Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 10 часа, Ведран* рече

А када одлучите да се некоме обратите онда га извређате да је то срамота и читати. Не треба да вас подсећам какве гадости сте изговарали због којих сте.и били бановани.

Ма немојте ми рећи. Кад си тако селективан, погледај ко је први почео да износи свакакве лажи, небулозе и клевете на мој рачун. Дакле, наравно да сам изазван толиким интензитетом нечасти и безобразлука морао да одговорим том типу. И стојим иза свега тога што сам написао, то што је то гадост је зато што је дотични то заслужио. Па и св.Јован Крститељ каже породи аспидини, змије, такође и Христос. Али нећу да се враћам на те ствари јер дотични са својом кликом и жели да се ова тема банализује и обесмисли јер нема скоро ништа паметно да каже.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Dobar vam je plan o pisaniju o Bogu kao uzroku smrti.

Bog privodi ni iz čega nebiće u biće i ako Bog nema Sina svog Kao Datost blagodati sjedinjenja sa bićem čovekom a preko čveka kao tvar sa celokupnom tvari, onda se biće koje je privedeno iz nebića kreće ka nebiću ponovo u ništavilo smrt.

I to vam je sva nauka za sada oko toga ko je stvorio smrt, nije je niko stvorio, mi smo pozvani da se sjedinimo sa Hristom i vaskrsnemo sa Njim.

Pokret ka Drugome nije isto kao i pokret prema ništavilo, oba izraza imamo grehom čoveka ovde uvedena pa vi nadite svoj izraz.

Hristos vaskrese radosti moja smrt ne postoji,

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Не ни због нас који учествујемо и читамо, јер нико од нас није баш амеба, него због осталих.

Немој да потцењујеш амебу, па то вам је прапредак по бабине линије :)).

Нама који поштујемо своје претке су прапреци боголики Адам који је живео 930 година и Ева, а за вас не знам. Ја увек поменем све претке на Проскомидији, наравно не поименце него кажем уопштено после свих имена из списка упокојених.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Немој да потцењујеш амебу, па то вам је прапредак по бабине линије :)).

Нама који поштујемо своје претке су прапреци боголики Адам који је живео 930 година и Ева, а за вас не знам. Ја увек поменем све претке на Проскомидији, наравно не поименце него кажем уопштено после свих имена из списка упокојених.

Možete li nešto više o stvaranju Adama i Eve?

Kako ih Bog stvori?

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ведран* рече

А да при томе ја нисам чуо да је овде било ко стајао директно на страни ТЕ, осим можда Авокадо (нека ме исправи ако грешим). 

Нема потребе да се бавите мноме овде, не пишем ја овде да би промовисао себе к`о поједини него да бих разбио једну лажљиву демагогију и свако ко прати ово види да сам изнео масу конкретних чињеница. То што се оне не допадају појединима и боду им очи то је њихов проблем.

Па многи и нису директно на страни бајке већ индиректно тј. потуљено. Зато и ценим до одређене мере овог Авокада јер човек је бар принципијелан и борбен иако не читам те глупости које пише.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Možete li nešto više o stvaranju Adama i Eve?

Kako ih Bog stvori?

Кад бих то знао био бих Бог по суштини. Оно што знам је да жива бића нису настала никаквом еволуцијом већ Божјом речи. Рече Бог то следи и створи Бог то.

Овде је проблем снобизма духа код појединих. Зашто се поводе за сваком људском мисаоном творевином која је пуна недоследности, логичких мана, фактичких грешака, недостатака доказа итд. Зашто се поводе за тим духом страним хришћанству/православљу. Али то је њихов проблем.

Подели на овим сајтовима

Такође одговорно кажем свим православним хришћанима да могу слободно да читају српски превод књиге Харуна Јахија "Подвала еволуције" јер се иста бави искључиво и једино оним што и пише у наслову. Аутори, ко год да су из Јахијевог тима, су препричали много тога битног што су одавно одрадили амерички научници па ћу сада изнети још један део из књиге. У свом тексту је ову књигу препоручио и професор Здравко Пено.

А...Да, да... Знам да се Пено дописује са једним чланом форума, видео сам доказ:))

Дизајн и случајност

У претходном поглављу разматрали смо колико је немогуће случајно формирање живота. Хајде да опет, на моменат, прихватимо ове немогућности. Хајде да претпоставимо да се пре више милиона година формирала једна ћелија, да је “оживела” стекавши све што је неопходно за живот. И на овој тачки еволуција опет колабира. Јер, чак и да је ова ћелија постојала једно време, она би једног дана умрла, а после њене смрти не би преостало ништа и све би се вратило тамо где је и почело. Ово је разлог због чега ова прва жива ћелија, не поседујући никакву генетску информацију, не би била у стању да се размножава и да започне нову генерацију. Живот би се завшио са њеном смрћу.

