Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

У праву си да на Крсту није умро и васкрсао Бог него Богочовек. Непажњом сам то рекао. Оно што сам хтео да истакнем јесте да је и непомјаник познао да је он Син Божији и истинити Бог, и да је за њега Крст био неразумљив. А кад се већ Богочовек попео на Крст, он је мислио да ће то бити крај. Луда љубав Божија. 

Али ја нисам сигуран да се с тобом слажем о томе да је човек нестао на Крсту, да се "природа слила". Васкрсла је нова твар, да, али та нова твар је нова јер је стара преображена, по томе је нова, а не по томе да је друга твар у питању. Јер да је друга у питању, стара не би ни васкрсавала. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Vedran рече

Али ја нисам сигуран да се с тобом слажем о томе да је човек нестао на Крсту, да се "природа слила". Васкрсла је нова твар, да, али та нова твар је нова јер је стара преображена, по томе је нова, а не по томе да је друга твар у питању. Јер да је друга у питању, стара не би ни васкрсавала. 

pa onda se slila u preobraženju

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čovek je svršio na Krstu i otiša u ništavilo, priroda čoveka se slila, jer je priroda čoveka smrtnost (to je za biće jednako što i ništavilo).

Са овим се не бих сложио. Христос је нови Адам, у Њему се Грех не нађе, те стога ни разлог за ништавило. Он као човек само пролази кроз процес обожења до коначног уипостазирања у Логоса и потпуног сједињења са Господом тј. Обожења људске природе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

pa onda se slila u preobraženju

А са чиме се слила?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

А са чиме се слила?

Pa svršila je slila se prolila se.

Pošto nije slivena sa Božanskom onda se slila u prirodno ništavilo smrt. 

Vaskrsla je nova tvar. 

Ili ovako ćemo.... čovek kad umre, ....  vaskrsava to što je umrlo ili vaskrsava kao novi duhovni čovek potpuno nova tvar?

Raspadljivo telo je celina nema nadogradnje tog tela zato je priroda tog tela smrt i ništavilo, dakle vaskrsava ličnost čoveka u novom telu u novoj tvari i um je drugačiji i svest i sve.

Samo Isus Hristos nije drugačiji zato i govorimo da nematerijalne energije već sada u Isusu Hristu imamo a ne u sebi.

Um Hristov imamo uzviknuo je apostol. Naš um umira zato je naš um Hristov um jer smo u Njemu besmrtni.

Подели на овим сајтовима

ВСБ, Смрт разлаже оно што је трулежно а трулежно је оно што је грешно. У Христу се тако нешто не нађе. Он не страда по правди него невин, ради нас и ради наших сагрешења. Ад се превари узе у утробу онога кога није могао задржати.  Христос је окусио смрт ради нас али је остао недодирљив и сасвим изван њеног дејства.

Подели на овим сајтовима

Сад те МАЛО :) боље разумем.

Да, човек васкрсава. Конкретни човек. Јер је конкретни човек и умро. Није умрло тело-душа него тај и тај човек.

О овоме другоме, не могу сад, мора да одморим. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vedran рече

Сад те МАЛО :) боље разумем.

Да, човек васкрсава. Конкретни човек. Јер је конкретни човек и умро. Није умрло тело-душа него тај и тај човек.

О овоме другоме, не могу сад, мора да одморим. 

Da. 

Подели на овим сајтовима

Ako je jedini um koji ne umire i koji je besmrtan u Isusu Hristu, onda sa pravom možemo reći da je sve kroz Isusa Hrista postalo, jer ko će svedočiti šta je pre uma Hristovog ako je taj um umro?

Ko će svedočiti ša je um starog adama ako je taj um umro? 

Подели на овим сајтовима

Zato se u Isusu Hristu Bogočoveku nalazi um koji je čuo i stari adam u vrtu, koji su čuli proroci, i koji svedoči Jovan Preteča ide onaj koji nosi um koji je od pre postanja sveta. Dakle Hristos Isus Bogočovek nosi um koji je od pre postanja sveta i kako kroz taj um nije sve postalo?

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Матусал рече

Христос је окусио смрт ради нас али је остао недодирљив и сасвим изван њеног дејства.

Није окусио Богоостављеност, срце му није стало, наставио је да дише???

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa svršila je slila se prolila se.

Pošto nije slivena sa Božanskom onda se slila u prirodno ništavilo smrt. 

Vaskrsla je nova tvar. 

Ili ovako ćemo.... čovek kad umre, ....  vaskrsava to što je umrlo ili vaskrsava kao novi duhovni čovek potpuno nova tvar?

Raspadljivo telo je celina nema nadogradnje tog tela zato je priroda tog tela smrt i ništavilo, dakle vaskrsava ličnost čoveka u novom telu u novoj tvari i um je drugačiji i svest i sve.

Samo Isus Hristos nije drugačiji zato i govorimo da nematerijalne energije već sada u Isusu Hristu imamo a ne u sebi.

Um Hristov imamo uzviknuo je apostol. Naš um umira zato je naš um Hristov um jer smo u Njemu besmrtni.

Желиш да кажеш да је на крсту умрла смрт?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bog niti je umro niti je djavdjav imao plan da ubije Boga

Морам да ти пренесем поруку од Сотоне: Љути се што га не зовеш ђаво, како је нормално, него си му измениио име. :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Матусал рече

Ја верујем у то да је Христос одмах по смрти био са Оцем на престолу, са разбојником у рају, у аду душом као Бог. Као Логос свуда присутан као човек телом у гробу на неисказан начин повезан са њим кушајући стварну смрт и не губећи ни једног тренутка везу са њим. Васкрсење као да се догађа на свим сферама постојања и Господ као да је прожет кроз све у свакоме васкрсавајући по природи постојања те стварности. Као да се све дешава паралелно возглављено у једној личности. Тело очигледно захтева процес који изискује време, то видимо у писму, Марији трећега дана каже ,,не дотичи ме се,, а Томи осмога ,, стави прст у ране моје,,. Четрдесет дана се јављаше и потом се вазнесе и ми дајемо четрдесетодневни помен упокојенима као најбитнији. Не знам брате велике су то тајне Неба и земље. Велики Јован Богослов каже ,, Још не знамо шта ћемо бити, знамо само када се јави да ћемо бити слични Њему,,

Да напоменем... Господ: „Не дотичи ме се, јер још нисам узашао Оцу својему...“ (Јн 20,17).

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...