Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Снежана рече

да, па? шта си хтела да ми покажеш овим цитатом?

Одговор на питање . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Ведран* рече

То се обично дешава када неко хоће да прилагоди СвПисмо себи, а не себе СвПисму. Да учи, уместо да се учи. Говорим о онима који се сматрају црквеним.

То одвајање им је неопходно да се претера са наглашавањем "по врстама" њиховим или из неке друге агенде.

А богословље Цркве сво време наглашава превазилажење свих дистинкција и подела (Св Максим, на пример о томе говори експлицитно). Имајући у виду коначан циљ стварања.

Питам попа на основу Лев који цитирах: Што се не бори да се на пољима сеју само монокултуре, зашто облачи памучне гаће и мантију од синтетике? Јасно се наводи забрана да се мешају врсте. Зашто једе мангулицу укрштену са дивљом свињом?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Нисам хтела да вас иритирам 12:smeha:

http://www.spc.rs/sr/stvaranje_sveta

Ово је басмислица Златоусти и антиохијци јасно кажу да жена није створена по слици Божијој јер она се састоји у владању над живим светом а жена мора да буде потчињена мужу. Зато свети Златоуст каже да је нелепо помислити да је у жени лик Божији јер Бог је тај којки влада а није потчињен другоме. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Што се не бори да се на пољима сеју само монокултуре, зашто облачи памучне гаће и мантију од синтетике?

Падре, нагађаш. :)) Ко зна, можда се и залаже за монокултуре, кад иде по водицама. Можда и петицију пошаље у министарство пољопривреде. :)))

Турске!

Гаће можда не носи, а мантију само од канабиса. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Рапсоди рече

Бајка за прваке

Била једном једна риба, каква риба, лепа риба, која је наравно дисала на шкрге и лепо живела у  бари додуше,  у којој рођена и тако је са својим рођацима уживала  у свом барском али ипак воденом животу. Али како свака лепа прича има краја, тако се и над овим рибљим светом надвила велика опасност. Претила је велика суша и исушивање њихове барице. О страшни суде, о земљо отвори се, где ћемо, куд ћемо, питале су се мале рибице. Пошто су се баре исушивале милијардама година :ani_biggrin: рибе су имале довољно времена  да са абрака дабра промене шкрге у плућа и да се безбедно изложе минималном ризику и пређу да живе на копну . Додуше сада им у личним картама више не пише да су рибе, већ водоземци. И тако драга децо су настали водоземци. И   живели су срећно и задовољно до следеће еволуције. У наставку следе и остале приче, стрпите се доћићемо и до човека. 12:smeha:   

ovo je vec toliko neverovatno da nisam bas siguran da li je prozivod apsolutne gluposti ili iskonskog bezobrazluka...

Ovo sto si napisala nema veze sa evolucijom... ja znam da si ga napisala kao podsmeh evoluciji ali je pokusaj patetican jer se podsmevas necemu sto u evoluciji ne postoji niti je iko ti ikada tvrdio.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Ово је басмислица Златоусти и антиохијци јасно кажу да жена није створена по слици Божијој јер она се састоји у владању над живим светом а жена мора да буде потчињена мужу. Зато свети Златоуст каже да је нелепо помислити да је у жени лик Божији јер Бог је тај којки влада а није потчињен другоме. :ani_biggrin:

жена створена на крају, Бог већ био уморан, на нама се искалио, што је са вама забрљ`о :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

жена створена на крају, Бог већ био уморан, на нама се искалио, што је са вама забрљ`о :smeh1:

нервирам попадију:)) Кад су већ буквалисти, нека држе и ово!12:smeha: А заиста је ово био став антиохијаца. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Док чекамо да Авокадо да класични штреберски одговор који везе нема са животом тј. реалношћу, ево мало о овој теми за оне који размишљају својом главом:

ЗАШТО ЈЕ ПРЕЛАЗ ИЗ ВОДЕ НА КОПНО НЕМОГУЋ?

Еволуционисти тврде да је једног дана једна врста која је живела у води некако ступила на копно и била трансформисана у врсту која живи на копну. Постоји један број очигледних чињеница које чине такав прелаз немогућим:

1. Ношење властите тежине: Бића која живе у води немају проблема у ношењу своје властите тежине. Међутим, већина бића која живе на копну троше 40% своје енергије само на ношење својих тела. Организми који би прелазили из воде на копно требали би да развију нови мишићни и коштани систем да би тако истовремено одговорили новој потреби за енергијом, што је немогуће да се догоди случајним мутацијама.

paleozoic_humor.jpg

2. Задржавање топлоте: На копну температура може брзо да се промени и варира у широком опсегу. Организми који живе на копну имају телесне механизме који им омогућавају да могу да издрже тако велике температурне промене. Међутим, у води се температура мења полако и такве промене не дешавају се унутар неког великог опсега. Живи организми који имају телесни систем регулисан према константној температури воде требали би да стекну заштитни систем да би осигурали минимум штете од температурних промена на копну. Бесмислено је тврдити да су рибе стекле један такав систем случајним мутацијама одмах након што су ступиле на копно.

3. Коришћење воде: Оно што је неопходно за метаболизам јесте да вода, а чак и влага, требају бити коришћени штедљиво због оскудних извора воде на копну. На пример, кожа треба да буде дизајнирана тако да дозволи губитак воде само до одређене мере, док би у исто време спречавала прекомерно испаравање. Због тога, организми који живе на копну имају осећај жеђи, док га организми који живе у води немају. Поред тога, кожа животиња које живе у води није погодна за једну неводену средину.

