Jump to content

Kako se boriti, kako shvatiti sebe kao ličnost (a u svetlu homoseksualne sklonosti)

Препоручена порука

Има их на форуму који носе и тежи крст па се боре . Падање и устајање, то је део живота, само не треба одустајати .

Постоје две врсте крста.

Прве доноси живот и свако их носи, само што су код некога екстремнији (на пример болест или сиромаштво). Тежина тих крстова долази изнутра и немамо много избора осим да их носимо. Од тих крстова се не може ослободити или бар не одмах, тако да се морају носити и трпети.

Друга врста крста је она наметнута с поља. Човеку ништа не фали и онда му неко каже: "То што ти радиш је грех!" Од тог тренутка се појављује вештачки крст и човек креће да осећа тежину. Тај крст би могли одмах да склоне они који су га измислили, направили и бацили људима на леђа. Али неће јер или не смеју (већина) или су садисти.

Подели на овим сајтовима

Друга врста крста је она наметнута с поља. Човеку ништа не фали и онда му неко каже: "То што ти радиш је грех!" Од тог тренутка се појављује вештачки крст и човек креће да осећа тежину. Тај крст би могли одмах да склоне они који су га измислили, направили и бацили људима на леђа. Али неће јер или не смеју (већина) или су садисти.

Нико не може да ти наметне крст . То би било као да ти смета што се у фудбалу игра ногама, и онда патиш што неће да промене правила да можеш да играш руком. Онда можеш или да играш мало руком мало ногом док не научиш једног дана, или пређи на кошарку, рукомет, шта год хоћеш. Ко ти брани ?

Јел ти патиш кад ти неко каже , "то што радиш је грех" ? 

Подели на овим сајтовима

opet pitam,kako se boriti,kako shvatiti sebe kao licnost

Моли се брате као и сви ми, свако са својим крстом и полако, то ти је све. Савет ван овога да постоји већ би га неко добио, тако да... моли се и знај да смо сви грешни.

Мислим,схвати да то што се ти сваки дан по теби будиш грешан,то се исто и нама свима дешава.

Моли се брате као и ми сви.!

Срећно Бадње вече. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako se covek moze boriti protiv prirode..

Ове наше пале и грешне.....

Ипак је то само једна врста сексуалности а она веруј ми дође и прође, да ли је хетеро или хомо а срце остаје, душу да спрема за вечност.

Не постоји човек који би заменио Христову Личост. Сексуалност немој да те плаши и страши, ти си тај који одређује границе па можда чак и полну оријентацију, ништа ту још није речено дефинитивно и докрајчено иако је хомосексуализам поприлично ригорозан у својим догматима.

Да је све отворенијеитранспарентније можда ни победа над природом не би била недоступна, све је то хемијски састав. У сваком случају ту си са нама и наш си, моли се брате. 

Подели на овим сајтовима

Tako je, znaš i sam. Naravno, u redu je podeliti muku. Ali, javiće ti se ovde desetine ljudi koji će palamuditi o tome kako pravoslavlje ima sva moguća rešenja na svetu i kako se "moraš boriti", kako će "liturgija sve pobediti i izlečiti", i o ne znam sve čemu će pričati i dobijati desetine lajkova i divljenja, ali to su sve mrtve floskule od kojih tebi neće biti lakše. Pravoslavlje i crkva jednostavno nemaju sve odgovore i nemaju sva znanja, koliko se god pretvarali i zamišljali. Odgovori su kod Boga i samo On zna, tako je uvek bilo i biće, verujem. Ti razmisli do čega ti je više stalo: do Drugog ili ljudi.

