Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 41 минута, Grizzly Adams рече

Зато што то није тачно. Библија не учи да гејеве треба побити, већ само даје историјски извештај о неком давном времену и народу који је имао такав закон.

To uopšte u Bibliji ne piše... ni blizu... ni pomena...

To je tvoja interpretacija Biblije i ja sam baš srećan što ti i većina hrišćana tako to interpretirate... kao što sam srećan i što većina muslimana ne interpretira Kuran na način na koji ga ti interpretiraš... i stoga je meni potpuno suludo da čitam šta u Bibliji ili Kuranu piše i da se pravim da je to kao to... to rade napaljeni anti-teisti početnici (na koje i vi mnogo ličite kad "interpretirate" Kuran)... :D

Pošto svi vi vernici baš lepo čeripikujete vaše svete knjige, ja lepo pitam vas šta one uče i verujem vam i svi srećni... jedini je problem što bi neki od vas da čeripikuju i svete knjige drugih religija samo u obrnutom smeru... da iskopate najgora moguća tumačenja iz njih i da se pravite da je to to...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

Па можеш ти да напишеш да је небо нанџарасто, али то није тачно.

To mozda po grizlijevim kriterijumima. To ukazujem da ostali razumiju, da kada govoris o Kuranu onda se pdorazumjeva da sam Kuran govori za sebe i ne treba nikakav tumac, a kada se govori o grozotama u Starom Zavjetu onda se cita izmedju redova ne nije to kako pise. 

I ne nemoj da mi pominjes da je Stari Zavjet prevazidjen i neobavezan za Hriscane. Vro dobro to znam, ali nije prevazidjen zato sto tako pise negdje vec zato se tako naknadno tumaci, ono sto odbijas da postoji u islamu, i zbog toga po vama svaki musliman koji ne ispunjava grizilijeve kriterije za islam samo je deklerativni musliman, a takvih je vecina na ovom dunjaluku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Аурор рече

Ljudi pojma nemaju šta je ovo...

Ovde lik kaže da je "smrt previše dobra za homoseksualce" i da ih treba "javno mučiti na trgovima". 

ja kapiram da ti stavljas sve iste likove. U slicama imas dvojicu trojicu koje non stop vrtis. Islamski Miroljubi... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

To je tvoja interpretacija Biblije i ja sam baš srećan što ti i većina hrišćana tako to interpretirate...

Не. Нема то везе са мојом интерпретацијом, нити шта "већина хришћана" мисли. Тако је то интерпретирао оснивач наше религије и његови ученици. То је једина меродавна интерпретација, све остало су лична мишљења.

пре 6 минута, Avocado рече

kao što sam srećan i što većina muslimana ne interpretira Kuran na način na koji ga ti interpretiraš...

Не. Ја не интерпретирам Куран, него читам интерпретације оснивача ислама и његових ученика. То је једина меродавна интерпретација, све остало су лична мишљења.

пре 7 минута, Avocado рече

Pošto svi vi vernici baš lepo čeripikujete vaše svete knjige, ja lepo pitam vas šta one uče i verujem vam i svi srećni... jedini je problem što bi neki od vas da čeripikuju i svete knjige drugih religija samo u obrnutom smeru... da iskopate najgora moguća tumačenja iz njih i da se pravite da je to to...

Видети параграф бр. 1 и 2.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

da kada govoris o Kuranu onda se pdorazumjeva da sam Kuran govori za sebe i ne treba nikakav tumac

Ко је то рекао?

Ја сигурно нисам. Већ сам на неким темама објашњавао да Куран не може да се уопште разуме "сам за себе", већ су неопходне додатне исламске књиге да би се разумео. Мрзи ме да тражим сад, можеш да видиш на форуму. Чак сам негде давно детаљно описивао који су ти извори и како се користе, ако се не варам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Не. Нема то везе са мојом интерпретацијом, нити шта "већина хришћана" мисли. Тако је то интерпретирао оснивач наше религије и његови ученици. То је једина меродавна интерпретација, све остало су лична мишљења.

