Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Јајара се претварала до данас.  

Драг си ми, и не можеш ме отерати погрдама, јер оне говоре из тебе, мене и не знаш, само ми жао. Бог вам дао лаку ноћ, ваља поранити, ако Бог да.:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, елТорнеро рече

Ја то не спорим, спорим да је било неминовност, јер би тада слобода избора човека била доведена у сумњу, забрана у Едому би била безразложна.

Ne postoji zabrana!

Hristos je u vrtu rekao adamu i evi kakva im je priroda.

Rekao je igrajte se rastite budite dobri, jedite šta god ali pazite da ne jedete sa drveta poznanja dobra i zla, jer ćete u dan u koji okusite plod umreti.

Nesumnjivo Hristos govori o smrtnosti ljudske prirode a ne o nekakvoj zabrani ili poslušanju ili nečem tako moralno bitnom.

Hristos mora čoveka naučiti kakvaa mu je priroda, da ne bi kojim slučajem kao eva uzela plod sa drveta jer je pomislila da ima besmrtnu prirodu.

Kušala je bola je jarca i probušila je starog adama. Probuušila. 

A po meni eva ne bi probušila starog adama da su adam i eva umrli telesnom smrću a sve vreme života svog zadržali zajednicu sa bogom, takvi bi sigurno vaskrsli u Hristu Isusu, sada već Oboženi i uvedeni u večno postojanje svojom voljom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Možete li zamisliti Oboženje vascele Tvari a da se to ne desi kroz samu Ličnost Sina Božjeg?

Медреса не говори тако, као ни неки попови кроји су кроз исту прошли. Пошто је пре десетак дана прс'о ко бас, медресаш је узео нови ник и овде се као најгора гњида удварао да би на крају опет експлодирао. Ипак стајем на главу змијама. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Медреса не говори тако, као ни неки попови кроји су кроз исту прошли. Пошто је пре десетак дана прс'о ко бас, медресаш је узео нови ник и овде се као најгора гњида удварао да би на крају опет експлодирао. Ипак стајем на главу змијама. 

Мислиш да је Ел Торнеро отац Горан? Ја мислим да није, немају исти стил писања. Мало ме Торнеро подсећа на Сунцокрета 54 ако се добро сећам ника.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жика рече

Постоји мишљење да ћемо се непрестано усавршавати. Апостол Павле пише да љубав никад не престаје па можда и ми никада нећемо престати да растемо у њој, ни у есхатону.

A da li je ovaplocenjem doslo do promene unutar svetotrojicnog odnosa. Koji je to momenat kada se ljudska priroda uvodi u eshaton kroz licnost logosa. Da li je i pre stvaranja coveka Hristos bio sin Boziji u dve prirode...?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Мислиш да је Ел Торнеро отац Горан? Ја мислим да није, немају исти стил писања. Мало ме Торнеро подсећа на Сунцокрета 54 ако се добро сећам ника.

I mene podseca na njega :mahmah:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bokisd рече

doba post nikejskog vremena, kada se polako utvrdjivala vera u Trojicu i kako su se jasnije i punije definisali odnosi u Trojici,.....ono, tri Lica a jedna zajednicka priroda Bozanstva, tako smo i polako dolazili do ovakvog tumacenja od sv.Avgustina,.

То нема толико везе са развојем Богословске мисли (као они претходни нису знали ништа боље, а ови јесу) колико са различитим нивоима егзегезе. Рекао сам раније о примарном и секундарном значењу.

Јер да је овако како ти пишеш каснији Оци би исправљали претходнике, а они то не чине. Чак и више од овога, код једног Оца се могу наћи обе интерпретације. А да је твоје тумачење исправно то не би било тако. Дакле, примарно је оно што се поклонио Једноме, како и пише у Писму, и тек преко тога Једнога се поклонио Тројици.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Ne vjerujem ni ja da je Goran. Taj je prso skroz i taj ne umije da diskutuje. Upravu je Zika da Tornero vise podsjeca na Suncokreta54. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Жика рече

Стилски подсећа на оног веселника, али видиш да је сада заузео поповску позицију, па говори као да има власт. Нема више преподобности. 

Измењено од Милан Ракић
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Жика рече

Како знаш да је Ел Торнеро поп?

To je teško provaliti ali ga nešto izdaje.

Boli jako kad propoveda, evu u utrobi doboko zaboli dok čitaš njegovu propoved a tako skrivenu bol možeš osetiti samo ako je neko u mantiji. ( dakle da ne nakačim blejače, ne mislim na sve u mantijama, nego na određene i njihov je udarac podmukao i jak upravo zato što su u svetosti odežde maskirani )

Dakle takav udarac ima samo pop.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Матусал рече

Da li je i pre stvaranja coveka Hristos bio sin Boziji u dve prirode...?

Ово је моменат у коме стално грешите (не сви). Уводите категорију времена у Бога. Заборавите на то. Јер ако уведете време у Бога, онда он неће никада постати Бог, нити бити Бог. Да ли је Отац родио Сина? Како може да га роди? Онда је било времена када Сина није било и да ставимо Арија у календарче. Ако га стално рађа, онда се овај није ни родио. Да ли је јасно да се свака темпоралност, али не и логичка каузалност и динамика, мора избацити када говоримо о Богу?      

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Матусал рече

Da li je i pre stvaranja coveka Hristos bio sin Boziji u dve prirode...?

Pa definitivno da je Sin Božji prvi podigao čovekovu prirodu na jedno nedeljivo nesliveno mesto čak i u svojoj Ličnosti.

Dakle ako me pitaš da li je Sin Božji bio čovek pre nego li je bio čovek onda ne znam šta da ti kažem :)

Ali ako me pitaš da li je njegovo ovaploćenja preobraženje i vaskrsenje obuhvatilo tvorevinu od početka do kraja, gde je Hristos i ovaploćen prvi i poslednji, alfa i omega ja ću ti reći svakako DA.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...