda ste stvarno prolupali totalno i nije ni čudo da poredite alahove majmune sa hrišćanskim monasima.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Амен!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...