Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 13 минута, о.Горан рече

Оче, желим ти од Бога оздрављење. Ово није иронија. То што треба да се држиш патрологије и да се не петљаш много у апологетику је једна ствар, а кад крену болови нешто сасвим друго.

добро ти рече ведран за будало. изгледа да си укапирао, али треба и да се извинеш...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Јанко рече

"Варате се јер не знате Писма, јер ће тада људи бити као анђели".

Дакле, Господ или ти твоји оци?

не анђели по природи. као ни богови по природи

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, о.Горан рече

Оче, желим ти од Бога оздрављење. Ово није иронија. То што треба да се држиш патрологије и да се не петљаш много у апологетику је једна ствар, а кад крену болови нешто сасвим друго.

И Ви треба да се држите епитрахиља а манете се науке. Чак и елементарна математика Вас покопава...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, о.Горан рече

Падре, кога си привео вери твојом "апологетиком"?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

не анђели по природи. као ни богови по природи

Нисам рекао анђели (по природи), пише КАО анђели (по начину егзистирања).

Дакле, хранићемо се нествореним Божанским енергијама, имаћемо лепе беле 'аљине... Ја бих и кикице :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Avocado рече

Opet u funkciji đavolovog advokata: ignorišeš to da je Bog sveznajuć. Ako je sveznajuć, znao je da će doći do Pada, pa je mogao da životinje dizajnira za period posle Pada... uz neke modifikacije... samo onda se javljaju drugi problemi vezani za priču o Padu, ponašanje Boga pre toga i u vezi sa tim, slobodnu volju Adama i Eve, itd...

Ne ne ne ignorišem. Ta varijabla je svakako uključena. To uključuje viruse i bakterije koji su neaktivni u prepadovsko vrijeme, gomila organa na čovjeku gotovo sve što ima od oka, uha, dlaka na tijelu, crijeva, želudca, jetre gušterače, organa za izlučivanje, srce, pluća itd...sve je nefunkcionalno jer nema svrhu u raju da bi dobilo svoju aktualizaciju tek nakon navodno pada, virusi proradili, bakterije proradile itd...

Sa ovo gore je super inteligentno, a evolucija nije to pokušavam pokazati kolika se debilana krije iza takvog vjerovanja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Zoran Đurović рече

жао ми што сам болан, имао бих шта рећи на ову тему као и на инсекте...

Kad ozdraviš padre, napiši što god onako kako samo ti znaš :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Pa problem je što se ni ti ne baviš apologetikom (a misliš da se baviš). Apologetika je odbrana nekog stava, bukvalno "protiv-reč" (apo-logos). Apologetika Stvaranja je odbrana teze o Stvaranju od onih koji tu tezu napadaju... a ne napadanje nauke, TE, ateizma, itd. Ti ne da ne braniš svoje stavove i ne iznosiš apologiu (protiv-reč) na tuđe primedbe, nego bežiš od svakog ozbiljnog pitanja... pri tom i ne iznosiš nikakvu odbranu teze o Stvaranju, već samo napadaš neke druge teze...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Avocado рече

Pa problem je što se ni ti ne baviš apologetikom (a misliš da se baviš). Apologetika je odbrana nekog stava, bukvalno "protiv-reč" (apo-logos). Apologetika Stvaranja je odbrana teze o Stvaranju od onih koji tu tezu napadaju... a ne napadanje nauke, TE, ateizma, itd. Ti ne da ne braniš svoje stavove i ne iznosiš apologiu (protiv-reč) na tuđe primedbe, nego bežiš od svakog ozbiljnog pitanja... pri tom i ne iznosiš nikakvu odbranu teze o Stvaranju, već samo napadaš neke druge teze...

