Jump to content

ОТАЦ РАФАИЛО ОЧИТАО БУКВИЦУ: Црква није плажа ни тератана! (ВИДЕО)

Препоручена порука

Беседници говоре о идеалу којем свако од нас ваља да тежи. Сумњам да осуђују било кога. Друга је ствар што велики број људи из Цркве покушава да направи компромис са светом (у смислу да угоди/служи/потчини се свету) јер "тако ради већина"...

Питање је само да ли бирају мање од два зла: не подучавати потпуно или одбијати људе од Цркве. Иако је можда то што уче на месту, реалност је да има један добар број људи, недовољно утврђених у вери, који стоје такорећи на вратима Цркве, колебају се, и онда када чују да се неко бави сунчањем и плажом, док се дешава свашта и у свету и у цркви самој, знаш како већ то иде...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

To vam je kao kad neki svestenik svojoj cerki kaze-Pile Tatino,gde hoces da mi letujes ove godinice  ... Sto nisi pojela one kolace sto ti je Baka poslala... Kako si mi spavala ...  srce moje..itd

A vernicima prica-Nikako na plazu, n i k a k o ,sablazan...samo hleb i voda...samo hleb i voda... Post,molitva i bdenje...

I onda naravno da ce ljudi da izbegavaju  takve svestenike...

Ja prvo razmisljam sta bi mi Bog rekao i da li bi mi oprostio...4 Svestenika , 4 ralicita odgovora na isto pitanje. A bog mi ne bi zabranio da vodim dete na kupanje, a sto se muskog dela populacije tice, nema tu niceg impresivnog...bar ja ne konstatujem .Iskljucim se za okolinu,gledam i pazim na dete i cao.

Подели на овим сајтовима

Ja prvo razmisljam sta bi mi Bog rekao i da li bi mi oprostio...4 Svestenika , 4 ralicita odgovora na isto pitanje. A bog mi ne bi zabranio da vodim dete na kupanje, a sto se muskog dela populacije tice, nema tu niceg impresivnog...bar ja ne konstatujem .Iskljucim se za okolinu,gledam i pazim na dete i cao.

Ja sam samo htela da ukazem na licemerje...to ne mora da se odnosi samo na svestenike...
A sto se obnazivanja  i kupanja tice ... imate i burkini... kao mogucnost

Sta je burkini ?

Burkini

Australijska kompanija "Ahiida" osmislila je ovaj kupaći kako bi izašla u susret potrebama muslimanki. Modeli su raznoliki i omogućavaju pripadnicama ove veroispovesti da vode aktivan život i istovremeno poštuju pravila islama.

1378919839_830148_1378920128_noticia_nor

...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Пошла два разбојника да опљачкају цркву ,  један од њих се попне на часну трпезу да дохвати кандило а други му говори :

"Не каљавим опанцима на часну трпезу, муња те убила !"

А овај док краде одговара: " Не гледа Бог на каљаве опанке већ на чисто срце ."

Подели на овим сајтовима

Тешко вама, књижевници и фарисеји, лицемери...

P.S. Не мислим на тебе, наравно, већ на „беседнике“ из видео-исечка. 

Тешке речи :)

Јеси ли га упознао?

Да ли било чим сведочи да оно што прича је у контри са оним како живи?

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Врло је једноставно све...по мени.

Скоро сам била у једном манастиру,где су оци пуни топлине и љубави.Била је среда,четвртак...а помињем дан,видећете даље због чега.

Уђемо у трпезарију да се послужимо,и на једном столу гомила папира,оловака,бојица...дечји цртежи.Цео сто прекривен.

Отац је благословио да деца после Литургије седну ту и цртају,пишу,боје.Јако лепо.А зар је толико тешко и деци и родитељима,да среде после тога тај сто,да папире ставе на једно место а оловке прикупе у неку кутију,него остављају људима који нису дужни јер су монаси ни да се баве њиховом децом а камоли да чисте за њима???Зар није довољно то што имају велику љубав према њима?

