Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nema ovde licne osnove nauci vec jednom da sr ponasas u raspravama debati dijalogu

Ja sam ovde vodjen iskljucivo tvojim stavivima I time sta iz njih proizilazi.

Te fore o napadu na licnoj osnovi ostavi.  Za neku drugu decu, vrlo brzo ce te I ta deca provaliti.

Itekako se koristis napadima na licnoj osnovi.

Ako mislis da postoji nesto nejasno ili pogresno oko mojih stavova, izvoli, pokazi, ukazi, ......kazi, Boki  sta pricas ovo, to nije pravoslavno ......razotkrij moje necasne namere.

Imas svo vreme sveta na raspolaganju.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 часа, Жика рече

Ако би се Христос оваплотио без обзира да ли би Адам сагрешио или не, а ако је створен бесмртан, чему онда Христово оваплоћење? Ако је Адам створен бесмртан да ли му је онда потребно Васкрсење? Ја мислим да је смртан и да му је било потребно Васкрсење. И св. Атанасије Велики пише да је по својој природи човек смртан јер је створен из небића. Не знам ко цеди комарца овде.

Адаму као бесмртном (по благодати, не по природи) би био потребан оваплоћени Христос да би се обожио. Сама бесмртност по себи не значи обожење. А тебе демантује Картагина.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Жика рече

Написао сам да сматрам да би се Христос оваплотио без обзира да ли је Адам сагрешио или не. Тако је писао Булгаков. Ти мислиш исто као старац Софроније. Он је сматрао да се Христос не би оваплотио да Адам није сагрешио.

Булгаков је био упао у софијанску јерес.

Подели на овим сајтовима

Sve vreme   vas  posmatram i cudim se. Zasto se neumorno prepucavate? Vi ispovedate istu veru iz razlicitih uglova  gledanja. U sustini, govorite isto, ali,        gospodo   hriscanska, bez nipodastavanja, ako  moze...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Благовесник рече

Sve vreme   vas  posmatram i cudim se. Zasto se neumorno prepucavate? Vi ispovedate istu veru iz razlicitih uglova  gledanja. U sustini, govorite isto, ali,        gospodo   hriscanska, bez nipodastavanja, ako  moze...

Ne nepodištavamo mi veru ne radi se ovde o tome.

Nego kad primetimo kod boksida pogrešku mi mu ponudimo način da razmisli, kao recimo što mu je o.Zoran ponudio ispravnu definiciju sjedinjenja ali posle toga imamo bezbroj stranica gde se boksid pravda i poziva na pravoslavnu veroispovest kao da smo mu mi ukazivali na muslimansku....

Dakle molim vas da se razluči zašto protestvujem

Protestvujem protiv toga da neko nenaučen uči drugoga i da pri tom iako zna da manje od doktora teologije ulazi u besmislena objašnjavanja da doktor nije video ispravni kontekst na koji je reagovao i uputio boksidu tabelu za razmišljanje.

Tko bi mi drugi mogli nesmetano da nastavimo debatu bez prepucavanja a i boksid ne bi gubio mnogo vremena da nam se priključi.

To što vi vidite kao inkviziciju govori možda u prilog tome da su mnoge stvari i načini kako se dolazi do iskrene ljubavi zaboravljeni.

Niko nije boksida prijavio administraciji i rekao da on ovde jeresi po čitav dan i da sektaši, tako da nemojmo molim vas da ulazimo u neke definicije inkvizitorstva bez potrebe i sa potpunom zamenom teza zašto protesti sa moje strane jesu upućeni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Благовесник рече

Vi ispovedate istu veru iz razlicitih uglova  gledanja.

Поцепао бих моју диплому кад бих мислио као Боксит... 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Vedran рече

Ето видиш, како је одмах боље кад цитираш самог Иларија.

А зашто није рекао како ти мислиш, ne_shvataто ћеш морати с њим да поразговараш кад га сретнеш. Можда му није пало на памет што и теби ;)

Vedrane, smisao stvari je isti i u prvom i u drugom postu koji sam napisao. U oba posta se vidi ta 'slika' buduceg Ovaplocenja.

Ili, kako kaze Ilarije, ......' ( Avram ) je gledao , bez sumnje, u misteriju dolazeceg Ovaplocenja'.

Kroz tog Coveka koga je obozavao kao Gospoda, Avram je video dolazece ( buduce ) Ovaplocenje..

Nije  Avram obozavao Coveka  kao Hrista.  Rekao bi Ilarije da je Covek Hrist ili Gospod Hrist. Zbog toga dolazi Ovaplocenje. Pravo ovaplocenje u telu, koje je istinsko ( telo ),  Hristos primio od Marije Djeve.

Ovo , sa Covekom je praslika toga buduceg dogadjaja.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Ako mislis da postoji nesto nejasno ili pogresno oko mojih stavova, izvoli, pokazi, ukazi, ....

100000000 puta ti je ukazano i to isključivo na tvoje stavove a ne na tvoju ličnost i kao što rekoh priču o ličnim napadima ostavi za neku drugu decu i oni će te vrlo brzo provaliti.

