Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 49 минута, Justin Waters рече

Kako slijepcu od rođenja da pokažem da je dan svijetao i noća tamna

Нисам разумео коментар а сви одговори су у Исусу Христу Сину Божијем, јер је Он испуњење старог завета. Он је Онај који јесте и који је дошао да подигне пале Адама и Еву и нас који смо њихово потомство и поврати нам изгубљено достојанство. А како су Адам и Ева ивпоред авег знања пали, свако од нас може да сазна на основу сопственог  животног искуства. Знање комплетног Божијег па и овог световног није гарант да неко неће вољно да згреши или прекрши исти.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Pa, Bog nije Adama i Evu tek tako, iz kaprica isterao iz raja. ( nije bog bas takav namcor,...  :ljut:....:D )

Drugo, jos vaznije i kada su pogresili i kada je prestalo  da funkcionise prvo blazeno stanje u Raju, Bog je pruzio mogucnost i Adamu i Evi da shvate sta su ucinii i da se pokaju od greske i da se vrnu' u raj,... :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Е тако, идемо даље у разбијање демагогије... Леп текст о још једном нетачном миту продаваца магле...

Од мекушаца до рибе

Jel ovaj tekst napisan pre 30 godina ili samo autor svesno ignoriše sve što je otkriveno u poslednjih 30 godina?

Цитат

He само да се бескичмењаци појављују одједном у такозваној „експлозији" камбријумског периода,

Ono kad tipovi koji veruju da je Zemlja stara 6000 godina period od 20ak miliona godina nazovu "odjednom".... da ne bude zabune, kambrijum je trajao 55,6 miliona godina, a "kambrijumska eksplozija" oko 20 miliona.

Цитат

Данашњи водећи еволуциониста Стефан Џеј Гулд се пита одакле су бескичмењаци дошли у „Кратак пут ка великом крају" (Природна историја, том 95, јануар 1986. год. стр. 18): „Где су онда прекамбријумски преци или ако они нису постојали у некој препознатљивој форми, како је модерна комплексност почела тако брзо?"

A šta kaže današnji predsednik SAD Ronald Regan na to što današnji vodeći evolucionista kaže?

Nego, ako uzmem da pogledam izvore za sve ove tvrdnje naučnika, hoće li se opet, kao i obično pokazati da ih lažno citirate? Mislim, već smo te jednom uhvatili u vezi sa Guldovim citatima...

Цитат

Транзициони приказ мекушаца (бескичмењака) до кичмењака је тотално непостојећи. По прорачуну еволуциониста тај период је трајао негде око 100 милиона година. У том замишљеном временском размаку требало би да се нађу милијарде фосила, али тих транзиционих фосила нема. Не само да нема фосилних доказа о преласку између бескичмењака у рибе, него их нема ни међу главним класама риба. Ниједна посебна класа риба која је позната у кичмењачкој палеонтологији не води порекло од друге, или су потомци једна другој, и већ припадају специјализованим сестринским групама. To важи за већ изумрле групације, као Ostracoderms и Placodernr друге, и исто тако за садашње групе риба. Најстарији фосили који pепрезентују кичмењаке Osteostraci и Heterostraci имају формиране кости и заштитни оклоп. Једини еволуциони доказ транзиције је фосил Pikaia из фамилије Chordate,

Čekaj, prvo ne postoje dokazi za tranziciju, pa se onda navodi jedini dokaz tranzicije?  Kad si stigao do boldirane rečenice, nisi primetio da je kontradiktorna sa prethodnih 7 rečenica? Jel kreacionisti imaju pamćenje zlatne ribice?

Цитат

али ми имамо у данашњем времену Amphioxus који је Chordate;

Kao i ljude koji su hordati, žabe koji su hordati, plave kitove koji su hordati, orlove koji su hordati, itd...

Цитат

другим речима, еволуционисти тврде да су од једне врсте Chordate као Pikaia произашле све рибе, амфибије, гмизавци, птице, сисари, а да је друга Chordate као Amphioxus остала непромењена за последњих 530 или 600 милиона година.

Vrste iz reda Amphioxus jesu veoma slične prvim hordatima ali ne znam odakle ideja autoru teksta da su ostale nepromenjene za poslednjih X miliona godina...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Bokisd рече

Bog je pruzio mogucnost i Adamu i Evi da shvate sta su ucinii i da se pokaju od greske i da se vrnu' u raj,... :cheesy3:

И ти си доказ да нема ИДизајна. Где то пише у Библији? 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, grigorije22 рече

Pitanje za evolucioniste, ako bi zemlja postala usijana kao ringla, da li bi mi ljudi mogli da evoluiramo krila i da budemo kao andjeli? :coolio:

Хаха и мени иста мисао пала на памет :ani_biggrin: само сам у дилеми  да ли би се сви онако у комплету угљенисали  чекајући да еволуцијом добијемо крила ( јел еволуција је процес ) или би то био тренутни метаморфозис :ani_biggrin: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

https://en.wikipedia.org/wiki/Poe's_law

(s tim da nekad ni "smiley or other blatant display of humor" ne pomaže)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Сви изми су опасни, па били они атеистички или религијски :)))

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

A pritom, adam i eva nisu znali rizike svog postupka. Bog im je samo rekao "vidite ono drvo? E pa njega ne smete da dirate?"

i to je to...

