Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Кратос рече

Znači za razliku od Hrista on ima dva paralelna tela pošt je Hristos digao ono svoje iz mrtvih pa tek onda šetao?

Nema ima jedno zato cepa čarape a ovi ih monasi kao loodi menjaju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nema ima jedno zato cepa čarape a ovi ih monasi kao loodi menjaju.

Znači ipak mošti šetaju?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači ipak mošti šetaju?

Mošti šetaju u tvojoj glavi.

Svetitelj šeta.

Nego da te pitam znači potpisuješ da je Sin Čovečji stvaralac vaskrslog i netruležnog tela?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Кратос рече

Ne nego da je ljudsko,smrtno preobraženo u besmrtno kroz večnu Ipostas jer se na njoj temelji.Duša i telo se preobražavaju,večna Ipostas je ista,jedna jedina i neprepomenljiva jer je Bog.

Telesno, fizicki preobrazeno u duhovno iz, kazes, Njegove "materijalizacije"? Znaci, stava si kada se otkrio svojim ucenicima je jos jedno 'vaskrsenje' ili manje telesno vaskrsenje u obliku materijalizacije ? Kako sada objasnjavas Njegovo fizicko telo ubijeno u ocima koji su ga gledali?

Prastaj ako se ponavlja, ne stizem da ispratim detaljno. Ja tebe ne razumem pa pokusavam nekim pitanjima.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Зар се Христос није оваплотио од Духа Светога и Марије дјеве. Значи зачеће је од Духа Светога , можда на исти онај начин на који је створен Адам.

Заметак мој видеше очи Твоје, у књизи је Твојој све то записано, и дани забележени, кад их још није било ниједног.(псалм 139,16)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Svetitelj šeta.

Nego da te pitam znači potpisuješ da je Sin Čovečji stvaralac vaskrslog i netruležnog tela?

A šta je sa moštima,to nije njegovo telo,one leže tamo dok sveti Vasilije se šećka po Ostrogu?

već sam ti objasnio to,Sin Čovečiji je novi način postojanja stvorenog u Hristu kao Bogočoveku,zajednici stvorenog i nestvorernog,ali ključno je ovo stvorenog,dok je po tebi to stvoreno u suštini nestvoreno jer postoji na večnom planu,kod mene ne postoji,to Sin uzima na sebe i obožuje,daje nov način postojanja i tu nema truljenja i smrti.Priroda ostaje ista ,stvorena ali postji na nov način,apostol Pavle kaže nova tvar,Novi Adam.Novi Čovek,sa velikim Č.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Тања1 рече

Telesno, fizicki preobrazeno u duhovno iz, kazes, Njegove "materijalizacije"? Znaci kada se otkrio svojim ucenicima je jos jedno 'vaskrsenje' ili manje telesno vaskrsenje u obliku materijalizacije? Kako sada objasnjavas Njegovo fizicko telo ubijeno u ocima koji su ga gledali?

Prastaj ako se ponavlja, ne stizem da ispratim detaljno.

Na koji otkrivanje učenicima misliš?Nakon vaskrsenja?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

на исти онај начин на који је створен Адам.

мада ово не стоји у потпуности, може се погрешно протумачити.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

ako može odgovor sa da ili ne?

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovi monasi kažu da im pocepa svaku čarapu koju mu obuku i da ih toliko često menjaju da ih je svetitelj već dobrano zaposlio na takvom poslu. :)

Poplocali su plato ispred manastira i njegovu okolinu, uskoro mozda bude plaza na vestacko jezero poput Ade Ciganlije.

Ja kad sam videla one suncobrane i lezaljke prvi put samo sto me nije slog strefio. Budva, leto, cene...konobari. Cudi me da svetac nosi carape toliko.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

мада ово не стоји у потпуности, може се погрешно протумачити.

Почео си да реплицираш сам себи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече
пре 20 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

ako može odgovor sa da ili ne?

Da.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, елТорнеро рече

Почео си да реплицираш сам себи.

Да водим самозатворени егоистички дијалог. Боље да се на време исправим него да се после вадим на десет страна.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Тврдите да је Син Божији васкрсао у петак, зашто онда прослављамо Васкрсење у недељу. Мени се баш данас мрси.

Подели на овим сајтовима

I ja mislim da je Sin Čovečji tvorac vaskrslog i netruležnog tela.

I tako slobodno mogu reći i muško i žensko stvori ih!!!

Telo koje je truležno ono je ništa drugo do prah zemaljski.

Iz postanja znamo da je Bog od praha zemaljskog napravio telo i udahnuo duh života i posta čovek duša živa.

Takva duša živa da bi bila besmrtna po blagodati je morala biti stvorena od Sina Čovečjeg, da bi bila vaskrnuta netruležna i obožena.

I kao što rekoh Sin Čovečji od praha zemaljskog napravi telo i udahnu duh života te stvori dušu živu čoveka. I muško i žensko stvori ih. Vaskrsle obožene duhovne večne neraspadljive.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...