meni je najvise stalo do Boga

Подели на овим сајтовима

Prihvati sebe i svoju seksualnost na način što je nećeš potiskivati i strahovati od okoline.Sebe izgrađujemo u odnosu sa drugim, sve to trenutka dok to ne krene da prelazi u robovanje i iskorišćavanje. To je najtrnovitiji put. U borbi protiv sebe i svoje prirode ćeš izgubiti, čekaju te samo očajanje i besmislena frustriranost. Ona i nije predviđena za borbu, nego za postepeni preobražaj. Uzrastanje, postepen hod ka visinama. Čak i u najekstremnijoj asketici, uspijevaju samo najsmireniji u čijim se života ne dešava ništa spektakularno, "uzvišeno".  Ne gubi vrijeme. Sa svojim partnerom obogati svoj emotivni, duhovni i seksualni život. Ko će da ti uskrati to? Ko to pokuša, neka ide dođavola. Iskoristi svoju zainteresovanost za hrišćanstvo, pa čitaj i razmišljaj na tu temu. Hristos je divan lik. Podigao je naše odnose iznad zakona. Pitaj se, šta možeš da očekuješ od Crkve na ovim prostorima kada je ona stegntua uzama patrijahalnosti, tradicija i korupcije? Ima li u njoj mjesta za homoseksualce? Ima, u teoriji. U praksi moraš da imaš natrpridonu snagu da bi u njoj živio i opstao. Ne očekuj puno, ali imaj nade....vjere i ljubavi, to nam jedinio preostaje, još je svPavle govorio. 

Подели на овим сајтовима

sve to znam sto vi tu kazete,to sve  kako pise izgleda lako samo se moli i  to je to,pa procitajte ponovo moj post pa cete videti koliko je moja borba trajala.Kako Bog da ti da krst koji moras da nosis svakog minuta svog zivota i da pazis da ne padnes,svi mi gresimo,recimo osudjivanjem,osudim sad govorim onako jednom nedeljno a pokajem se ali ne mogu da se kajem ssvakog minuta zato sto imam ljubav koja me ispunjava,koga nebi prevario ni za milijardu evra ni sa bilo kim na ovom svetu.mi upotpunjujemo jedan drugog.pre neki dan mi je rekao, "ti kad bi me ostavio ja bi umro" i ja kad bi ga ostavio bi umro.kako se sa tim boriti svake minute,boriti se protiv ljubavi,svi cete reci pale ali je ljubav.molio sam se i sad po nekad da mi Bog pokaze sta da radim,ali ni u jednom trenutku ne pomisljam da ga ostavim,ako to treba zar mi Bog nebi dao neki znak,mislim ili volju za borbom,ovako se kidam iznutra i znam da je to sa demonske strane,Bog me nebi kidao i ovako mucio ceo zivot jer to je sa covecije strane nesnosljivo,ko da vam kazem nosite 5 tona cigle,iz tog razloga da ne padam u ocaj izabrao sam ipak ljubav za sada jer to ne vidim kao greh.2 godine smo zajedno aprosli toliko toga,toliko prepreka,tugovanja,podrske jer da je zena a ja hetero odavno bih bio u savrsenom braku.

Подели на овим сајтовима

Pravoslavlje i crkva jednostavno nemaju sve odgovore i nemaju sva znanja, koliko se god pretvarali i zamišljali

I nije stvar u znanju, niti je puko znanje centralno kod Hrišćana. Već Hristolikost, ljudskost, uteha. Zar to nije pravi odgovor? A kod svetitelja i prozorljivost i sama čuda.

A to je realni predukus Carstva odakle „odbeže svaka muka". I zavisi od nas, ne od knjiga koje smo pročitali, niti znanja koje imamo, već od toga koliko smo Hristoliki, kakvi smo ljudi i da li radimo na sebi

