Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Свештеник Павле Гумеров

АБОРТУСИ

Дуго сам размишљао пре него што сам се латио ове тешке теме. Нећу понављати оно што је већ написано о абортусима. Сада има врло много православних књига о датој теми. На велику жалост, проблем "прекида трудноће" (тако медицинари називају абортус) може дотаћи чак и људе који ни у својим помислима не дозвољавају да могу убити властито дете.

Неоспорна чињеница је то да у домаћим медицинским установама које морају да се баве организацијом породиљске помоћи, постоји план о абортусима. Због нечега је некоме уносно да се праве абортуси и то је потпуно очигледно. Сировина из ембриона, намењена феталној терапији и козметици, вреди огроман новац. Не бих хтео у то да поверујем, али случај из моје праксе, као и приче познаника уверавају ме у супротно. Моја супруга, попадија, осетивши одређене симптоме, кренула је код гинеколога. Тамо је хтела да јој се уради тест на трудноћу и да добије неопходну помоћ. Но гле, лекарка гинеколог (мучно ми је тако да је и назовем), још пре него што је урадила тест, почела је да наговара жену да абортира, говорећи да је она још млада, да је гајити децу врло тешко и тако даље. Поставља се питање: зашто одговарати 3од рађања младу и здраву жену која и сама то хоће и која је удата? Сви гинеколози су студирали медицинске факултете и одлично знају да абортус није једноставна и безазлена операција попут отклањања нокта. То је груби продор у организам мајке. При томе шанса да остане неплодна и да уопште никада нема децу веома је велика. Код мене су на исповест доста пута долазиле младе неутешне жене јер су убиле своје првенце, а више децу не могу да роде. Реклама о безопасним абортусима је лаж. Бог се не може преварити

Па ипак у женским саветовалиштима наговарају девојке да абортирају и дају им упут. О таквим стварима ми је мноштво њих причало. Други, још тежи злочин је када лекари наговарају трудницу да абортира у поодмаклој трудноћи (сировина која се добија из таквих ембриона нарочито је скупоцена). Почињу да говоре о контраиндикацијама, патологији плода и тако даље. Шта треба радити у таквим случајевима? Ништа се не бојати и не веровати им здраво за готово. Ако су вам поставили овакву дијагнозу, уложите све напоре да сазнате што више. Нађите добре лекаре, рецимо, преко пријатеља и познаника. Или нађите новац, обратите се приватној поликлиници. Али не верујте првом лекару на кога наиђете. Лекари могу да погреше, и то не злонамерно. На пример, фамозни ултразвук понекад чак не може да одреди ни пол детета. И уопште, њега често користе због лењости и неквалификованости.

Понекад патологије нема, а будућа мајка је на ивици нервног слома. Можете само замислити како је то штетно за плод? Чак и ако је дијагноза потврђе на, не паничите. Многе моје познанице су родиле, и то не једно дете, иако су имале врло озбиљне медицинске контраиндикације.

Код оца Александра Мења једном је дошла жена. Лекари су је одговарали да роди дете, предлагали су јој да абортира. Тврдили су јој да ће се дете родити болесно, умно заостало, идиот. Отац Александар јој је рекао: "Ако се роди идиот, волећеш идиота". Жена је послушала и родила је здравог дечака.

Православни људи, чак ако је прогноза врло мрачна, немају избора: рађати или не рађати. Ако се на порођају догоди оно најстрашније, такав ће поступак Господ примити као мученички подвиг.

Мислим да већина жена иде на абортус,"не знајући шта чине". Многи су навикли да живе у стању уљуљкане савести и илузија, просто тако, не размишљајући ни о чему, јер тако је много једноставније. С друге стране, лекари, пишући упут, перфидно умирују и обмањују. Чедоморство називају вештачким прекидом трудноће, обновом менструалног циклуса и осталим лажљивим терминима. Чине све да ствари не назову правим именом. Нема лекара који може да верује у то да је ембрион део мајчиног тела. Нека су и били лоши студенти, нешто основно са предавања су ипак научили...

