Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 1 минут, Avocado рече

Kako nisam... pročitao odavno... i nigde u Novom Zavetu ne piše da Stari Zavet "даје историјски извештај о неком давном времену и народу који је имао такав закон."... šta više, taj vaš osnivač religije čiju interpretaciju pominješ, baš eksplicitno kaže da nije došao da ukine taj zakon i da ni najmanjeg slovca iz tog zakona neće nestati dokle postoji zemlja...

Па ниси добро прочитао, или је стварно одавно па си заборавио... :)

Није рекао "неће нестати док постоји Земља", него "неће нестати док се не испуни". Па онда имаш да се све испунило у Христу и да је Он "завршетак" тј. "испуњење закона". И да они који верују у Њега више нису под законом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Не знам стварно шта те тера да пишеш нешто што си измислио о теми коју очигледно не познајеш...

Али сигурно нећу да ти правим друштво у томе.

Ni ja tebi. Pisao sam zbog drugih, end of story. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Ni ja tebi. Pisao sam zbog drugih, end of story. 

Измишљаш. Пишеш напапет нешто што ти "звучи" исправно, а немаш појма ни о којим књигама се ради нити који им је статус у исламу.

Не волим да будем груб, али не могу ни да толеришем такве ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Па ниси добро прочитао, или је стварно одавно па си заборавио... :)

Није рекао "неће нестати док постоји Земља", него "неће нестати док се не испуни". Па онда имаш да се све испунило у Христу и да је Он "завршетак" тј. "испуњење закона". И да они који верују у Њега више нису под законом.

Ne, ti nisi dobro pročitao ili si zaboravio (ili se praviš)... baš je eksplicitno rekao da neće nestati dok postoje nebo i zemlja ili ako hoćeš direktan citat:

"Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши."

E sad, kao što već rekoh, meni je baš drago što ti ovo "dok se sve ne izvrši" interpretiraš tako da se ne odnosi na smak sveta (što je očigledno iz pominjanja dokle postoje nebo i zemlja) već da se "dok se sve ne izvrši" nekako odnosi baš na život i smrt ovog koji priča o tome... i što na osnovu te interpretacije smatraš da se ne primenjuju više debilni staro-jevrejski zakoni... i ako me neko pita u šta hrišćani veruju, reći ću mu da veruju baš u ovu tvoju interpretaciju... samo nemoj molim te da mi prodaješ m... za bubrege i pišeš kako sam nešto loše pročitao ili zaboravio i kako ovo nije tvoja interpetacija, nego izvorni tekst... vređa inteligenciju... mani se gluposti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Измишљаш. Пишеш напапет нешто што ти "звучи" исправно, а немаш појма ни о којим књигама се ради нити који им је статус у исламу.

Не волим да будем груб, али не могу ни да толеришем такве ствари.

I meni puca tolerancija u raspravi sa ljudima koji su sa muslimanima imali dodira jedino preko memova, video klipova i njihovog sopstvenog citanja i tumacenja islamskih knjiga. Zato kazem kraj price. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Ne, ti nisi dobro pročitao ili si zaboravio (ili se praviš)... baš je eksplicitno rekao da neće nestati dok postoje nebo i zemlja ili ako hoćeš direktan citat:

"Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши."

Не знам по којој логици временску одредницу из првог дела реченице пребацујеш у други део - који већ има своју временску одредницу?

Ево ти правилно - и доста очигледно - тумачење:

"Јер вам заиста кажем докле небо и земља стоји"

Ово се односи на његове речи, да су вечне, наглашава важност онога што ће рећи.

"неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши."

Ово се односи на трајање закона - закон траје "док се не изврши".

пре 24 минута, Avocado рече

E sad, kao što već rekoh, meni je baš drago što ti ovo "dok se sve ne izvrši" interpretiraš tako da se ne odnosi na smak sveta

Па брадер, не интерпретирам ја. Него интерпретира апостол Павле само мало касније у Новом Завету:

"Јер је Христос завршетак закона за оправдање сваком који вјерује. "

Или:

"Тако нам закон постаде васпитач за Христа, да би се вјером оправдали; А када дође вјера, више нисмо под васпитачем."

пре 27 минута, Avocado рече

samo nemoj molim te da mi prodaješ m... za bubrege i pišeš kako sam nešto loše pročitao ili zaboravio i kako ovo nije tvoja interpetacija, nego izvorni tekst... vređa inteligenciju... mani se gluposti...

Па је л` ово изнад ниси прочитао или си заборавио?

Пошто очигледно није моја интерпретација...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече

I meni puca tolerancija u raspravi sa ljudima koji su sa muslimanima imali dodira jedino preko memova, video klipova i njihovog sopstvenog citanja i tumacenja islamskih knjiga. Zato kazem kraj price. 

А које су то књиге? :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

мени та Меланија личи на неку спонзорушу из Страхињића Бана :) Брука за Белу кућу, на пример ту је била Ненси Реган дама :) мало је биула онижа али се борила против наркомана :)

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Хајдук рече

мени та Меланија личи на неку спонзорушу из Страхињића Бана :) Брука за Белу кућу, на пример ту је била Ненси Реган дама :) мало је биула онижа али се борила против наркомана :)

:D

мени Меланија увек  и свуда има израз лица "ја тебе знам од некуд, али не могу да се сетим одакле"

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Хајдук рече

Kamenjarka slovenačka :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Donald J. Trump

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, PredragVId рече

Не укида, испуњава га! 

A šta to znači?El taj Zakon Božiji ili nije pod broj 1 pod broj 2 šta znači da ga je ispunio,znači da mi sad mož da radimo šta oćemo ili ne?Da lie je sam Isus živeo po tom debilnom zakonu kako ga ovde neki nazivaju ili ne?

Подели на овим сајтовима

Питање за Гризлија и екипу: ако тврдите да је убијање неверника интегрални део Курана и исламског учења уопште, како објашњавате да далеко највећи број муслимана у свету не убија невернике? Мислим да не може да буде простије од овога.

А ако сматрате да та већина у ствари нису муслимани, како мислите да разликујете праве од лажних муслимана и за шта се уопште тачно залажете у том случају?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...