Sada i ovde možemo utešiti jedni druge

Подели на овим сајтовима

sve to znam sto vi tu kazete,to sve  kako pise izgleda lako samo se moli i  to je to,pa procitajte ponovo moj post pa cete videti koliko je moja borba trajala.Kako Bog da ti da krst koji moras da nosis svakog minuta svog zivota i da pazis da ne padnes,svi mi gresimo,recimo osudjivanjem,osudim sad govorim onako jednom nedeljno a pokajem se ali ne mogu da se kajem ssvakog minuta zato sto imam ljubav koja me ispunjava,koga nebi prevario ni za milijardu evra ni sa bilo kim na ovom svetu.mi upotpunjujemo jedan drugog.pre neki dan mi je rekao, "ti kad bi me ostavio ja bi umro" i ja kad bi ga ostavio bi umro.kako se sa tim boriti svake minute,boriti se protiv ljubavi,svi cete reci pale ali je ljubav.molio sam se i sad po nekad da mi Bog pokaze sta da radim,ali ni u jednom trenutku ne pomisljam da ga ostavim,ako to treba zar mi Bog nebi dao neki znak,mislim ili volju za borbom,ovako se kidam iznutra i znam da je to sa demonske strane,Bog me nebi kidao i ovako mucio ceo zivot jer to je sa covecije strane nesnosljivo,ko da vam kazem nosite 5 tona cigle,iz tog razloga da ne padam u ocaj izabrao sam ipak ljubav za sada jer to ne vidim kao greh.2 godine smo zajedno aprosli toliko toga,toliko prepreka,tugovanja,podrske jer da je zena a ja hetero odavno bih bio u savrsenom braku.

Nesto nisi dobro razumeo moram na latinici. :)

Nasa priroda je takodje pala, nekad na Boga zaboravimo mozda radi dece,zene,obaveza,.. ne molimo se ne odlazimo u Crkvu i gresni smo koliko i ti a mozda neko i vise. Dakle.... ti imas svoj krst mi imamo svoj, nisam se dugo pricestio, imam podocnjake kao sova,jedva cekam da se uspavam u nedelju i probudim se posle 9h i konstatujem uh.. zakasnio sam na Liturgiju i tako mesecima.. godina, dve.

Jesam li manje gresan? Svaki dan se budim gresan,svaki dan legnem gresan, i kod roditeljstva imas protiv prirodan blud, jer umesto na Liturgiju odvedes decu radijeu igraonicu itako dalje i tako dalje.

Hocu reci, sada je tvoja odluka u ljubavi takva da si sa svojim partnerom ali verujem da duboko verujes, da ce  te Hristos ipak sacekati i naci dobar odgovor i resenje za tebe.

To verujem i ja i ni u cemu se ne razlikujemo, jer mozda i mi volimo svoj gresni zivot tako jako, da nam se cini da bi umrli ako bi ostali bez njega.

Opet ti kazem, ako imas snage moli se samo to ti je dovoljno i posti malo od silne ljubavi to utvrdjuje istu ako jeste ljubav. Nemoj da bezis u krajnost i da mislis da imas problem koji nema niko i koji je neresiv.

Jedino sto nije dobro jeste to ako te sve ovo sprecava da se molis, dakle da stanes pred ikonu i da se molis.?  Ako je to problem, onda je to van mojih mogucnosti za savet.

Sve ostalo, pisem ti iscrpno, i uporedjujem sa svim mojim problemima u smislu, da ti nemas vecih i neresljivijih problema, koje bi mogao sam samcati Hristos resiti nego sto ih imam ja pa i svi drugi Hriscani.

Toliko.

Подели на овим сајтовима

Nesto nisi dobro razumeo moram na latinici. :)

Nasa priroda je takodje pala, nekad na Boga zaboravimo mozda radi dece,zene,obaveza,.. ne molimo se ne odlazimo u Crkvu i gresni smo koliko i ti a mozda neko i vise. Dakle.... ti imas svoj krst mi imamo svoj, nisam se dugo pricestio, imam podocnjake kao sova,jedva cekam da se uspavam u nedelju i probudim se posle 9h i konstatujem uh.. zakasnio sam na Liturgiju i tako mesecima.. godina, dve.

Jesam li manje gresan? Svaki dan se budim gresan,svaki dan legnem gresan, i kod roditeljstva imas protiv prirodan blud, jer umesto na Liturgiju odvedes decu radijeu igraonicu itako dalje i tako dalje.

Hocu reci, sada je tvoja odluka u ljubavi takva da si sa svojim partnerom ali verujem da duboko verujes, da ce  te Hristos ipak sacekati i naci dobar odgovor i resenje za tebe.

To verujem i ja i ni u cemu se ne razlikujemo, jer mozda i mi volimo svoj gresni zivot tako jako, da nam se cini da bi umrli ako bi ostali bez njega.

