Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 51 минута, Zoran Đurović рече

Не сери као фока...

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 часа, Avocado рече

Ima ih koliko hoćeš i saopšteni su ti mnogo puta... jedan od njih si i sam pomenuo... zato te i pitam šta bi prihvatio kao dokaz... jel postoji nešto što bi ti prihvatio kao dokaz ili ne postoji?

Navedi ih zbog drugih...ubiće te respiratorni problemi...:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Дошао је до сасвим јасне идеје да је Бог створио овај свет, какав сада јесте, а да је човек имао назначење да у Христу се трансформише у духовно биће (тело)

Grize li te ikad savest da ovoliko lažeš?Avgustin i telo čoveka kao duhovno biće...:))12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 28.9.2018. at 9:48, Јанко рече

Бака почиње да прича, тихо, нежно, показује шаку и објашњава како је Творац све то лепо смислио и направио...Ја одушевљен (атеизирани клипан који не зна ни Б о Богу и вери). Заустим да питам нешто - она наставља даље по своме. Рекох себи - можда је наглува. Пробам други пут јачим гласом - иста ствар. Трећи, четврти пут... Све исто. Баба мота свој филм. Таман одустајем - кад баба завршила монолог, устаје и одлази не довршивши кафу испред себе (имао сам утисак да је хипнотисана, као да је ушла у неки транс)... Остао сам шокиран. До данас.

@Јанко замисли да поп Горан дође да ти свети водицу. 

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Ne kenjaj da proste ovde ostali. Nisi ti ni za kakvu konstruktivnu diskusiju. Jedini se koji se ponasa kao dvorska luda i na postavljenja pitanja (narocito ona koja dokazuju da si patoloski lazov i muljator) ne odgovaras. Bices posteniji mada ne i pametniji makar samo da nastavis da trolas sa glupim kreacionistickim tekstovima i svojim "lavovskim sepurenjem" . Samo nemoj pominjati kako si za konstruktivnu diskusiju i bice sve super, tema je izuzetno zabavna.

Aj pošto si ti pošten,koji naučni dokazi postoje da je postojao zajednički predak od koga ljudi i majmuni vode poreklo?Evo ja sam konstruktivan sve vreme...pitam ..al nema odgovora..šta ti veliš?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Skoro ništa... što nije baš mnogo bolje od tvog apsolutnog neznanja o njima... međutim, veliku prednost imam u tome što bar znam šta sve ne znam o njima... a ti si pogledao kreacionistički klip od 2 minuta i tu si saznao "sve"... i onda lupetaš stvari poput toga da Pakicetus nije imao nosni otvor, da su kitovi ribe, mešaš kosti unutar ušiju sa ušnom školjkom i bubnom opnom... i slično...

А што ниси одмах објективно навео у чему је проблем са тим костурима него их нудиш као некакав доказ еволуције па ја морам код креациониста да се информишем. Ухватио си се за моје лапсусе, хваташ ме за реч као какав фарисеј а ти свесно манипулишеш док овамо друге називаш лажовима. Озбиљни креационисти проверавају ваша просеравања и износе у јавност све мањкавости ваше теорије смрти које ви прећуткујете и то вам наравно смета. Да није креациониста ви би сте одавно свакаквим глупостима потпуно залудели овај свет. Само два три минута ми је потребно и твоја обмана овде пада.

Реци ми где сам ја то навео да су китови рибе. Бубну опну сам поменуо узгред јер и оњој ништа не знате а морала је као и ушна шкољка да се развије како би животиња слушала ниско фреквентне звуке које китови производе док се дозивају под водом. Паметњаковићу реци ми како се је развило то чуло код китова? Али немој да преписујеш.

Док читам твоје преписане филозофије о т.е. схватам колико је наука кренула у погрешном правцу. Овај свет постаје гробље живих мртвака захваљујући промашајима науке и злоупотребе исте зато што људи емотивно и морално отупљују слушајући ваша трабуњања  и на крају се поистовећују са бесловесним животињама које не знају Богу да се моле. 

Гомилу слика и наводних доказа си објављивао овде и нудио то као готову еволуцију па ме баш занима о којим си још еволуционистичким обманама прећутао.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ведран* рече

замисли да поп Горан дође да ти свети водицу. 

Баш би том водицом покропио неке учеснике на овом форуму :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

Ја ћу се терзиновати због превише дружења са Терзином, а Авокадо оправославити!:))12:smeha:12:smeha:

Аво препоручујем хитну терапију, за опоравак мозга....:)))

На пример, 2 научна John Lennox-a од по сат недељно. 

Ево за почетак овај најновији ... 

Напомена: Овај мислим да ипак није довољно стручан за попа Горана, јер не подржава Куран, као што то чини научник Октар. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

Напомена: Овај мислим да ипак није довољно стручан за попа Горана, јер не подржава Куран, као што то чини научник Октар. 

Одслушао првих 17:40. Једва чекам даље, али морам оставити за вечерас због обавеза.

Човек једноставно објаснио став Њутна, Хокинга и Докинса према Богу.

Надам се да су ово слушали @Avocado, @cloudking и остали атеисти. За мене потпуно освежавајуће. Не извучи уопште као они амерички квази-научници, нити има икакав тон и потребу за конфронтацијом... @Ведран* реци коју више о лику и делу дотичног за нас неупућене?:POPOcorn1:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Човек ладно прича руски!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, grigorije22 рече

Bese dobro veoma ne znaci i savrseno cak i kada se jevrejski original cita.

Ја нисам ни рекао да значи савршено. Све што пише св.Василије и ја исповедам.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Све што пише св.Василије и ја исповедам.

И ово?: жена не сме да остави мужа ни ако је туче, ни ако је неверник, ни ако расипа новац, нити се, по црквеном обичају, обраћа пажња на то ако он живи блудно.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ведран* рече

Када би неки престали да моралишу о Богу можда би нешто и схватили.

Ко моралише? Ја нигде не моралишем него износим логичке доказе да је нешто лаж, демагогија и индоктринација. Уопште ми није циљ неко извештачено моралисање. Додуше, не знам на кога се односи ова реч "неки". На кога год да се односи, ја ту не спадам.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

Ljubav i smrt mi bas nesto ne idu zajedno ( kod Bozijeg stvaranja ).

А поготову не иде да се подржава смрт као мотор развоја и то од стране неког православног теолога, дакле подршка смрти на онтолошком нивоу. То везе са мозгом нема.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...