4. Бубрези: Организми који живе у води могу лако избацити отпадне материје, посебно амонијак, из својих тела, будући да се ту у њиховој средини налази много воде. На копну, вода мора бити коришћена економично. Ето зашто ови организми имају бубреге. Захваљујући бубрезима, амонијак се складишти тако што се претвара у уреу, и на тај начин се користи минимална количина воде за његово излучивање. Додатно, потребни су нови системи да осигурају функционисање бубрега. Укратко, с циљем да пређу из воде на копно организми без иједног бубрега требали су изненада и одједном да развију цели бубрежни систем.

5. Респираторни систем: Рибе “дишу” узимајући кисеоник растворен у води који онда пропуштају кроз шкрге. Они не могу да живе више од неколико минута изван воде. Да би опстали и живели на копну, они морају изненада, у једном тренутку, да стекну један савршен плућни систем. Нема заиста нимало сумње да је немогуће да су се све ове драматичне физиолошке промене могле десити случајно, у истом организму и у исто време.

Ово сам већ постављао и види се да је сасвим логично све што је написано. А поставио сам опет јер неки много споро уче па им треба много времена да оставе своје заблуде из себе.

Додајте на ово и полове јер чак и да се неком клену посрећило да се измутира по горњем сценартију( што је бајка, али говоримо хипотетички), опет му треба цура клен која се измутирала на исти начин да би могли да оснују сретну водоземачку породицу која би уједно усрећила и Авокада, Ђуру и остале еволуционисте.

klen-i-vi%C5%A1nja.jpg

- niko ne zna sta se desi s jabukom kad je ispustis iz ruke

- padne na zemlju

- da ali sta bude s njom kad je ispustis

- padne na zemlju

- niko nema odgovor na ovo pitanje

- padne na zemlju

- mozete pricati bajke do sutra ali to sta se desava s jabukom niko ne ume da odgovori

- padne za zemlju

- Da ste stvarno u pravu vi bi ste znali sta se desava s jabukom kad je ispustis

- padne na zmelju

- ali posto ne znate zakljucujem da ste idioti koji ne znaju ni odotvor na tako jednsotavno pitanje

- padne na zemlju

- (Rapsa) da ali sta s jabukom koju ispustis

- padne na zemlju

- dobro, ali ajde mi iskreno odgovori bar na ovo pitanje- sta se desava s jab...

- padne na zemlju

- haha, to li su te vase nauke? BIla jednom jedna jabuka koja se iz ruke lansirala u orbitu, hahahaha... kakve bajke...  pa da je to tako svi bi mi bili lansirani u orbitu a ne samo jabuka koja...

-padne na zemlju

- I onda tako leti po svemiru u orbiti oko zemlje a mi je satro gledamo teleskopima

- ne nego padne na zemlju

- vi slobodno pricajte svoje bajke o jabukama koje lete u orbitu ja ipak imam dovoljno mozga da znam da su to bajke za malu decu, jer jedino bi deca mogla da vam poveruju u to sta se desava s jabukom kad je ispustis

- padne na zemlju...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Али од њих никада неће бити водоземци, а ви живи били па видели и дочекали....пошто верујете у бајке. :smeh1:

Kako nece... pa vec si pisala da ribe ne mogu da zive na kopnu pa smo ti pokazali koliko veze nemas... zar ne mislis da je vreme da posumnjas u svoj sud? Meni je malo sajko da na svako tvoje pitanj dobijes odgovor koji ukazuje da jednostavno ne znas nista o ovoj materiji a ti idalje cepas pricu kako si apslutno sigurna u to sto pricas?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Kako nece... pa vec si pisala da ribe ne mogu da zive na kopnu pa smo ti pokazali koliko veze nemas... zar ne mislis da je vreme da posumnjas u svoj sud? Meni je malo sajko da na svako tvoje pitanj dobijes odgovor koji ukazuje da jednostavno ne znas nista o ovoj materiji a ti idalje cepas pricu kako si apslutno sigurna u to sto pricas?

почињем да жалим попадију, али се примила на Горана. Боље би било да узме да учи, а не да следи ове шарлатане.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

почињем да жалим попадију, али се примила на Горана. Боље би било да узме да учи, а не да следи ове шарлатане.

Ko je popadija?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Снежана рече

Бог већ био уморан

Ima onaj prastari vic, pa ako je nekome promakao.

Napravi Bog Adama i Evu. Gleda Adama, zadovoljno klima glavom: Baš si dobro ispao. Na to će Eva: A jaA ja? Bog je odmeri, slegne ramenima: Ti ćeš, ipak, morati malo da se našminkaš.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Ko je popadija?

Претече ме. То хтедох да питам.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Pa, govorimo o tome da ribe moraju da disu na kopnu , da se transformisu organi za disanje, zar ne ?

Ne govorimo o tome da organi za disanje na kopnu moraju da se transformišu iz škrga.

Цитат

Jednostavno, ako je primer dvodihalica za TE ( a, nije, sam si rekao,... :D ), onda bi posle stotina miliona godina evolucije imali milione primera prelaznih fosila sa dvostrukim organima za disanje,..

Pa imamo... ne samo fosile nego i primerke koji danas žive, više vrsta unutar više rodova (ko zna koliko primeraka unutar tih vrsta i rodova) koji imaju "dvostruke" organe za disanje, odnosno, imaju i škrge i mogu da udišu vazduh na usta.

Ono što te po svemu sudeći zbunjuje (u vezi sa onim što sam rekao) je pojam "dvodihalica"... dvodihalice se odnosi na jednu konkretnu grupu (red) riba (ovu), a ne na sve ribe koje mogu da dišu i na usta...

Odakle ti ideja da ako su neke vrste evoluirale tako da pored škrga mogu da dišu i na usta, da onda milioni vrsta moraju to isto da evoluiraju?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...