Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Што се Ђуре тиче, не знам да ли да се јављам сад док је болестан оволико пошто ме он види овако кад шаљем поруке :))

903203-product-feature.jpg

Да не испадне после да сам крив за његову укоченост...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 минута, о.Горан рече

Многе, који су ми то и рекли. Па овде је очигледно да су људи сити празних и глупих прича појединих продаваца магле док нисам дошао да мало оживимо ову тему, Богу хвала. Оно пре је било мртво море, ем преслано ем у депресији :)). Мртво море је иначе највећа депресија на свету, на 422 метра испод нивоа мора, то видите из приложеног текста из Википедије.

Hahah, alo Požega. Šta je mrtvo more, ova tema ili forum? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Justin Waters рече

A nee, piramide su već bile izgrađene prije potopa. Na keopsovoj piramidi se vidi doke su bile potopne vode:)):

20447_big.jpg

A poslije potopa prva generacija ljudi je živjela još jedno 300tinjak godina grupno u područiju Mesopotamije rađajući sinove i kćeri i htjevši sagraditi kulu do neba, Bog se uplašio da će napraviti objekat visok 350 - 600km, i tako vrhom probiti svod nakon čega bi dospjeli u carstvo nebesko sopstenim zaslugama, pa ih tako odlučio razdvojiti ubacivši im u umove (prekršivši slobodnu volju) jezike tako da se nisu mogli razumjeti i onda su se ljudi razmilli na sve strane osnovavši prva carstva egipatsko, asirsko, vavilnonsko kinesko itd....:))

Ne mere to ako citas doslovno zato sto se zna od koga poticu Egipcani... Ham, sin Nojev.

Nemoj mi te a la Bokisd dopisane verzije Biblije.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Hahah, alo Požega. Šta je mrtvo more, ova tema ili forum? 

Лепо сам написао, али теби се од силних пораза овде помутио поглед  :smeh1:.

Пише лепо, цитирам себе, "док нисам дошао да мало оживимо ову тему, Богу хвала". Је ли ово најчитанија тема на форуму тренутно-јесте. Да ли се дуго одржава у динамици и животу-одржава се. Што се осталих топика на форуму тиче, има ту лепих и душекорисних тема, заиста. А што се ове тиче, не мислиш ваљда да је то због Ђуриних празноглавих блебетања, ајде реално кажи.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

лежим у кревету, нога ми одузета, болови несносни, могу само на леђима да лежим. сада куцкам на боку, али за 2 мин. морам да одустанем. син ми дао малу столичицу са точковима, тако да као хоботница се одвезем сам кад ме притера... срећом, имам огроман монитор па могу да гледам из кревета... не могу да коментаришем. само да ме иван урокљиво око не поминје, а помен тражим од свих људи добре воље:)) смејем се, а плако бих.  

Aво, mi scusi, оплаках коментар. Ви и када будете предавали Богу душу на истину  ћете  вашим коментарима изазвати  смех...:)  Трпите и захвалите драгом Богу што вам  у руке није дирао....:smeh1: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, о.Горан рече

Лепо сам написао, али теби се од силних пораза овде помутио поглед  :smeh1:.

Пише лепо, цитирам себе, "док нисам дошао да мало оживимо ову тему, Богу хвала". Је ли ово најчитанија тема на форуму тренутно-јесте. Да ли се дуго одржава у динамици и животу-одржава се. Што се осталих топика на форуму тиче, има ту лепих и душекорисних тема, заиста. А што се ове тиче, не мислиш ваљда да је то због Ђуриних празноглавих блебетања, ајде реално кажи.

И?

Хајде бар јееееднооом одговори на питање.

Египат, време...?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Дакле, шта смо научили за ових пар недеља. Бандоглави нису научили ништа :)). Они и даље верују у бајке о спонтаном настанку ћелије , верују у то да су бескичмењаци добили кичму , да су рибе добиле ноге и одједном продисале на шкрге( :smeh1:) , да су женке гмизаваца почеле уместо да сносе јаја да дају млеко и постале сисари а да су други гмизавци скацкали за мувама и одједном добили крила, перје уместо крљушти( :smeh1:) и постали птице итд. итд. итд.

Да... Да су бића налик на сеоско куче пропливала и постала велики китови ( :smeh1:)... Значи, све грђе од грђег, све смешније од смешнијег. Па за само једну од ових бајки ја бих неког прогласио махером  лаковерја :smeh1:, а замисли кад верујеш у све ове бајке понаособ, а им их још, ово је само асортиман најбизарнијег лаковерја.

Они који су добронамерни у одмеравању аргументације су одавно схватили да све ово што Ђура, Авокадо и остали пишу овде нема везе са мозгом, па ни толико :smeh1: . Битно је да су и сами увидели колико је атеизам/еволуционизам нешто бесмислено и интелектуално јадно, најнетачнија хипотеза у истприји човечанства. Па и то је нека част, опет су "нај" у нечему :smeh1:.