Једном сам служио опело детету које је било старо свега три дана. На човека, чак и на дете, оно готово да није ни личило. Оно ме је подсећало на ону децу (замишљам их према филмовима) која се још нису родила, нису се до краја развила и налазе се у мајчиној утроби. То је било вероватно моје најтеже опело. Јер родитељски бол није имао границе. Све моје невеште речи утехе они просто нису чули.

Па зашто онда над дететом које тек што се родило и одмах умрло тако горко плачу, а исто такво дете које још није дошло на свет називају гомилом ћелија и делом мајчиног организма? Мислим да свакој жени која се ипак одлучила на абортус треба просто донети медицински уџбеник и отворити га на страни где се сувим и досадним језиком прича како се раде абортуси. Од миниабортуса од четири недеље трудноће па све до поодмакле трудноће. Нисам себе сматрао човеком са слабим нервима, али сам једва успео да дочитам те ужасе до краја.

Извор: светосавље

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Криви су ту и мушкарци, не само жене. Принцип је прост: не легамо ако нећеш да родиш.

Замало да на порођају мени не умре жена и дете. Али је докторка била мудра и прибрана и успело је.

Доктори су нам говорили да смо ми несрећни родитељи с таквим дететом. Наиме, моја жена је тешки астматичар. И ја сам али лакше. Гестозе, токсикозе нонм стоп, плус резус минус.

А детету је мозак оштећен. Гидроцефални синдром. Да вас не замајавм шта то значи. Дете смо крстили у болници. Знаш, кад одеш у собу где има 50 беба у боксу, а само твоје у инкубатору одвојено. Још докторка каже: ето га цвили ту болесно. Дете на руке сам ја први узео 10 дана пошто се родило.Мајци нису ни дозвољавали.Првенац шта ћеш.

Преко свештеника који ме је венчао дете је било у РАН. 8 соба на сву Русију, научни инситут. Све сами академици.Гледају дете на ултразвук. Зову ме да разговарају у четри ока: па јел ви знате. јел сте свесни колико је тешка ситуација на основу снимка? Пије неке лекове вода у мозгу се смањује али све једно расте.То је било у марту априлу. Онда смо га Причешћивали стално. У јуну дете је било скроз здраво.

После тога мије родила још двоје здраве деце. Сутра је најмлађој година.И родила ју је тако што је позвонила из болнице да су је одвели да се породи, и после неколико минута зове да каже да је родила.

Дакле, ако од почетка неке ствари не стоје на месту, ето теби и абортуса и развода брака и осталога.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Абортус рађа зло...има диван руски сајт, који приказује методе убиства детета, без иједног коментара. Гледаћу да поставим. То је чисто намерно убиство. Јер ако си одговоран, до тога неће доћи.

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?? ? ????????, ?? ???? ????. ??????? ?? ?????: ?? ?????? ??? ????? ?? ?????.

?????? ?? ?? ???????? ???? ?? ???? ???? ? ????. ??? ?? ???????? ???? ????? ? ???????? ? ?????? ??.

??????? ?? ??? ???????? ?? ??? ?? ???????? ???????? ? ?????? ???????. ?????, ???? ???? ?? ????? ??????????. ? ?? ??? ??? ?????. ???????, ????????? ???? ????, ???? ????? ?????.

? ?????? ?? ????? ???????. ???????????? ???????. ?? ??? ?? ???????? ??? ?? ?????. ???? ??? ??????? ? ???????. ????, ??? ???? ? ???? ??? ??? 50 ???? ? ?????, ? ???? ????? ? ?????????? ????????. ??? ???????? ????: ??? ?? ????? ?? ???????. ???? ?? ???? ??? ?? ???? ???? 10 ???? ????? ?? ??????.????? ???? ?? ???????????.??????? ??? ???.