Ако је рекао-не тренерка,не-шорц онда је не и готово.

Подели на овим сајтовима

Haljine im govore da se Bogu ne mole. Zakljucuje gledajuci spolja, da ako neko nosi trenertku - Bogu se ne moli i nije dostojan pricesca? Pa kakvo je to zakljucivanje nego povrsno i farisejski.

Није тачно.Те речи имају дубоки смисао,верујте.Ја муку мучим да објасним мом сину да не може брате тек тако и било како.Њему је Храм ту испред носа па опустио се човек...па не може,не иде....

Подели на овим сајтовима

Тешке речи :)

Јеси ли га упознао?

Да ли било чим сведочи да оно што прича је у контри са оним како живи?

Није битно да л' их познајем или не. Свеједно је да л' ово причају они или Свети Максим Исповедник. Не кажем, нисам смирен човек, упореди одговор оца Саве и мој, небо и земља. Ал' овакве глупости су велики проблем. Човек дође у Цркву да потражи спасење, а не ликове који ће да му одређују да л' сме да иде на јавне плаже, коју музику да слуша, колико пута годишње сме да „легне“ са женом итд.

Ко жели у монахе, свака част, Бог нека благослови његов подвиг и напор. Ипак, колико год велики био његов труд, нека се не поставља за мерило.

Ови духовници се не баве тиме, него моралишу. Замисли да читаш неку Христову беседу из Јеванђеља у којој говори људима да не иду на летовање?

Подели на овим сајтовима

Није битно да л' их познајем или не. Свеједно је да л' ово причају они или Свети Максим Исповедник. Не кажем, нисам смирен човек, упореди одговор оца Саве и мој, небо и земља. Ал' овакве глупости су велики проблем. Човек дође у Цркву да потражи спасење, а не ликове који ће да му одређују да л' сме да иде на јавне плаже, коју музику да слуша, колико пута годишње сме да „легне“ са женом итд.

Ко жели у монахе, свака част, Бог нека благослови његов подвиг и напор. Ипак, колико год велики био његов труд, нека се не поставља за мерило.

Ови духовници се не баве тиме, него моралишу. Замисли да читаш неку Христову беседу из Јеванђеља у којој говори људима да не иду на летовање?

Ниси довољно добро слушао,брате :)

Рекао је: Данас смо се мало више распустили. :)(отприлике те речи)

То значи да је и трпео доста тога али сада се претерало :)

Из искуства које имамо а то је неких 16 година,тврдим,да онај који има призив,разуме и послушање и ништа га неће одвојити од Цркве.

Тетосали смо ми.Прелазили преко много чега,међутим,могу да кажем,нису нам ти баш остали у Цркви а и који су остали,муку муче са собом јер дисциплина је оруђе којим побеђујемо и досаду и леност и много тога,верујте.

:)

Подели на овим сајтовима

Ал' овакве глупости су велики проблем. 

А што не пробаш из неког другог угла да посматраш ствар. Човек је одговоран према своме храму, што је за похвалу; даље, обраћа се конкретним људима ту, није од јуче игуман тамо. Сигурно да није од старта говорио о томе, већ кад је дошло време за то. Дакле, сада се у великом броју скупљају људи, долазе из недеље у недељу и сад може понешто и да се каже, па можда и затражи.

Не, него треба да буде незаинтересован и неодговоран, под паролом супер ширине, да би умирио срца оних који у свему виде оно што желе да виде.

Подели на овим сајтовима

А што не пробаш из неког другог угла да посматраш ствар. Човек је одговоран према своме храму, што је за похвалу; даље, обраћа се конкретним људима ту, није од јуче игуман тамо. Сигурно да није од старта говорио о томе, већ кад је дошло време за то. Дакле, сада се у великом броју скупљају људи, долазе из недеље у недељу и сад може понешто и да се каже, па можда и затражи.

Не, него треба да буде незаинтересован и неодговоран, под паролом супер ширине, да би умирио срца оних који у свему виде оно што желе да виде.

Тако је.Хиљаду посто си у праву.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...