Jel njima objasnjeno sta je to drvo, zasto ne smeju da ga jedu i na kraju koje su posledice ukoliko ne poslusaju? Ne.

Ali zato kad su zagresili kazna je vecna trulez :D i to ZATO sto ih bog voli :D

E мoj... Хаха... :D  Јоој!хахаа... Па ови твоји другари истомишљеници, боље да су те нечему научили и поучили, 

уместо што своју сабраћу омаловажавају као ненаучене, необразоване, глупе, клевећући и нападајући... 

Ово су они требали да ти одгорворе, да ти дају одгвор! На њихову срамоту говорим :-//

I zapovedi Gospod Bog čoveku govoreći: jedi slobodno sa svakoga drveta u vrtu,

Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi, jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

И ти си доказ да нема ИДизајна. Где то пише у Библији? 

1. A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: gde si? 
  2. A on reče: čuh glas tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. 
  3. A Bog reče: А ko ti kaza da si go? Da ti nijesi jeo s onoga drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?

Бог тражи покајање, Адам има пилику да призна своју кривицу, али он показује да сем што је престао да воли Бога, престао је да воли и људе, јер каже да није он крив, већ жена, дакле баш га је брига шта ће бити са женом... О овоме ко је слушаоо предавања Влаике Порфирија, могао је научити да се цела ова радња одигравала и унутар човекове душе, како учи и Свети Исак Сиријски (из Цркве Истока тј. Асирске Цркве Истока), да ли да се оствари у Богу или изван њега. Ева окривљује змију, такође, нема признања кривице и покајња (преумљења)...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Благовесник рече

I zapovedi Gospod Bog čoveku govoreći: jedi slobodno sa svakoga drveta u vrtu,

Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi, jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš!

...i tako dade primer lošim roditeljima širom sveta da svoju decu vaspitavaju lažima i pretnjama o stvarima koje deca u tom trenutku ne mogu da skapiraju nikako... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš!

Није умро. Физичка смрт је датост, умро је у симболичком смислу, духовно. Јер, као што знаш, Адам поживе после једења још скоро 1000 година. Дакле, тог дана је умро духовно, а физички је умро као свако од нас кад му се напуне дани.

пре 5 минута, Благовесник рече

Бог тражи покајање, Адам има пилику да призна своју кривицу, али он показује да сем што је престао да воли Бога, престао је да воли и људе, јер каже да није он крив, већ жена, дакле баш га је брига шта ће бити са женом

Које људе? Шта лупаш? Ту је била само Ева. 

И да је признао кривицу, она би му била опроштена, али би последица остала: свакако би умро, иначе би Бог, који му је рекао да када буде јео и умреће, био лажов. А Божија се не пориче, осим ако ти мислиш другачије. Можеш да напишеш и неку своју Библију, није проблем. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Уобичајно блебетање

Е баш сам се уплашио од тебе:)). Све о чему причам сведочићу пред било којим владиком па и пред целим Сабором СПЦ ако треба. 

Ти да вредиш нешто као човек не би подвио реп и побегао из СПЦ, а то што пишеш велика већина цени као најобичније трубљење равно жутој штампи. Нико озбиљан не обраћа пажњу на тебе сем ових твојих неколико полтрона овде, владике баш брига шта ти блебећеш, а и многи те са правом сматрају дворском лудом. Ни на ПБФ те неће јер те знају ко си и колико (не) вредиш као човек.

Свако село данас има 10 таквих као ти што седе "испред задругу" и пију пиво и скидали би нечије мантије, то је твој калибар. Сви виде да ти мени овде досађујеш са блебетањима којекаквим, а не ја теби, ја немам појма где ти овде шта пишеш а и не занима ме уопште.

Са времена на време отресем те се, али ти опет и опет тражиш невоље:)).

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Branislav81 рече

Da pogađam. Nijedan sveštenik nije hteo da drži opelo jer papagaj nije bio kršten? :D

Нисам ни питао. А и зашто би? Када сам ја имао све потребно. Кадионицу од овога: 

1830826917_cigra-GoogleSearch.jpg.51e3c6da7ec1f1b3a6dd7a1279122231.jpg

привезану на шпаг. Чак је и звецкала. :)) А чигра је купљена, замисли где? У Клавдовом Нишу.:)))

И мантију сам имао од баде мантила, све са паном! :unbelieveble: Не знам само одакле ми је пана пала на памет кад наш попа, наравно, није имао пану. 

Тако да се не сећам да сам питао попа да изврши опело. 

Да ме је Григорије (форумски) знао у оно време, можда би ме звао за опело његовом керу. Могао сам и паре да зарадим. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...