????? ?????????? ???? ?? ?? ?????? ???? ?? ???? ? ???. 8 ???? ?? ??? ??????, ?????? ???????. ??? ???? ?????????.??????? ???? ?? ?????????. ???? ?? ?? ??????????? ? ????? ???: ?? ??? ?? ?????. ??? ??? ?????? ?????? ?? ????? ????????? ?? ?????? ??????? ???? ???? ?????? ???? ? ????? ?? ??????? ??? ??? ????? ?????.?? ?? ???? ? ????? ??????. ???? ??? ?? ???????????? ??????. ? ???? ???? ?? ???? ????? ??????.

????? ???? ???? ?????? ??? ????? ?????? ????. ????? ?? ????????? ??????.? ?????? ?? ?? ???? ??? ?? ????????? ?? ??????? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ??????, ? ????? ???????? ?????? ???? ?? ???? ?? ?? ??????.

?????, ??? ?? ??????? ???? ?????? ?? ????? ?? ?????, ??? ???? ? ???????? ? ??????? ????? ? ????????.

Milost Bozija!

Posredno znam za slucaj zene koja je u ranim 40. godinama uspela da ostane u drugom stanju prvi put. Lekari su nagovarali na abortus ali ona je odbijala. Svi nalazi su pokazivali da ce se dete roditi sa Daunovim sindromom i zbog toga su vrsili pritisak na nju da se otarasi deteta jer ko ce Boze moj brinuti o njemu. Ona je cvrsto verovala u Milost Boziju i nije popustila. Na veliko iznenadjenje svih, rodila je zdravog, pravog i veoma naprednog decaka.

Hvala Bogu sto nije nikog poslusala osim Gospoda i svoje srce.

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Гости

Дивна прича Данијела...али сигурна сам да би волела своје дете и са Дауновим синдромом, сигурна сам.

Данас, када постоји толиконачина заштите, крајње је неодговорно да жена дође у позицију да убије своје дете. То је за мене најсвирепије и најбездушније убиство. Па погледај само како убијају децу соним раствором, дете умире у најгорим мукам, у мајчиној утроби од опекотина и дехидрације. Вади се плодова вода и убацује физиолошки раствор...дете умире и чупју га напоље - убиство!...бар му дајте прилику да живи  :o

Подели на овим сајтовима

da, ona je bila spremna da ga rodi i gaji bez obzira na Daunov sindrom.

poznavala sam jednu devojcicu Irenu sa Daunovim sindromom... toliko je bila nezna prema svima i uopste nije reagovala sto je ljudi cudno gledaju i upucuju joj pogrde. imala sam utisak da joj je Gospod dao da vidi buducnost jer je svakom davala neki nadimak koji je govorio sta i kako ce mu biti u zivotu.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Брате Дибидусрусе хвала ти што си ову своју животну причу подијелио са нама, прави си примјер колика може бити милост Божија и колико је величанствена. Мени сама ријеч абортус изазива језу, диже ми се коса на глави. Драже ми је кад неко роди, па да дијете на усвајање, него кад изврши абортус. Бог му дао живот - ко си ти да му га узимаш?! Знам за дјевојку која је извшила абортус по наговору свог момка, и другу која је попила шаку таблета у осмом мјесецу трудноће, јер отац њеног момка није дозвољавао брак. Спасили су је на крају, али када се породила, дијете је било мртво. Деслио се то прије 6-7 год. а као да је јуче било, и сад ме све боли кад се сјетим. 0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Јесте Бог му је дао живот....

знам неке дјевојке... које су то урадиле, не бих их правдала али није била слободна воља...

А знаш како.... "Ко си ти да му одузимаш живот".. још да им се обратим таквим ријечима па да их расцјепам....

Абортус је, истина, највећа срамотна страна нашег народа!

Ја ето једва чекам бебаће, а вала и да дође до усвајања... Ја бих узела било које мало паче  0110_hahaha

Убити не значи рјешити.

Убити невиног, значи постати крвник...

дуг је процес "прања" али није немогућ.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...