Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 5 минута, Ronald рече

Ivane Markovic

Upravo je Milan i napisao tekst za teorijaevolucija.com

On ti je i jedan od najvecih kritiicara kreacionizma kod nas i imao je mnogo emisija o evoluciji. Cak i jednu sa Tarasjevim gdje zajedno kritikuju kreacionizam.

http://www.teorijaevolucije.com/samoteorija.html

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Znam...Veoma dobro mi je poznat njegov rad.

I utoliko pre mu treba verovati na reč kada kaže:"

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Posledica toga je i ono što je, mnogo pre Dijema i Kvajna napisao niko drugi do Čarls Darvin (koji je, što se nažalost retko priznaje, veoma značajan i kao filozof nauke): “Začuđuje da tako malo ljudi razume da nijedno posmatranje prirode nema nikakvog smisla ukoliko nije u korist ili protiv nekog gledišta.” Ono što je Darvin nazivao “gledištem” jeste ono što danas smatramo naučnom teorijom. Jednostavno, zar ne?" 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ivan Marković рече

" Eto jedne pouke koju istorija nauke često potvrđuje: i za najveće budalaštine se može naći potpora u iskustvu/eksperimentu/praksi...  "  Jasno!

Ovo za religiju ne vazi tako da braco -zmajevi su zakon! :):):)

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Svi kreacionisti i dizajneri su mnogo velike baje sve dok im ne zatreba pomoc nuke... a onda itekako veruju i u naucni metod i u naucna istrazivanja dok bespogovorno u sebe trpaju gomile antibiotika koji funkcionisu na snovu jedne naucne teroije... posto smo utvrdili da su naucne teorije bulšit, ne mislite li da je takvo ponasanje malko licemerno? :)

Osim toga... da nije nauke, sad bi sve ove postove kucali na pisacoj masini i slali mailom...

Salim se... ne bi mogli ni tolko :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Нема лажи нема преваре... Скинуо сам оригинал на староиталијанском, онда скинуо књиге са старим мерама које су се користиле у Италији, видео римске, а како је Марко био венецијанац, онда сам проверио колико је то по венетским мерама и испада као по римским јер су ове две мере задржали. Неке су изменили, али су ове остале. Дакле нема нагађања по неким енглеским преводима и сл. Оригинал је закон. 

Znam. Ja prosto ne znam staroitalijanski (nabadam, ali to nije znanje), pa ne bih tu ekspertizu mogao da izvršim. Zato je ovde potreban timski rad...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Znam...Veoma dobro mi je poznat njegov rad.

Ali ga koristis u pogresne svrhe jer je Milan jedan od najvecih kriticara kreacionizma kod nas, uz Biljanu Stojkovic, Tarasjeva( on je napisao i knjugu kritikujuci kreacionizam, pri tom je pravoslavni vjernik iz svestenicke porodice) i pokojnog Nikolu Tucica.

http://pescanik.net/afera-darvin-5-godina-kasnije/

I nemoj sebi da dozvoljavas u diskusiji sa Avokadom recenice tipa:" Sasa oprvgnuo", a Sasa nije procitao nista od profesorice Mary Schweizter ( a ona se ovim bavi od 1992. godine) niti bilo koju knjigu iz evolucije ili filozofije nauke.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ali ga koristis u pogresne svrhe jer je Milan jedan od najvecih kriticara kreacionizma kod nas, uz Biljanu Stojkovic, Tarasjeva( on je napisao i knjugu kritikujuci kreacionizam, pri tom je pravoslavni vjernik iz svestenicke porodice) i pokojnog Nikolu Tucica

Ne koristim ga u pogrešne svrhe. Ukoliko je Milan kritičar ekstremnog biblijskog doslovizma (što kreacionizam nije) onda bih se ja tu sa Milanom mogao složiti. Biljanu ne bih da komentarišem. Njena vera u abiogenezu je....(nemam reč, a da ne bude psovka, pa neću ništa da napišem). 

пре 2 минута, Ronald рече

I nemoj sebi da dozvoljavas u diskusiji sa Avokadom recenice tipa:" Sasa oprvgnuo", a Sasa nije procitao nista od profesorice Mary Schweizter ( a ona se ovim bavi od 1992. godine) niti bilo koju knjigu iz evolucije ili filozofije nauke.

Metaforično...ta rečenica je metafora. Time sam samo skratio opis podataka iz Sašinog teksta...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Osim toga... da nije nauke, sad bi sve ove postove kucali na pisacoj masini i slali mailom...

Pazi ova tvoja analogija jeste dobra ali samo ako veruješ da je moguće da je računaljka evoluirala u digitron digitron u spektrum,pa onda je spektrum mutirao i postao komodor 64,pa je onda on mutirao a postao amiga 512,pa onda u amiga 1024 pa je onda došlo do specijacije i pojavio se i atari kao posebna vrsta da bi na kraju nastali današnji računari i to bez ikakvog učešća bilo kakve inteligencije sami od sebe izmutiraše do današnjih PC sa CPU i mikročipovima.:D 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

Ali ga koristis u pogresne svrhe jer je Milan jedan od najvecih kriticara kreacionizma kod nas,

Sve što je vredno kod drugih, svojina je nas hrišćana...reče sveti Justin Filosof, zaštitnik mog reda....:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Sve što je vredno kod drugih, svojina je nas hrišćana...reče sveti Justin Filosof, zaštitnik mog reda....:ani_biggrin:

Или Тертулијан: Душа је по природи хришћанска! :D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Kakve veze ima pravljenje pisace masine , sa hipotezama ? Ili, sa predikcijama ? Da mozda moze da bude,.... da ne mozemo po predikciji, da u nekom slucaju.....nemamo pisacu masinu ?

Ili, za prostije razumevanje, ( mozda neko i ne zna sta su predikcije u hipotezi )......Da li hipoteza moze da napravi masinu ? :osmeh:

Ili, pisacu masinu pravi naucni razvoj u oblasti tehnoloskih uredjaja ?

Moze  da se postavi hipoteza da ce se napraviti vremenska masina,.....pa, ako se bude napravila,....mozda neki nas evolucionist i krene u istrazivacki poduhvat nalazenja prelaznih formi fosila......pa, ce se potvrditi i hipoteza evolucije.

E, sad, koliko je moguce da se obe hipoteze ispune......to je pitanje .....za novu hipotezu. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Pazi ova tvoja analogija jeste dobra ali samo ako veruješ da je moguće da je računaljka evoluirala u digitron digitron u spektrum,pa onda je spektrum mutirao i postao komodor 64,pa je onda on mutirao a postao amiga 512,pa onda u amiga 1024 pa je onda došlo do specijacije i pojavio se i atari kao posebna vrsta da bi na kraju nastali današnji računari i to bez ikakvog učešća bilo kakve inteligencije sami od sebe izmutiraše do današnjih PC sa CPU i mikročipovima.:D 

Zidarski argument. Zamisli da naidjes negdje na pustom ostrvu kucu...neces pomisliti kako je ona sama od sebe evoluirala vec da ju je izgradio inteligentan tvorac, ako tako jeste onda kako tek komplikovanije stvari poput zivotinja i biljaka mogu evoluirati....... Kad sam ja to jednom davno koristio u raspravama, sad me sramota sto sam se vatao takvog jednog idiotskog stava. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

А мени био облачић у мисли:)))

Važi i za njega...i trolovske duše su po prirodi hrišćanske:ani_biggrin: (ili hrišćanke, ne sećam se citata tačno)...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...