Jump to content

Црквени развод - колико је оправдан уопште?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, Драшко рече

Da li je uslov za crkveni razvod da se već odradi ovaj gradjanski razvod?

Da, i koliko znam to je sada u principu jedini uslov, nikoga ne znam da se crkveno razveo a da je imao neke velike probleme.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, goranger рече

Nije grijeh razvesti se od zene koja te maltretira, dosadjuje ti, gnjavi te, kontrolise, sere ti, dere se, ne postuje te....

Sve je to preljuba druze. Ona je tebe vec prevarila u srcu svom sa svojom mamom :) i samom sobom

Јесте грех је. Је ли те ко био по ушима  да такву жену ожениш ? Није . Па што си баш такву оженио ? И колико је твоја кривица што је таква постала ? Жене нису роботи и не могу се навијати  да се тачно понашају према вашим тренутним жељама. :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, goranger рече

@Рапсоди

Imas li ti blagoslov svog muza da se blamiras ođe :)

А  шта тебе синак , конкретно боли  у мојим речима и шта сам ја то  рекла што није на месту. :smeh1: 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

А  шта тебе синак , конкретно боли  у мојим речима и шта сам ја то  рекла што није на месту. :smeh1: 

laješ ćeri  i ništa ti nije na mjestu..a šta tebe boli majke ti ga

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Рапсоди рече

Је ли те ко био по ушима  да такву жену ожениш ? Није . Па што си баш такву оженио ? И колико је твоја кривица што је таква постала ?

ajde smiri malo mrčila se...ko koga bije, ko koga ženi, o kome govorimo ođe? kakva krivica jadna??

пре 56 минута, Рапсоди рече

Жене нису роботи и не могу се навијати  да се тачно понашају према вашим тренутним жељама.

kako žena umije da ga obrne i predstavi najnormalniju stvar za trenutnu želju...užas i strahota

Подели на овим сајтовима

Вечерас сам напокон схватила велику истину и напокон постала паметна, а то је  да жена уопште не треба да буде у праву, боље је да буде паметна и да нема  жељу  да буде у праву.

И коначно поука свим младим женама које требају или су скоро ступиле у брак " Будите паметне и не желите да будете у праву јер ћете само тако сачувати брак и само тако бити вољене . Од свих права, право да будете у праву је најглупље право које можете да пожелите. И уопште у било којим односима, најглупље могуће  право, је право да будемо у праву. Па бирајте  да сте вољене или да сте у праву. Памет у главу.:1405_love:"

А, ако хоћете уз памет да будете  и савршене онда испуњавајте  вољу свога супруга  и не терајте по своме. Јер и Господ је био савршен испуњавајући вољу Оца свога.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, ana čarnojević рече

jos samo da popovi mogu da se razvode pa da odahnemo malo...

Могу у васељенској тј. цариградској.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ima slucajeva da se previse lako razvode, ali ima ih i da se ne razvode nikako, a u kuci ludnica. Znam zenu koja je posle godina ponizavanja i javnog sramocenja konacno smogla snage da ode i zatrazi razvod. I svestenik je ubedi da to ne radi nikako, jer "deca mogu da joj odu u narkomaniju". Cuj molim te! A muz za to vreme samo menja ljubavnice i kljuca joj po mozgu sta god da radi. Sto on gospodin malo ne misli kakve ce to posledice imati po decu i kakav im primer daje? I osta ona tako u braku... 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

pa treba preispitati i pristupati svakom lično, popovi se mladi žene, mnogi uleću u brak kao krava u detelinu da bi mogli biti rukopoloženi, možda bi prvo tebalo obratiti pažnju na to ko se rukopolaže a ne da li je oženjen ili ne....

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Смирите се мало.

Постоји ваљда предбрачни испит.

Овако дођу младенци код попа у задњи минут кад су све остало припремили.

Малтене дођу на свршен чин. После се чешу где их не сврби.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Anika рече

Ima slucajeva da se previse lako razvode, ali ima ih i da se ne razvode nikako, a u kuci ludnica. Znam zenu koja je posle godina ponizavanja i javnog sramocenja konacno smogla snage da ode i zatrazi razvod. I svestenik je ubedi da to ne radi nikako, jer "deca mogu da joj odu u narkomaniju". Cuj molim te! A muz za to vreme samo menja ljubavnice i kljuca joj po mozgu sta god da radi. Sto on gospodin malo ne misli kakve ce to posledice imati po decu i kakav im primer daje? I osta ona tako u braku... 

Svako je odgovoran za svoje odluke i za svoja dela...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Драгана Милошевић рече

Смирите се мало.

Постоји ваљда предбрачни испит.

Овако дођу младенци код попа у задњи минут кад су све остало припремили.

Малтене дођу на свршен чин. После се чешу где их не сврби.

Nas su na predbračnom ispitu pitali imena roditelja i slično.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Plus @Avocado ima baš zdrav stav po ovom pitanju.

Ja sam inače za to da se ima jedan partner u životu, tako je najlakše. Ali ne mogu očekivati od drugih da imaju iste odluke. Ja se ne bih razvodila, već bi pokušavala da rešim probleme. I uglavnom je većina problema rešiva da ne poverujete. Pogotovu uz molitvu i Božiju pomoć.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, sanja84 рече

Plus @Avocado ima baš zdrav stav po ovom pitanju.

Ja sam inače za to da se ima jedan partner u životu, tako je najlakše. Ali ne mogu očekivati od drugih da imaju iste odluke. Ja se ne bih razvodila, već bi pokušavala da rešim probleme. I uglavnom je većina problema rešiva da ne poverujete. Pogotovu uz molitvu i Božiju pomoć.

Da

Ali moraju oboje da imaju dobru volju i da prepoznaju potrebe drugoga 

Nije sve samo dal te partner vara ili ne vara. Dal se bijete ili ne. Ako si kao ličnost usahla, ako ne osećaš ni radost ni sreću ni ispunjenost u nežnosti, sexu....pa i poslu i odnosu sa decom i partnerom....

Ako si mrtva/mrtav a u braku ipak uprkos svemu...to nije dobro 

Mislim da ni Bog ne traži od nas takav mazohizam

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...