Генетски систем не састоји се само од ДНК. Следећи фактори би такође требали да постоје у истој околини: ензими - да прочитају шифру на ДНК, информациона РНК - која би требала бити произведена након читања ове шифре, рибозоми - на које ће се ова информациона РНК поставити према овој шифри и везати ради производње, транспортна РНК - да пренесе амино-киселине до рибозома да би биле употребљене за производњу, и изузетно компликовани ензими - да изведу бројне прелазне процесе. Таква околина не може постојати нигде друго до само у потпуно изолованој и потпуно контролисаној околини попут ћелије, где постоје све неопходне сировине и енергетски ресурси.

Као резултат, органска материја може се самоумнжавати једино ако постојикао потпуно развијена  ћелија, са свим својим органелама и у прикладној околини - где она може преживети, измењивати материјале и добити енергију из свог окружења. Ово значи да је прва ћелија на Земљи формирана “сва одједном”, са свом својом невероватно сложеном грађом.

Дакле, ако је једна изузетно сложена грађа настала сва одједном, шта онда то значи?

Хајде да поставимо ово питање користећи се једним примером. Хајде да, у погледу њихове сложености, упоредимо ћелију са једним аутомобилом високе технологије. (У ствари, ћелија је много сложенији и развијенији систем него што је то аутомобил са својим мотором и са свом својом техничком опремом.) Запитајмо се сада: Шта бисте помислили када бисте отпутовали у дубине веоме густе шуме и наишли на најновији модел аутомобила међу дрвећем? Да ли бисте

помислили да  су се различити елементи у шуми током милиона година сасвим случајно сакупили и произвели такво возило? Сав материјал који сачињава аутомобил добијен је од гвожђа, пластике и гуме, дакле од земље или њених прерађевина. Али, да ли би вас ова чињеница навела да помислите да су ови материјали произведени “случајно” и да су се онда саставили и произвели ауто?

Без сумње, било ко са здравим разумом знао би да је ауто продукт свесног дизајнера, и то у некој фабрици, и чудио би се шта тај ауто ради овде, усред џунгле. Изненадно стварање једне сложене структуре, у потпуном облику и из ведра неба, показује да је она створена од стране свесног узрока - силе. Један сложени систем као што је ћелија, без сумње, створен је од стране више - надмоћне воље и мудрости. Другим речима, она је настала као дело Творца.

portrait-du-professeur-pierrepaul-grass-

Верујући да чисти случај може произвести перфектни дизајн, еволуционисти су прешли границе разума и науке. Један од искрених ауторитета на овом пољу је познати француски зоолог Пјер Грас, бивши председник Француске академије наука. Грас је материјалиста, али он ипак признаје да је Дарвинова теорија немоћна да објасни живот, и даје своје гледиште о логици “случајности” која представља кичму дарвинизма:

“Подесна појава мутација, које омогућавају животињама и биљкама да удовоље својим потребама, изгледа тешка за веровање. А Дарвинова теорија је ипак, још захтевнија: једна једина биљка, једна једина животиња требала би хиљадама и хиљадама година бити подвргнута корисним случајностима.

Тако да би чуда требала да постану правило: догађаји са невероватно малом вероватноћом дешавања са лакоћом би се реализовали... Не постоји закон који забрањује сањарења, али се наука не би смела препуштати томе.”

Грас је резимирао шта концепт “случајности” значи за еволуционисте: “Случајност постаје једна врста божанства које се, под плаштом атеизма, потајно обожава.”

Логични неуспех еволуциониста је резултат њиховог затварања у светилиште концепта случајности.

Дарвинова формула!

Поред свих стручних доказа са којима смо до сада имали посла, хајде да сада, на једном примеру који је тако једноставан да га могу разумети чак и деца, испитамо какву то врсту празноверја поседују еволуционисти:

Еволуциона теорија тврди да је живот створен случајно. Према овој тврдњи, неоргански и несвесни атоми сакупили су се и саставили да би формирали ћелију, а тада су ћелије некако формирале друге живе организме, укључујући човека.

Хајде да размислимо о томе. Када сакупимо заједно елементе који чине градивне блокове живота, као што су угљеник, фосфор, азот, калијум, итд, формирали смо само једну обичну гомилу. Без обзира кроз какве третмане она пролазила, ова гомила атома не може формирати чак ниједан једини живи организам.

Хајде да формулишемо један “експеримент” о овој теми и хајде да, без звучних изјава, у име еволуциониста, испитамо шта они стварно тврде, под именом “Дарвинове формуле”:

Нека еволуционисти у велика бурад ставе мноштво материја присутних у саставу живих организама, као што су фосфор, угљеник, кисеоник, гвожђе и магнезијум.

