Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kratose ti ne slivaš ali si rascepao Ličnost Sina Božjeg kao dete zvečku. Raskomadao si ga.

Ne,baš naprotiv ja svo vreme tvrdim da je Ličnost jedna,Božanska Ličnost Logosa koji je po prirodi besmrtan.A vi unosite neko novo svojstvo Bogu te je i on sad po prirodi smrtan i umire kao ličnost....i komadate Svetu Trojicu tako što po ispostasnoj smrti Sina Božijeg razarate Oca koji tada u toj smrti više nije bio Otac jer osta bez Jedinorodnog Sina svog.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Vedran рече

Једина разлика је што ми схватамо да имамо проблем, а Кратос не. :)

Da ovo ti je potpuno pravoslavno imam lobanju svoju pred sobom dok ovo pišem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Znači telo je postojalo i pre nastanka čoveka

пре 6 минута, Кратос рече

Ja problema sa vremenom nemam,

Како оно вели поп Ђуровић? Упишаћу се :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ne,baš naprotiv ja svo vreme tvrdim da je Ličnost jedna,Božanska Ličnost Logosa koji je po prirodi besmrtan.A vi unosite neko novo svojstvo Bogu te je i on sad po prirodi smrtan i umire kao ličnost....i komadate Svetu Trojicu tako što po ispostasnoj smrti Sina Božijeg razarate Oca koji tada u toj smrti više nije bio Otac jer osta bez Jedinorodnog Sina svog.....

Ovo ću ti reći još samo jednom SIN ČOVEČJI ISUS HRISTOS JE ISTINITI BOG.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Ja ne negiram problem vremena ali problem vremena će tek nestati kada bude sveopšteg vaskrsenja  vi baš tvrdite suprotno,već smo vaskrsnuti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Тања1 рече

Da bi razumeli komunikaciju,  mora se shvatiti tekst i kontekst.

Мора само да се умре, немам намеру да учествујем више у овоме. Опрости.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovo ću ti reći još samo jednom SIN ČOVEČJI ISUS HRISTOS JE ISTINITI BOG.

i ja ću tebi reći ovo samo jednom,Isus Hristos je Sin Božiji i Sin Čovečiji,spoj dve prirode,jedne koja je večna i jedne koja je vremešna.Ova prva je nestvorena ova druga je stvorena i to je i ostala i nakon ovaploćenja,stradanja i vaskrsenja.Ista,nepromenljiva.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Moram još jednom da se osvrnem na ovo.

Da zaista sa našom postavkom mi priznajemo da kao ljudi imamo problem, da smo ograničeni, što vremenom i propadljivošću, što svojim grehom,što svojim nebulozama, te stoga svoje SPASENJE vidimo tamo gde problema više nema ni sa vremenom ni sa grehom ni sa propadljivošću a to je SIN ČOVEČJI KOJI SE VAZNE NA NEBO A DA JE PRE TOGA VEĆ SAM BIO NA TOM NEBU I KOJI NAM DADE SVOJE TELO I KRV DA BI I MI MOGLI BITI PRIČESNICI TOG NEBA, JER BEZ ESHATOLOŠKOG TELA KOJI NAM DADE SIN ČOVEČJI MI NE MOŽEMO NA NEBO GDE JE I POČETAK I KRAJ STVARANJA GDE JE SVO STVARANJE ZAVRŠENO ODJEDNOM.

DAKLE MI SMO DOBILI TELO OD SINA ČOVEČJEG, JER DA OD NJEGA NISMO DOBILI TO TELO MI NIKADA NE BI MOGLI NA NEBO KOJE NAM JE ON OBEĆAO.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

vi baš tvrdite suprotno,već smo vaskrsnuti.

12:smeha:

Па дођи онда до мене да се поразговарамо. Врата су закључана (то због ових јудеја около), али нема везе, уђи кроз овај зид не леву страну од улазних врата. Ту сам ја, у тој соби.  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

12:smeha:

Па дођи онда до мене да се поразговарамо. Врата су закључана (то због ових јудеја около), али нема везе, уђи кроз овај зид не леву страну од улазних врата. Ту сам ја, у тој соби.  

To bi po vašoj šizofrenoj varijanti mogao jedino kad bi ovde komunicirao sa eshatološkim Kratosom iz nadvremenske dimenzije.Al šta ćeš još sam vremenski za razliku od vas koji komunicirate sa eshatološkim sobom....:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

To bi po vašoj šizofrenoj varijanti mogao jedino kad bi ovde komunicirao sa eshatološkim Kratosom iz nadvremenske dimenzije.Al šta ćeš još sam vremenski za razliku od vas koji komunicirate sa eshatološkim sobom....:))

Па кад ти опет дође есхатолошки Ава, да се с тобом разговара, кад пође одакле је дошао ухвати га за рукав, па се вини и ти у висине с њим. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Moram još jednom da se osvrnem na ovo.

Da zaista sa našom postavkom mi priznajemo da kao ljudi imamo problem, da smo ograničeni, što vremenom i propadljivošću, što svojim grehom,što svojim nebulozama, te stoga svoje SPASENJE vidimo tamo gde problema više nema ni sa vremenom ni sa grehom ni sa propadljivošću a to je SIN ČOVEČJI KOJI SE VAZNE NA NEBO A DA JE PRE TOGA VEĆ SAM BIO NA TOM NEBU I KOJI NAM DADE SVOJE TELO I KRV DA BI I MI MOGLI BITI PRIČESNICI TOG NEBA, JER BEZ ESHATOLOŠKOG TELA KOJI NAM DADE SIN ČOVEČJI MI NE MOŽEMO NA NEBO GDE JE I POČETAK I KRAJ STVARANJA GDE JE SVO STVARANJE ZAVRŠENO ODJEDNOM.

DAKLE MI SMO DOBILI TELO OD SINA ČOVEČJEG, JER DA OD NJEGA NISMO DOBILI TO TELO MI NIKADA NE BI MOGLI NA NEBO KOJE NAM JE ON OBEĆAO.

A đe ti je to telo?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

i ja ću tebi reći ovo samo jednom,Isus Hristos je Sin Božiji i Sin Čovečiji,spoj dve prirode,jedne koja je večna i jedne koja je vremešna.Ova prva je nestvorena ova druga je stvorena i to je i ostala i nakon ovaploćenja,stradanja i vaskrsenja.Ista,nepromenljiva.

Kako moze biti stvorena kad se ovaplotio Svetim Duhom ?

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Тања1 рече

Ako neko postavi pitanje пре 16 часа, елТорнеро рече не знам да ли нам се данас препоручје весеље.?

Sve je jasno zato sam mu I rekao da ne slavimo u radosti jer je tog dana na Krstu potekla nevina krv pa da se ne ozderavam o od nje. Ja sam sebi razumljiv zato nemam strpljenja da se vracam kao sto ti imas snage na njegove bezobrazne ludosti ali na zalost rizikujem da budem drugima nerazumljiv.

Srecom imam tebe I jos nekolicinu a do pre Ave sam na forumu sto se teoloskih tema bio samo nejasan duh koji hoda.

Ja kad sam im pricao o svrsenom Carstvu oni su se molili za moje zdravlje haha .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...