Jump to content

Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Мени је, прњема томе, једино логичко решење ово које сам понудио, а то је да је васкрсење а-темпорално. Зато он може да "сиђе" са неба.  

Misliš ako ovaploćenje ima istorijski kontekst vaskrsenje sa druge strane ne može imati nikakav istorijski kontekst jer je definitivno Odozgo. A pošto je Isus na Krstu u istorijskom kontekstu Sina Čovečjeg Ovaploćeni Logos on nam kazuje šta? Doneo sam vam vaskrsenje taj čas je već tu (jer je odozgo) i već je nastupio u Sinu Čovečjem ovaploćenom Logosu sada (sada istorijski zapis datum )

Pomoć.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 994
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Misli se na Sina čovečjeg na nas? Ne na Bogočoveka?

Син човечији је увек тај Потпуни, есхатолошки Христос, васкрсли. И њега смо у историји добили на крсту. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Син човечији је увек тај Потпуни, есхатолошки Христос, васкрсли. И њега смо у историји добили на крсту. 

A opštenje svojstva kaže šta? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Aha on je nas hranio sobom (budućnošću našom) . Telo i Krv.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Aha on je nas hranio sobom (budućnošću našom) . Telo i Krv.

I zato se pokazao apostolima i dozvolio Tomi da mu dodirne Telo na kojem su bile vidljive rane, da bi im pokazao da je to Telo koje su oni jeli na tajnoj večeri?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Doneo sam vam vaskrsenje taj čas je već tu (jer je odozgo) i već je nastupio u Sinu Čovečjem ovaploćenom Logosu sada (sada istorijski zapis datum )

Помоћ.

Треба проширити на место? Која је веза између Христовог повратка и физичке сцене? Како смо у овом случају сви сведоци? Хвала на одговору.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A opštenje svojstva kaže šta? 

Да он није сишао са неба, него да је Логос дошао одозго, оваплотио се (што је све савршено тачно), и да се карактеристике једне и друге природе размењују, па онда кажемо како је Бог разапет (а није могао по божанству да буде убијен) јер се сјединио са оним што је подложно распећу, што може да трпи, а то је тело, месо, као што за, са друге стране, узимамо и клањамо се месу, телу, човеку, али као Богу, јер је он сједињен са тварним.

Дакле, у овој отачкој егзегези се вели да он мисли на Логоса који силази са неба, а не и на буквалног есхатолошког Христа. Ја пак такву егзегезу не прихватам. Отачко тумачење мора да прибегне escamotage, моје је пак буквално, јер говори о силаску онога који је већ тамо (тако је и у Јовановом тексту, ништа не измишљам). Наравно, то не значи да оваплоћени и васкрсли Христос силази у Марију да би се родио, него Логос, и то је та историјска динамика, оно што можемо да хронолошки поређамо, али је субјекат свега тога, Ис који говори са Никодимом управо тај који је "постојао", који постоји и који ће постојати у вечности. Зато Он са правом вели да је Син човечији сишао са неба, а говори о њему који тек треба да се попне на небо. Мора да се раздвоји историјска раван од ове а-темпоралне. У тој безвременој све се "већ" одиграло, и из ње се размотава историја као клупко, као уролани ћилим.      

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Ис који говори са Никодимом управо тај који је "постојао", који постоји и који ће постојати у вечности. Зато Он са правом вели да је Син човечији сишао са неба, а говори о њему који тек треба да се попне на небо. Мора да се раздвоји историјска раван од ове а-темпоралне. У тој безвременој све се "већ" одиграло, и из ње се размотава историја као клупко, као уролани ћилим.

Misliš evo sa tobom priča Omega pipni me ako hoćeš?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Да. Не би могао ни да се преобрази да није био преображен већ.

Dobro, ako blagosloviš da te od sada ne zovem više oče nego brate pošto si me sve naučio što sam trebao znati.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro, ako blagosloviš da te od sada ne zovem više oče nego brate pošto si me sve naučio što sam trebao znati.

А где ја да нађем брата? 12:smeha::))12:smeha: Помагајте ми људи, ако Бога знате! :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

А где ја да нађем брата? 12:smeha::))12:smeha: Помагајте ми људи, ако Бога знате! :D

Šta ti bi želeo više da znaš od ovoga što već znaš?

Подели на овим сајтовима

У вези горе мог питања читала сам да су Daystar Television Network и Trinity Broadcasting Network поставили камере у  студијима са погледом на Маслинову гору, и да шаљу 24 сата дневно са терасе тв-станице.  12:smeha:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Kako stoje oci Crkve sa tim da li bi se Hristos ovaplotio da stari adam nije zgrešio?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...