Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 10 минута, Тања1 рече

Poplocali su plato ispred manastira i njegovu okolinu, uskoro mozda bude plaza na vestacko jezero poput Ade Ciganlije.

Ja kad sam videla one suncobrane i lezaljke prvi put samo sto me nije slog strefio. Budva, leto, cene...konobari. Cudi me da svetac nosi carape toliko.

Da me ne shvate pogresno, jasno nemam nista protiv promena, modernizacije manastira. Promene nastaju onda kada nesto ne funkcionise. Imam protiv rugla i kica. Pazi da se ne istope od secera.

NIKSIC-MANASTIR-OSTROG-7.jpg

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, елТорнеро рече

Тврдите да је Син Божији васкрсао у петак, зашто онда прослављамо Васкрсење у недељу. Мени се баш данас мрси.

Zbog grehova naših da ne bi pili i slavili nevinu krv, koja poteče tog dana na Krstu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zbog grehova naših da ne bi pili i slavili nevinu krv, koja poteče tog dana na Krstu.

Значи у недељу славимо проливање невине крви.?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Кратос рече

Na koji otkrivanje učenicima misliš?Nakon vaskrsenja?

Pitanje je glasilo Kako sada objasnjavas Njegovo fizicko telo ubijeno u ocima koji su ga gledali?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Значи у недељу славимо проливање невине крви.?

Ne znači danas se je prolila nevina krv i niko to ne slavi.

U nedelju slavimo vaskrsenje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znači danas se je prolila nevina krv i niko to ne slavi.

У Православној Цркви је данас празник, прослава, слављење. Цела Црква данас прославља Господње страдање на крсту.

Брзаш, а камен не брза када лети у вис, него када пада.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, елТорнеро рече

Тврдите да је Син Божији васкрсао у петак, зашто онда прослављамо Васкрсење у недељу. Мени се баш данас мрси.

Hriscanska istoricnost i istorijski karakter, igra ulogu da je Isus umro i ustao u odredjeno vreme. Sve ima svoje vreme kako kaze Sveto pismo.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Љубљени,

Носим вам једну вест из будућност, или из ехатолошке стварности, како коме одговара. 

Зато што је код мене већ било оно што код вас тек има да се збуде:)) А да се при том неће десити два пута (тј. једном код мене а други пут код вас) :smil443643319dc3d:

Певали смо једну песмицу, и у њој каже Господ својој Мајци, да је утеши у тузи за Сином, следеће речи: "Одмах ћу васкрснути!". :sunce:

Јесте песмица :choir: али је канонска :citac:јер је из Канона. :))

И тако добри моји, знате да је "lex orandi lex credendi". Стога будете ли и ви певали ту песмицу...кад се код вас деси исто оно што је код мене већ било, а да се при том, онда када се код вас деси у ствари дешава први пут...ова песмица ће вам бити lex credendi, хтели не хтели. После немој да се буните.  

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, елТорнеро рече

Брзаш, а камен не брза када лети у вис, него када пада.

Ali mislim da je lingvisticki realnost jos jedna: Vaskrsenje je stalno prisutno.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Певали смо једну псемицу, и у њој каже Господ својој Мајци, да је утеши у тузи за Сином, следеће речи: "Одмах ћу васкрснути!". :sunce:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Љубљени,

Носим вам једну вест из будућност, или из ехатолошке стварности, како коме одговара. 

Зато што је код мене већ било оно што код вас тек има да се збуде:)) А да се при том неће десити два пута :smil443643319dc3d:

Певали смо једну псемицу, и у њој каже Господ својој Мајци, да је утеши у тузи за Сином, следеће речи: "Одмах ћу васкрснути!". :sunce:

Јесте песмица :choir: али је канонска :citac:јер је из Канона. 

И тако добри моји, знате да је "lex orandi lex credendi". Стога будете ли и ви певали ту песмицу...кад се код вас деси исто оно што је код мене већ било, а да се при том, онда када се код вас деси у ствари дешава први пут...ова песмица ће вам бити lex credendi, хтели не хтели. После немој да се буните.  

Ево, Марко, Ведран се весели, значи празник је, мада не знам да ли нам се данас препоручје весеље.?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, елТорнеро рече
пре 21 минута, Vedran рече

Љубљени,

Зато што је код мене већ било оно што код вас тек има да се збуде:)) А да се при том неће десити два пута :smil443643319dc3d:

Јесте песмица :choir: али је канонска :citac:јер је из Канона. 

Ево, Марко, Ведран се весели, значи празник је, мада не знам да ли нам се данас препоручје весеље.?

Proces nije vezan za bilo kakav moralni razvoj.  Ne treba uzeti kao dan preporuke "koncetrisi se na raspece".  Ne razumem kako

mislis da ti neko preporucuje "suze, tugu, radost"? Smej se, placi, sta hoces, ali automatski, sto sapda u prvi instikt. Budi svoj covek. Sam svoj krst, ja ti tu nista ne mogu pomoci. Srecni praznici!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, елТорнеро рече

Јеси ли ти добро? Ослушни мало пјеснопјенија јутрења велике суботе поготово при крају, па ћеш видети да ли је празник, или није.  Не слушај мене. А и васкршњи тропар се пева, нећу ти рећи који, ако не знаш. 

Не бламирај се. 

А и рекох ти да носим вести из будућности. Према томе, немој да си лако саблажњив. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sigurno je Jovan anđeo po prirodi a ne po poslanju, pa se Hristu samo učinilo da je Jovana majka rodila i da jovan jede i to još skakavce. :)) 

Па зар није тврдио да анђели могу да једу и телце, па што не би скакавце? :naklon:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...