Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Па, много је лакше рећи "руководилац" него "руководитељка", а језик еволуира у правцу да се ствари могу једнсотавније и брже изрећи #slimylawyertactics :)))

Zato ćemo izbaciti sve duže ženske oblike, kao čistačica, komšinica, robinja, servirka... ali imali smo tu diskusiju pre nekoliko strana, zato sam i postavila sliku - pogledaj ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Zato ćemo izbaciti sve duže ženske oblike, kao čistačica, komšinica, robinja, servirka... ali imali smo tu diskusiju pre nekoliko strana, zato sam i postavila sliku - pogledaj ;)

Ах, те ријечи нису, што би се рекло, "tonguetwister" тако да код њих нема потребе за мијењањем. К'о што рекох, slimy lawyer tactics  :)))

Подели на овим сајтовима

Problem je sto ti i jos masa drugih ljudi ne uvidjate da je arhetipska prica/metafora/alegorija ne samo opis neceg zaista stvarnog nego je to sto opisuje stvarnije nego konkretni isotrijski dogadjaji koji se mogu potvrditi empirijsom kroz sakupljanje dokumenata i zapisanih svedocanstava. Metafizicki iskazili ili iskazi o Istini sa veliko I se mogu izraziti uglavnom ili samo kroz metaforu. Jezik empirijskih nauka i realistorije je potpuno neadekvatan za izrazavanja iskaza o sustini sveta, coveka i zivota uopte. Sta mislis jel Platon i njeogovi sledbenici moraju da veruju da smo mi u nekoj bukvalnoj pecini, koja je suvise veliak da bi je videli, da bi ta alegorija pretstavljala Istinu o svetu znacajniju od svake naucne istine o ne znam sastvu stena ili bakterijskim kulurama ili zvezdama u Andromedi?! Problem je ako prihvatimo takvo naivno shvatanje filozofije i metafizike onda smo na istoj naivnoj ravni sa AS i Dokinsom koji za svaku stvar pita "jel naucno dokazano?".

Šta bre filozofiraš?El Adam bio konkretna istorijska ličnost ili ne?Crkva kaže da.Šta ti kažeš?

I sad da te pitam el Bog bukvalno ličnost ili je to neka hiperbolično parabolična metafora opisivanja nečega o čemu mi zapravo nemamo pojma a palamudimo o tome već evo ima dve iljade i kusur godina?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Šta bre filozofiraš?El Adam bio konkretna istorijska ličnost ili ne?Crkva kaže da.Šta ti kažeš?

I sad da te pitam el Bog bukvalno ličnost ili je to neka hiperbolično parabolična metafora opisivanja nečega o čemu mi zapravo nemamo pojma a palamudimo o tome već evo ima dve iljade i kusur godina?

Prvo batali dzibersko i budalasto magnupisanje ako zelis normalnu polemiku samnom. Ovo je iskljucivo filozofsko pitanje i to veoma stare i ozbiljne oblasti, metafizike, pa je svako koriscenje pojma filozofije i filozofiranja u  negativnom kontekstu nerpihvatljiv svakome ko nije zarazen balkanoidnim antirazmuskim i anticivilizacijskim memama.

Подели на овим сајтовима

Prvo batali dzibersko i budalasto magnupisanje ako zelis normalnu polemiku samnom. Ovo je iskljucivo filozofsko pitanje i to veoma stare i ozbiljne oblasti, metafizike, pa je svako koriscenje pojma filozofije i filozofiranja u  negativnom kontekstu nerpihvatljiv svakome ko nije zarazen balkanoidnim antirazmuskim i anticivilizacijskim memama.

Sa mnom se piše odvojeno.Odgovori na pitanja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Стварно треба имати живаца па покренути једну тему на којој ћеш се обавезати да дајеш одговоре на којекаква питања.

Значи мени не пада на памет да покренем тему под именом: Све што вас занима о национализму.

Подели на овим сајтовима

Sa mnom se piše odvojeno.Odgovori na pitanja.

Kad budes pokazao volju za normalnom komunikacijom odgovoricu ti. Dok ti rec "filozofija" koristis u negativnom kontekstu, a narocito usred ovakve teme, nema smisla da ti odgovaram na bilo sta.

Подели на овим сајтовима

Kad budes pokazao volju za normalnom komunikacijom odgovoricu ti. Dok ti rec "filozofija" koristis u negativnom kontekstu, a narocito usred ovakve teme, nema smisla da ti odgovaram na bilo sta.

Filosofiraš po pitanju Adama kao konkretne ličnosti ubacujući u priću Platonovu metaforu o pećini i senkama koja govori o ograničenosti našeg bića u pogledu saznanja.

Подели на овим сајтовима

Стварно треба имати живаца па покренути једну тему на којој ћеш се обавезати да дајеш одговоре на којекаква питања.

Зато је Јуан паметан, он је покренуо тему а Парадоксологија мора да одговара... :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pravilno je filoSofija :D.

Ja nikad nisam verovala da su Adam i Eva stvarno postojali.

A što veruješ da je Isus postojao?

Подели на овим сајтовима

I just do.

Why baby?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...