Opet ti kazem, ako imas snage moli se samo to ti je dovoljno i posti malo od silne ljubavi to utvrdjuje istu ako jeste ljubav. Nemoj da bezis u krajnost i da mislis da imas problem koji nema niko i koji je neresiv.

Jedino sto nije dobro jeste to ako te sve ovo sprecava da se molis, dakle da stanes pred ikonu i da se molis.?  Ako je to problem, onda je to van mojih mogucnosti za savet.

Sve ostalo, pisem ti iscrpno, i uporedjujem sa svim mojim problemima u smislu, da ti nemas vecih i neresljivijih problema, koje bi mogao sam samcati Hristos resiti nego sto ih imam ja pa i svi drugi Hriscani.

Toliko.

postim i molim se .idem u crkvu,sa nasim ocem mogu da pricam 10 sati o veri  i Bogu jer volim te teme.molio sam plakao sam ali nista,ni trunke promene do 28-me godine nisam poklekao,ako me do tad ta moja trpljivost od "greha" nije promenula nece ni do kraja zivota,ali naravno Boga se nikad odreci necu i ako 100 % sebe prihvatim ovakvog.Jedino mi je drago u vezi mog "greha" sto nikome nee mogu da naudim osim samom sebi i sto je to samo moj krst i nemam zrtve iza sebe.Zasad ovako,a dalje kako Bog da,

Подели на овим сајтовима

postim i molim se .idem u crkvu,sa nasim ocem mogu da pricam 10 sati o veri  i Bogu jer volim te teme.molio sam plakao sam ali nista,ni trunke promene do 28-me godine nisam poklekao,ako me do tad ta moja trpljivost od "greha" nije promenula nece ni do kraja zivota,ali naravno Boga se nikad odreci necu i ako 100 % sebe prihvatim ovakvog.Jedino mi je drago u vezi mog "greha" sto nikome nee mogu da naudim osim samom sebi i sto je to samo moj krst i nemam zrtve iza sebe.Zasad ovako,a dalje kako Bog da,

Ziv bio nikad ne prekidaj molitvu i sve ce se samo resiti u tvoju korist. Vidis da ni takva priroda vise nije tabu tema, moli se.

Подели на овим сајтовима

moli se.

Онај осећај, кад син Марко ухвати па не пушта... :)

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

@@Vinke,

Pravoslavna crkva, na žalost, još uvek nema (nema ga već skoro 2000 godina) odgovor na ljude kao što si ti, osim odgovora marginalizovanja, gađenja, ravnodušnosti i okretanja glave. Pročitaj samo hiljade poruka na desetinama tema ovde, pa će ti biti jasno. Odgovor je jedan: nikada (ni za milion godina) Crkva tebe (i ljude poput tebe) neće razumeti na način na koji ti priželjkuješ. To zaboravi.

Dobro si rekao, ljudi nemaju predstavu sa čim se ti suočavaš. Trebaš pronaći nekog u životu ko će te razumeti (bilo ko, nebitno) i ako ti je već stalo do Boga - jedino u Njega da se uzdaš i Njemu prepustiš i Njegovoj ljubavi, a batališ ljude i njihove spekulacije. Ako je odista sve u Božijim rukama - a verujem da jeste - onda je sve drugo nebitno, pa čak i sama crkva. To ti ja kažem kao teolog, a rekao bih ti i kao prijatelj. Pozdrav!

Rekla bih da je ovo mišljenje ipak malo prežustro i prejednostrano, a potkrijepljeno teološkim autoritetom. Činjenica je da Crkva ne razumije te ljude i da ih možda neće nikad razumjeti na taj način na koji oni priželjkuju. Tako su učinile neke protestantske zajednice, ali one nisu Crkva. Činjenica je da je njihova situacija veoma teška, ako uopšte žele da slijede Hrista kako uči PC.  Bio bi u redu reći ovo kao prijatelj, kao čovjek, ali kao pravoslavni teolog, poricati da mišljenje Crkve ima neku važnost, i sugerisati da je čovjek slobodan da mimo Crkve ima svoj odnos s Bogom, možda i nije najmudrije rješenje :skidamkapu: ...  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...