Postoji li neko na forumu koji ti nije odgovarao na tvoje stavove i ukazivao ti na greške koji poseduju?

Ja ni ne znam kako izgledaš, odakle si, čime se baviš, otkud tebi napadi na ličnoj osnovi? 

pamet u glavu momče

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Postoji li neko na forumu koji ti nije odgovarao na tvoje stavove i ukazivao ti na greške koji poseduju?

Kolege pre mene, lepo su rekle kako stoje stvari. Zastom si uporan, do bola.

Svi smo na istim talasnim duzinama povodom ovog pitanja oko Hristove licnosti. Kraj price, idemo dalje.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Kolege pre mene, lepo su rekle kako stoje stvari. Zastom si uporan, do bola.

Svi smo na istim talasnim duzinama povodom ovog pitanja oko Hristove licnosti. Kraj price, idemo dalje.

Da znam da su kolege rekle.

Evo upravo pre ovog odgovora si Vedranu opet reciplirao po 100 put da te on ne razume i da pričaš isto što i svetitelji.

Meni si rekao da te mrzim na ličnoj osnovi i da zato ne vidim tačno dobro šta pišeš a i pitaš se koliko se ja opšte razumem u ovu tematiku.

Zoranu si rekao da njegove zamerke na tvoja objašnjenja su plod njegove visoko teološke uobrazilje i da nisu realne te si dva dana pokušao pravilno da ispovediš osnovnu definiciju i to tek kad ti je Justin Wolters došao u pomoć (on te još ne zna dovoljno čudiće se kasnije).

Tanji1 si rekao da ne treba samo tebe da čita u kontekstu nego i vedrana i mene i zorana a Tanja1 razgovara sa nama već 5 godina i čudi me kako joj uspeva da razume kontekst naših priča a da pri tom ima konstruktivna kontekstualna pitanja. Ali ti se tome ne čudiš ti njoj kažeš da sa ljudima sa kojima na neki način druguje ovde opšte nije na istoj talasnoj dužini jer ne može da pohvata njihove kontekste. I tako si Tanju1 ostavio van svih naših konteksta kao siroće nedonošče. Da nije smešno bilo bi tužno.

Sve više naginjem na tužno jer će opet ovo imati kod boksida prizvuk zamerke ili protesta na ličnom nivou.

Nama se ne sviđa kakve usne ima Vučić i to je cilj protesta a ne to da li je on diktator ili ne.

Tužno.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Поцепао бих моју диплому кад бих мислио као Боксит...

Pa, oko pitanja krstenja inoslavnih se ne slazemo, oko 'eshatoloskih' tela se ne slazemo. Samo fora je, sto postoji jos kolega forumasa koji se slazu sa mojim stavovima oko ovih pitanja.

Nisam ja i moja licnost merilo svega. :945729:

Slazeno se oko Palame, i mislim da se slazemo oko ove Ipostasi. Tu ne treba da se cepaju diplome....:)

Videcemo za dalje....:laugh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zoranu si rekao da njegove zamerke na tvoja objašnjenja su plod njegove visoko teološke uobrazilje

Ovo stvarno vise nema smisla, stvarno.

Ovo nigde nisam rekao. Uvek sam se sa uvazavanjem odnosio prema o.Zoranu i njegovoj teoloskoj struci. Drugo je sto imamo razlicite stavove i dolazi do rasprava.

Ako mozes da budes korektan, ako ne, kako 'oces.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Ivan Marković рече

Адаму као бесмртном (по благодати, не по природи) би био потребан оваплоћени Христос да би се обожио. Сама бесмртност по себи не значи обожење. А тебе демантује Картагина.

A šta je po tebi besmrtan po blagodati.

Obožen čovek ili telesno ne umirajući čovek ako za smrtnost vs život uzmemo reper življenje a ne postojanje?

Postojaće mnogi i u večnim mukama, pa ja to ne mogu nazvati besmrtno življenje. Nema tu ni Ž od Života, jer je Hristos Život, Istina i Put.

Djavdjav postoji ali u njemu nema ništa Hristovog, u njemu nema Života,Istine i Puta. Dakle ako u njemu nema života onda postoji samo u smrtnom postojanju.

Sabor govori da je blagodaću moguće i pored smrtne prirode čoveka, čoveka dovesti do Oboženog stanja, dakle besmrtnog postojanja u življenju, besmrtnog života.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Ovo stvarno vise nema smisla, stvarno.

Ovo nigde nisam rekao. Uvek sam se sa uvazavanjem odnosio prema o.Zoranu i njegovoj teoloskoj struci. Drugo je sto imamo razlicite stavove i dolazi do rasprava.

Ako mozes da budes korektan, ako ne, kako 'oces.

a ostalo što sam naveo je korektno?

pa malo li je onda?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

a ostalo što sam naveo je korektno?

pa malo li je onda?

Pa, nije korektno VSB.

Da li hoces da ti odgovorim na ceo post ? Ali, prvo da mi se izvines sto si rekao da nipodastavam struku o.Zorana.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...