Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 минута, Vedran рече

Засигурно Крст не поштујемо због смрти Христове него због Живота. Зато што се на њему по речи Христовој све сврши, цео домострој нашег спасења. И називамо га животворни. А ако је Христос на њему само умро, како је животворни? Ми би били тешки лудаци кад би Крст толико поштовали да није животворни. Логичније би онда било да поштујемо гроб, или погребне пелене. Али видимо да није тако. 

Za antologiju drugi dio :aplauz::aplauz:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Na Krstu se ukršta sve, vreme i večnost, smrt i život, čovek i Bog.

Sta vam je veceras ljudi kakav je to napad inspiracije :aplauz::aplauz:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, елТорнеро рече

дрводеља.

Види, пријатељу, рукођељане је забрањено у посту. Ти би могао да се издрводељаваш над неким другим. Ако нећеш да причаш о текстовима, онда зачепи и купи пинклице. Добио си Јеронима, сада на 10 пута читање. А после, ако ти нешто у том тексту није јасно, постави словесно питање.

Подели на овим сајтовима

O.Zorane već nekoliko dana hoću da te pitam.

Kad Hristos šalje svoje apostole pred Licem Njegovim u gradove koje je on trebao da obiđe i reče im recite gradu tom PRIBLIŽILO VAM SE CARSTVO NEBESKO.

Da li Hristos misli da će Carstvo Nebesko doći pa se približilo ili misli EVO GLEDATE CARSTVO NEMOJ POSLE NISMO MI VIDELI DOBRO BILO MNOGO DALEKO... :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

O.Zorane već nekoliko dana hoću da te pitam.

Kad Hristos šalje svoje apostole pred Licem Njegovim u gradove koje je on trebao da obiđe i reče im recite gradu tom PRIBLIŽILO VAM SE CARSTVO NEBESKO.

Da li Hristos misli da će Carstvo Nebesko doći pa se približilo ili misli EVO GLEDATE CARSTVO NEMOJ POSLE NISMO MI VIDELI DOBRO BILO MNOGO DALEKO... :)

2. Зато после смрти нема покајања. Ко не верује проповеди Христовој, удео ће му бити са неким другим...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Sta vam je veceras ljudi kakav je to napad inspiracije :aplauz::aplauz:

Удариле нам Црквене "песмице" у главу. :))

Да ли сте се запитали што ми певамо "Крсту Твоме поклањамо се Владико и свето Васкрсење Твоје славимо"? Дакле, док се Крсту клањамо, Васкрсење славимо. Христос само умро на Крсту

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

2. Зато после смрти нема покајања. Ко не верује проповеди Христовој, удео ће му бити са неким другим...

Na nešto drugo još ciljam.

Poslao je svoje apostole prvo 12 posle 70 su oni bili pričešćeni tada?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

"Крсту Твоме поклањамо се Владико и свето Васкрсење Твоје славимо"?

Не стоји: Крсту твоме се клањамо Владико, на њему си васкрсао. Васкрсење је одвојено од крста, крст је симбол нашега страшног злочина, на коме су остали трагови проливене крви, за нас Богоубице. Зато му се клањамо, да би се сетили и да одустанемо од поновног разапињања Бога.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Paradoksologija рече

Na Krstu se ukršta sve, vreme i večnost, smrt i život, čovek i Bog.

За крст Златоусти рече да је он олтар васељене.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

За крст Златоусти рече да је он олтар васељене.

И двер спасења. Као што је то и Богородица, врата (двер) спасења.

Она-скинија, Крст-олтар (старо-ново), а и једно и друго Врата Спасења, због Спасења (Христа) нашега који у скинији пребиваше, а на олтар се положи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Vedran рече

Да ли сте се запитали што ми певамо "Крсту Твоме поклањамо се Владико и свето Васкрсење Твоје славимо"? Дакле, док се Крсту клањамо, Васкрсење славимо. Христос само умро на Крсту

Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev je Bog zivih, a ne mrtvih njemu su svi zivi. Zamisli jos u SZ je recena istina. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Кратос рече

Ako je umro Sin onda Otac je prestao da bude Otac jer bejaše bez Sina....razaraš Božije biće na paramparčad.Osta Otac bez Logosa svog.....

Јој шта ли ћу још овде прочитати.

Пречитавам неке поруке које сам пропустио. Боље би било да је тако остало.

Да ли је умро Христос на Крсту или није? Мислиш да је Он само онако жмуркао (док "шкиљи" на једно око) проверавајући јесмо ли помислили да је умро. Или је то била још једна у низу слика, визија, фантазија...? Да ли је умро или није?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Јој шта ли ћу још овде прочитати.

Пречитавам неке поруке које сам пропустио. Боље би било да је тако остало.

Да ли је умро Христос на Крсту или није? Мислиш да је Он само онако жмуркао (док "шкиљи" на једно око) проверавајући јесмо ли помислили да је умро. Или је то била још једна у низу слика, визија, фантазија...? Да ли је умро или није?

izbriši pitanje ako Boga znaš. :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Кратос рече

Pa ko kaže da ga nije bolelo?Ja kažem da kao Večna Ipostas i Očev Logos nije umro a da je umro kao Sin čovečiji,ono ljudsko što je primio Logos na sebe umire

Штрецну ме нешто у срцу. Озбиљно. :0222_shocked:

Пост и дугачке службе ме још нису докрајчиле, али ово постаје опасно по здравље.

А ко је носилац тога људског? Или оно има свога посебног носиоца, и засебно постојање?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...