Штавише, нека додају у ову бурад било који материјал који не постоји у нормалним условима, али који они сматрају неопходним. Пустимо их да додају у ову смесу колико год хоће амино-киселина које немају могућност формирањ а под природним условима и колико год желе протеина, од којих само један има вероватноћу формирања 10-950. Дозволимо им да ову мешавину изложежељеној температури и влаги. Дозволимо им да ову мешавину побуђују каквом год технологијом желе. Нека најистакнутије научнике ставе поред ових буради.

Africananimalspic.jpg

Нека ови научници редом чекају поред ових буради милијардама и чак трилионима година. Нека се осећају слободни да употребе све врсте услова које сматрају неопходним за формирање човека. Без обзира шта они радили, они не могу у овим бурадима произвести човека. Они не могу произвести жирафе, лавове, пчеле, канаринце, коње, делфине, руже, орхидеје, љиљане, каранфиле, банане, наранџе, јабуке, датуле, парадајз, диње, лубенице, смокве, маслине, грејпфрут, брескве, паунове, фазане, вишебојне лептире, или милионе других живих организама као што су ови. Заиста, они не могу да направе ниједну једину њихову ћелију.

Укратко, несвесни атоми не могу да формирају ћелију једноставним сакупљањем. Они не могу да донесу нову одлуку и поделе се у две ћелије, а тада да донесу и друге одлуке и креирају професоре који ће прво измислити електронски микроскоп, а онда под тим микроскопом испитивати своју сопствену ћелијску грађу. Материја је једна несвесна, беживотна гомила, и постаје жива једино са Творчевин супериорним стварањем.

Еволуциона теорија, која тврди супротно, тотална је заблуда потпуно супротна разуму. Чак и мало размишљања о тврдњама еволуциониста открива ову реалност, баш као у горњем примеру.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, о.Горан рече

Кад бих то знао био бих Бог по суштини. Оно што знам је да жива бића нису настала никаквом еволуцијом већ Божјом речи. Рече Бог то следи и створи Бог то.

Овде је проблем снобизма духа код појединих. Зашто се поводе за сваком људском мисаоном творевином која је пуна недоследности, логичких мана, фактичких грешака, недостатака доказа итд. Зашто се поводе за тим духом страним хришћанству/православљу. Али то је њихов проблем.

Kaže se da je Bog rukama stvorio Adama i Evu i da je to bio proces a ne samo reč.

Подели на овим сајтовима

А...Да, да... Знам да се Пено дописује са једним чланом форума, видео сам доказ:))

Bolje nego sa Maksimom Ispovednikom :))))))

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Просечан србенда рече

А што ниси одмах објективно навео у чему је проблем са тим костурима него их нудиш као некакав доказ еволуције па ја морам код креациониста да се информишем.

Zašto što mi nije poznato da objektivno postoji problem... nije ni tebi... sve što ti i ja znamo jeste da se Dr. Werner ne slaže sa ostalim naučnicima...

Tvoje pitanje se svodi na to zašto kada sam napisao da možemo na fosilima predaka kitova da vidimo kako se otvor za disanje kretao ka vrhu glave i postavio sliku Pakicetusa i crtež za još 3 fosila nisam napisao sve što kreacionisti tvrde u vezi sa raznim fosilima? A zašto bih to radio?

Takođe, moram da skrenem pažnju na to da za razliku od kreacionista, ja nikada nisam napisao nešto poput "kreacionisti nemaju odgovor na ovo" ili neku sličnu laž koju rutinski možeš da nađeš u kreacionističkim tekstovima, uključujući i "nisu nađeni nikakvi prelazni fosili"....

Da sam uradio tako nešto (što kreacionisti rutinski rade) tj. da sam napisao da niko ne osporava da su oni fosili preci kitova, pa da razumem tvoje primedbe... ovako mi baš nisi jasan.

Ухватио си се за моје лапсусе, хваташ ме за реч као какав фарисеј а ти свесно манипулишеш док овамо друге називаш лажовима.

Šta svesno manipulišem? Daj primer...

Озбиљни креационисти проверавају ваша просеравања и износе у јавност све мањкавости ваше теорије смрти које ви прећуткујете и то вам наравно смета. Да није креациониста ви би сте одавно свакаквим глупостима потпуно залудели овај свет. Само два три минута ми је потребно и твоја обмана овде пада.