:dobro:

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

@о.Горан U vezi sa onom porukom o broju mamuta, kao i kreacionističkom hronologijom koju sam linkovao:

http://www.teachinghearts.org/dre00timeline.html

imam još neka pitanja... :D

Kad pokušaš da sabiješ milijarde, milione, stotine, desetine hiljada godina u period od samo 6 hiljada, dobiješ mnogo zanimljivu hronologiju. :)

Izgleda da je u roku od samo 150 godina nakon Potopa, od jednog čoveka (Ham) i njegove žene, nastalo Egipatsko carstvo, sagradilo silne piramide i uspelo da izmenja čak 6 dinastija. Ne 6 vladara, nego 6 vladarskih dinastija. Broj vladara za koje znamo iz ovih 6 dinastija je oko 37.

Jel ti stvarno veruješ u to ili samo nisi nikada ozbiljno razmislio o tome?

Kojom brzinom prirodnog priraštaja možeš za 150 godina da od dvoje ljudi dobiješ dovoljan broj ljudi da krene da pravi i da u tom roku dovrši 20ak egipatskih piramida, uključujući i Veliku tj. "Keopsovu"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Kojom brzinom prirodnog priraštaja možeš za 150 godina da od dvoje ljudi dobiješ dovoljan broj ljudi da krene da pravi i da u tom roku dovrši 20ak egipatskih piramida, uključujući i Veliku tj. "Keopsovu"?

A nee, piramide su već bile izgrađene prije potopa. Na keopsovoj piramidi se vidi doke su bile potopne vode:)):

20447_big.jpg

A poslije potopa prva generacija ljudi je živjela još jedno 300tinjak godina grupno u područiju Mesopotamije rađajući sinove i kćeri i htjevši sagraditi kulu do neba, Bog se uplašio da će napraviti objekat visok 350 - 600km, i tako vrhom probiti svod nakon čega bi dospjeli u carstvo nebesko sopstenim zaslugama, pa ih tako odlučio razdvojiti ubacivši im u umove (prekršivši slobodnu volju) jezike tako da se nisu mogli razumjeti i onda su se ljudi razmilli na sve strane osnovavši prva carstva egipatsko, asirsko, vavilnonsko kinesko itd....:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

A nee, piramide su već bile izgrađene prije potopa. Na keopsovoj piramidi se vidi doke su bile potopne vode:))

А то ли је то, значи. Одувек сам се питао шта јој је то на врху...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

добро ти рече ведран за будало. изгледа да си укапирао, али треба и да се извинеш...

Не, ти си тај који треба да се извини за сва лапрдања на овој теми и за све увреде на мој рачун. Први си почео па си и добио заслужено. Него пусти то сад, лепо ти ја саветовах да се оријентишеш на патрологију, баш ти лепо иде. А ово, катастрофа.

И гледај да се што пре опоравиш .

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

А то ли је то, значи. Одувек сам се питао шта јој је то на врху...

Nećeš vjerovati, postoji lik Petko Viduša neki kreatard naše gore list, iseljenik iz Kanade:

https://archive.org/details/VelikaPiramida/page/n0

Koji je iznio popriličan broj bizarnih proračuna na osnovu geometrijskih karakteristika velike piramdie koji kroz te proračune potvrđuje gro tvrdnji iz Biblije i predviđa kraj svijeta negdje za 2048g i dolazak Hrista na zemlju. Od njega sam vidio da su keopsovu piramidu sagradili Adam i njegov sin Set kao prvi hram posvećen Jahveu koji kao takav ujedno nosi sve informacije od početka stvaranja svijeta do njegovog kraja. Od njega sam saznao da je 2/3 naslaga sa keopsove piramide saprano u velikom potopu 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

Падре, кога си привео вери твојом "апологетиком"?

Многе, који су ми то и рекли. Па овде је очигледно да су људи сити празних и глупих прича појединих продаваца магле док нисам дошао да мало оживимо ову тему, Богу хвала. Оно пре је било мртво море, ем преслано ем у депресији :)). Мртво море је иначе највећа депресија на свету, на 422 метра испод нивоа мора, то видите из приложеног текста из Википедије.

Мени лично не смета кад је неко сам решио да буде у заблуди. Његова заблуда, његова ствар. Проблем настаје кад они који себе заблуђују хоће друге да уче. Е то неће моћи као што сте и видели у ових неколико последњих недеља. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...