Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Alegzandar рече

a sto je bogu milo da lav svoju zrtvu ubija tako sto je komada zivu dok ona u agoniji ispusta poslednje uzdahe svog zivota gubeci svest zbog nepodnosljivog bola a nije mu milo da "stvara kroz smrt"?

Evo na primjer ja ne tvrdim da je Bogu milo da lav naživo kida i proždire svoj plijen, ali kažem da ovom fenomenu treba prevashodno ispitati uzroke na što pažljiviji način kako bi pokušali shvatiti da li u ovom fenomenu leži zakon ubijanja druge žive jedinke kao jedini način ishrane i preživljavanja lava...
Ps. U ovom slučaju sve što smatram da sam ja odbija da vjeruje da je to tek eto tako, dok god ne razumijem zašto je tako, a sa dna koji je temelj dubine vjerujem da smo obdareni umom da shvatimo sve ono što pojmimo. Svaki neriješen je kao koplje koje probada moje srce nespokojom. Hoću da znam kako da gledam na to. 

Хвала што ти је овај текст био кратак. нећу читати друге, јер ми ништа није јасно шта говориш.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Avocado рече

Kao što već rekoh... Bog je skoro svemoćan i skoro savršen... može da uradi sve osim da uradi nešto što se ne uklapa u to kako su kreacionisti zamislili da je uradio...

Dobio si ih već mnogo puta... i dokaze i objašnjenja...

Dobio sam Lusi,majmuna a to može da bude dokaz da je jedan majmun umro,ništa više.Nije prelazna forma.

Nije skoro,nego skroz na skroz svemoćan i savršen....može da stvara i da radi šta hoće,nije rob bilo kakvih zakona priroda već je iznad njih kao njen tvorac.Ja znam da je tebi to advokatu lako pojmljivo,jer ih i vi zaobilzite i natežete do zla boga...:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Пошто си ти научник чоек, реци ми који су научни докази да се десио пад? То питање важи и за другог научника, @о.Горана. 

Reci mi koji je naučni dokaz da Bog uopšte postoji,i daj mi naučni dokaz da je Hristos vaskrsao pošto vidim da si zaljubljen u naučnu metodu ko seljak u cepanje piva pred zadrugu?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Avocado рече

Ne znači... jer ušne školjke i bubne opne nisu kosti... niti postoji bilo kakav problem sa njima... čak ni ovi tvoji kreacionisti ne pričaju ništa o ušnim školjkama ni o opnama... oni, iako nisu u pravu, bar kapiraju o čemu se radi... ti ne kapiraš uopšte ni o čemu se rad

ви о тим животињама не знате ништа

Подели на овим сајтовима

Dajte mi naučni dokaz da je postojala neka vrsta koja je zajednički predak majmuna i čoveka?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Кратос рече

Jeste al to je poslepadno stanje a mi pričamo ovde o stvaranju.

A kakve tek to ima veze u odnosu na van vremensko biće?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ал си се распис'о

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Dajte mi naučni dokaz da je postojala neka vrsta koja je zajednički predak majmuna i čoveka?

Шта је за тебе научни доказ и на основу којих критеријума одлучујеш да ли је нешто доказ или не?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Шта је за тебе научни доказ и на основу којих критеријума одлучујеш да ли је нешто доказ или не?

Skelet tog bića.Fosil,bilo šta...ima li ga?

Подели на овим сајтовима

2013-updated_scientific-method-steps_v6_

1.Kako je nastao čovek?

2.Radimo istraživanje čujemo raznorazne teze i mišljenja

3.Preovlađujuća hipoteza je da je čovek nastao evolucijom od zajedničkog pretka njega i majmuna

4......Procedure iz not working,we can not take the experiment because with don't have proof that the common ancester even existed

5.Trooblueshooting my friend,check the steps...something is wrong...:POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Skelet tog bića.Fosil,bilo šta...ima li ga?

Kakav skelet treba da bude da bi ti zaključio da je u pitanju prelazna forma, a ne 100% čovek ili 100% majmun?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Кратос рече

Reci mi koji je naučni dokaz da Bog uopšte postoji,i daj mi naučni dokaz da je Hristos vaskrsao pošto vidim da si zaljubljen u naučnu metodu ko seljak u cepanje piva pred zadrugu?

Моја љубав према пијењу пива испред задруге је већа од љубави према науци. Твој је пак проблем што не умеш да пијеш, а види се и да ниси разумео наслов теме. И уместо да узмете и покупите пинкле, јер се показало да Библија није научна књига, ви покушавате митове да убаците у нешто што је научно доказиво. 

Иначе, Хр васкрсење има предуслова да се доказује помоћу историјске науке. Знамо да је Ис био историјска личност, а број оних који су га видели после васкрсења је знатан, тако да имамо добрих разлога да верујемо у то сведочанство. Јер су га посведочили апостоли који су били са њиме, а они не би ризиковали своју чапру да нису били уверени у оно што су видели и опипали. Супротна теза, да он није васкрсао, равна је идеји да је земља равна. Но, то све овде није прича. Наука не зна за неке допадне животиње. Зна само за овај свет, а ти си манихејац јер не верујеш да је Бог створио овај свет. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

A kakve tek to ima veze u odnosu na van vremensko biće?

Јели то нееееко  нама верује у ван временско бииићее....:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Јели то нееееко  нама верује у ван временско бииићее....:smeh1:

Ја ћу се терзиновати због превише дружења са Терзином, а Авокадо оправославити!:))12:smeha:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...