Дакле, Бог је створио сав живи свет и човека као круну Стварања и то на један нама непојмљив начин. Организми су ентитети невероватне комплексности, сведоци величанственог Стварања Бога из нашег, православног Символа вере. "Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље....".

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Justin Waters рече

Hahaha kako možete pisati ovakve nebuloze? Vamo kada treba trabunjati o DNK kako je to savršen dizajn, po promislu tvorca koji nije mogao nastati slučajno, sada odjednom te bakterije koje također imaju DNK nastaju slučajno putem nekog mehanizma kojeg nikakao da čujem šta je to, jer Bog nije stvorio bakterije jer kako će Bog stvoriti bakterije kada su bakterije bića koja žive od smrti, a dragi Bog nema veze sa smrću....ili ipak priznajete da je bakterije naknadno stvorio Bog kao i viruse i komarce i svu ostalu gamad koja nije mogla jesti travu i bilje? 

Могуће и да је ова ваша  варијанта  исправна.. Не знам шта кажу теолози. По томе следи и да је смрт постојала у рају  али није имала ефекта, као ни бактерије, вируси....итд,итд, то јест падом се све активирало што је већ постојало у рају у стању пасиве .:scratch_head:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јанко рече

И?

Хајде бар јееееднооом одговори на питање.

Египат, време...?

Где сам ја помињао Египат, ви сте начели ту тему, кад се опаметите онда можемо равноправно да разговарамо. До тад, шта одговорим одговорим. Коме се не допада, не мора са мном да комуницира уопште. Чист рачун.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Pošto kao i obično bežiš od odgovora, morao sam da potražim da vidim šta tvoje kolege tvrde... sudeći po ovom timeline-u:

http://www.teachinghearts.org/dre00timeline.html

Glavno zaleđivanje mamuta se desilo u roku od najviše 2 godine posle Potopa jer dve godine nakon Potopa se desilo ovo:

Tower of Babel migration. The earth was divided into many languages. (Genesis 10: 25)

a pre toga su na timeline smestili:

12900BC Black Matte. Clovis artifacts and large land animals disappear in North America
12900BC Younger Dryas Event. 1000 year long cooling period begins

a to (oko 12k godina BC) je period kada je najveći broj mamuta umro... iako su neki preživeli još par hiljada godina (do oko 10k g. BC) ali to ne pravi nikakvu razliku na kreacionističkoj skali... ne računam dva ostrva (jedno kod Aljaske i jedno kod Rusije) gde su preživeli mnogo duže ali u veoma malim brojevima...

Pošto onaj prethodni timeline smešta Vavilonsku kulu u period od 148 godina posle Potopa, možemo da uzmemo i tu cifru (ne menja baš mnogo stvari)

Dakle, uzevši u obzir navedeno, kao i ovo što si napisao:

da li bi bio ljubazan da objasniš kako zamišljaš da je od 2 mamuta sa Nojeve barke u roku od 2 godine ili 148 godina nastalo 5 miliona mamuta (ili 45.000 mamuta)? 

Jel su se ti mamuti razmnožavali ćelijskom deobom kao bakterije?  :D

Хах, полако бре. Причаш о различитим изворима, а градиш један закључак. Ја не знам када су тачно изумрли сви ови мамути, да ли у току Потопа или вековима касније, али је сигурно да су изумрли у великом броју и да је на простору Сибира била сасвим другачија клима него данас, налик тропској. 

mammoth_tusk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

крстио си попакако бог заповеда:))

Ти си тај који треба да њега крсти Ђуро, али ти изгледа грдан изгуби глас од силних аутоголова овде:)). Добро, сачекаће Авокадо да се пресабереш мало.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, о.Горан рече

да су рибе добиле ноге и одједном продисале на шкрге(

:))

пре 13 минута, о.Горан рече

да су женке гмизаваца почеле уместо да сносе јаја да дају млеко и постале сисари

да су други гмизавци скацкали за мувама и одједном добили крила, перје уместо крљушти( :smeh1:) и постали птице итд. итд. итд.

Да су бића налик на сеоско куче пропливала и постала велики китови ( :smeh1:)

12:smeha: ово оплаках...

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, о.Горан рече

Не, ти си тај који треба да се извини за сва лапрдања на овој теми и за све увреде на мој рачун. Први си почео па си и добио заслужено. Него пусти то сад, лепо ти ја саветовах да се оријентишеш на патрологију, баш ти лепо иде. А ово, катастрофа.

И гледај да се што пре опоравиш .

онда морам да се скинем са ове теме, овде оболех!:)) е, шалио сам се кад сам рекао да се извиниш, није ми и мозак оболео па да сам помислио да ћеш пригрлити хришћански лек. биће добро ако ти Ис то будало узме као празну реч. Јер зна, ваљда и он да ти само лапрдаш, а не да говориш.:))12:smeha:12:smeha: 

Подели на овим сајтовима

Смешно, али и невероватно не да неко у 21. веку верује у те имбецилности, него да ико у било ком веку верује у све то :smeh1:. И да нам још то продаје као "врхунску науку" :)).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...