Jel? Gde to tako piše da su baš tako interpretirali?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

I ne nemoj da mi pominjes da je Stari Zavjet prevazidjen i neobavezan za Hriscane. Vro dobro to znam, ali nije prevazidjen zato sto tako pise negdje vec zato se tako naknadno tumaci, ono sto odbijas da postoji u islamu

Прво, то за Стари Завет није никакво "накнадно тумачење" већ директно пише у Јеванђељима и посланицама.

Друго, тако нешто не постоји у исламу. Куран се не дели на "стари" и "нови" завет, него је све једна целина и важи заувек.

Нема ја шта да "одбијам" да тако нешто постоји, кад не постоји...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Jel? Gde to tako piše da su baš tako interpretirali?

Па узми прочитај.

Ви оћете да причате о хришћанству, а нисте прочитали хришћанске књиге.

Оћете да причате о исламу, нисте читали исламске књиге.

И онда, ајде Гризли сад ти одржи курс из упоредне теологије овде на брзину, а ми ћемо да те зезамо и гађамо кликерима... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ко је то рекао?

Ја сигурно нисам. Већ сам на неким темама објашњавао да Куран не може да се уопште разуме "сам за себе", већ су неопходне додатне исламске књиге да би се разумео. Мрзи ме да тражим сад, можеш да видиш на форуму. Чак сам негде давно детаљно описивао који су ти извори и како се користе, ако се не варам.

Te islamske knjge su samo jedna od verzija, jer su skontali da Kuran nije bas tako jednostavno razumjeti iako vjeruju da je direktni diktat od Boga i kao takav potrebuje tumacenje. Kao takvo autmatski se diskvalifikuje kao nekakav kanon i obaveza koju musliman treba da ispunjava da bi bio musliman. 

Islam ima svoj kredo i ono sto jednog muslimana istinski cini muslimanom je samo pet stvari: sahada, namaz, ramazan, milostinja i hadziluk u Meku. Sve ostalo je podlozno interpretaciji u kontekstu vremena u kome je islam nastao bas kao i SZ u kontekstu vremena Jevreja okruzneih paganskim narodima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Па узми прочитај.

Ви оћете да причате о хришћанству, а нисте прочитали хришћанске књиге.

Оћете да причате о исламу, нисте читали исламске књиге.

И онда, ајде Гризли сад ти одржи курс из упоредне теологије овде на брзину, а ми ћемо да те зезамо и гађамо кликерима... :)

Kako nisam... pročitao odavno... i nigde u Novom Zavetu ne piše da Stari Zavet "даје историјски извештај о неком давном времену и народу који је имао такав закон."... šta više, taj vaš osnivač religije čiju interpretaciju pominješ, baš eksplicitno kaže da nije došao da ukine taj zakon i da ni najmanjeg slovca iz tog zakona neće nestati dokle postoji zemlja...

Mislim, to piše u vašim svetim knjigama... a to kako vi to interpretirate je sasvim druga stvar... i kao što rekoh, meni je baš drago što to interpretirate tako da npr. gejeve ne treba ubiti... doduše, trebalo vam je malo duže vremena za tu konkretnu interpretaciju, ali ste ipak stigli do toga... stići će i muslimani... imali su malo lošiji i kasniji start...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Te islamske knjge su samo jedna od verzija, jer su skontali da Kuran nije bas tako jednostavno razumjeti iako vjeruju da je direktni diktat od Boga i kao takav potrebuje tumacenje. Kao takvo autmatski se diskvalifikuje kao nekakav kanon i obaveza koju musliman treba da ispunjava da bi bio musliman. 

Не знам стварно шта те тера да пишеш нешто што си измислио о теми коју очигледно не познајеш...

Али сигурно нећу да ти правим друштво у томе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Kako nisam... pročitao odavno... i nigde u Novom Zavetu ne piše da Stari Zavet "даје историјски извештај о неком давном времену и народу који је имао такав закон."... šta više, taj vaš osnivač religije čiju interpretaciju pominješ, baš eksplicitno kaže da nije došao da ukine taj zakon i da ni najmanjeg slovca iz tog zakona neće nestati dokle postoji zemlja...

Novi Zavet ukida Stari.

20170224_215805.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...