Uopšte mi ne smeta što kreacionisti proveravaju radove naučnika... problem je što manipulišu svojom publikom, lažu, a kada ne lažu obično je u pitanju irelevantna stvar... baš kao u ovom slučaju gde se Dr. Werner pravi kao da je veliki problem što nemamo ostatke njuške Ambulocetusa i da su naučnici potpuno proizvoljno smislili gde se kod njega nalazio otvor za disanje, u nadi da niko iz njegove neuke publike neće shvatiti da imamo druge fosile očigledno srodnih vrsta kod kojih imamo i njušku i vidimo gde im je otvor za disanje... evo ponoviću sliku povodom koje si reagovao i ponovo ću ti skrenuti pažnju na to da se na njoj ne nalazi Ambulocetus kao prelaz, nego Prozeuglodon (poznatiji kao Dorudon).

nostril_migration.gif

Takođe, podsetio si me da si propustio da odgovoriš na ova pitanja:

Šta bi te uverilo u suprotno? Ako sutra nađemo celu lobanju Ambulocetusa i ispostavi se da ima otvor za disanje tamo gde naučnici pretpostavljaju jel ćeš onda smatrati da on jeste prelazna forma ka kitovima?

Реци ми где сам ја то навео да су китови рибе.

U ovoj poruci: link.

Nadam se da nećeš pokušati da tvrdiš da tu ne razgovaramo o kitovima i njihovim (po TE) precima...

Бубну опну сам поменуо узгред јер и оњој ништа не знате а морала је као и ушна шкољка да се развије како би животиња слушала ниско фреквентне звуке које китови производе док се дозивају под водом. Паметњаковићу реци ми како се је развило то чуло код китова? Али немој да преписујеш.

Pojma nemam o bubnim opnama kitova.

Jel sad sledi čuvena kreacionistička mudrost: ako neko na nekom forumu nešto ne zna, to znači da sam dokazao da je TE netačna:dobro:

Док читам твоје преписане филозофије о т.е. схватам колико је наука кренула у погрешном правцу. Овај свет постаје гробље живих мртвака захваљујући промашајима науке и злоупотребе исте зато што људи емотивно и морално отупљују слушајући ваша трабуњања  и на крају се поистовећују са бесловесним животињама које не знају Богу да се моле. 

Da, nauka je propala skroz... svet takođe... :D

Гомилу слика и наводних доказа си објављивао овде и нудио то као готову еволуцију па ме баш занима о којим си још еволуционистичким обманама прећутао.

Pošto usled predrasuda svaku kreacionističku tvrdnju tretiraš kao nepogrešivu istinu, možeš slobodno da računaš da sam prećutao sve "evolucionističke obmane"...

Doduše postavljao sam ovaj link ranije gde je nabrojana većina kreacionističkih tvrdnji:

http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html

Ne znam da li to računaš u neprećutkivanje... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kaže se da je Bog rukama stvorio Adama i Evu i da je to bio proces a ne samo reč.

То је мистагогија.

Ја знам како није створио, а то је једно сведочанство колико људска мисао може да скрене у бесмисао и безлогику и да од тога направи један псеудодогматизовани идол. Као што су били идоли старог времена, само софистициранији.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

То је мистагогија.

Ја знам како није створио,

A stvorio je anđele pre nego što je stvorio vreme?

Подели на овим сајтовима

Бог је Јова преслишао у антологијском дијалогу-где је био кад је стварао ово или оно....

250px-Job_Blagoveshenskiy_sobor.jpg

Ево пар "јововских" питања. Како су "еволуирали"...

Хоботница, у свим врстама:

octopus.jpg

Медуза, у свим врстама:

shutterstock-354107525.jpg

Вилин коњиц, у свим врстама:

vilin-konjic-16.jpg

Морски коњиц, у свим врстама:

morski-konjic-prelepe-slike-1.jpg

Корњача, у свим врстама:

Sanovnik-kornja%C4%8Da-%E2%80%93%C5%A0ta

Гљиве и печурке, у свим врстама:

ludara1_568bcab3b2771.jpg

Слепи миш, у свим врстама( сисар са крилима):

180220-bats-full.jpg?ixlib=rails-2.1.4&a

Јеж, у свим врстама:

10166027463_84284336fa_c.jpg

Итд. итд. итд. итд. итд.

Та еволуција је једна таутологија за све живо, шта год да имаш на земљи што се миче, просто кажеш "еволуирало" и уз гомилу страних термина и још већу гомилу спекулација час убедиш оне који воле да су самоодабрани по памети( читај: снобови).

Подели на овим сајтовима

Бог је Јова преслишао

Јес јак фрајер тај Бог па преслишао Јова!:)) Не будали попе, него лепо одговори на питање ВСБ: Да ли је Бог рукама створио Адама и Еву?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Јес јак фрајер тај Бог па преслишао Јова!:)) Не будали попе, него лепо одговори на питање ВСБ: Да ли је Бог рукама створио Адама и Еву?

Gde su ruke tu su i noge :) I još nije bio gotov dok ne udahnu duha životnog.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...