Zoran Đurović Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 (измењено) Отац Зоран (или "Ђуровић") има оштар и бритак језик којим удара попут корбача, али оно што он ради није "ад хоминем", томе и другим логичким грешкама прибегавају они који су га нападали, колико видим. И не знам за остале, али ја се Богу молим да неко на такав начин одреагује и према мени кад сам задрт у својој заблуди, да ми растури сујету у парампарчад и ослободи ме, а не "циле-миле"... а ја да се без туђег поштовања моје сујете осећам као го и осрамоћен. Не бих да изигравам дрвеног адвоката, али баш и није тачно да тако реагује када неко просто "искаже неслагање". Тај неко прво мора на арогантан начин да искаже то неслагање, а затим да се у наредним порукама покаже интелектуално неспособан да га брани, а свеједно то чини... па тек онда добије васпитну ћушку. Тачно тако. Извучем уши не ономе ко се не слаже него ономе ко се прави паметан, тј. безобразан је и не жели да нешто научи. Покушаш једном, други пут, трећи да објасниш к'о човеку, а онда када видиш да имаш посла са ...; тада му цитираш Мудросне књиге. Ја имам доста оних који на мом зиду и полемишу, и то је занимљиво, лепо и обогаћујуће - и ја учим иако нпр. тај човек познаје теологију много мање од мене или је чак уопште не зна. Али кад се појаве самозвани теолози, ту буде: Чекај, брајко, где си кренуо. Измењено Август 8, 2015 од RYLAH Обрати пажњу на речник, и због себе и због других. Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Не свиђа ми се што је једна перспективна тема скренула у расправу о личности и наступу писца текста. И посебно ми се не свиђа што су људи почели да се деле на "фанове" и "мрзитеље" писца текста, јер то води у артемизам ил сличне болести ума. У најмању руку, кад се одредиш као нечији фан или мрзитељ, не приступаш објективно његовом делу, са свим врлинама или манама, а то није на корист ни теби ни ономе чије дело коментаришеш са аспекта његове личности или колико ти је нечији наступ симпатичан. Ако бисмо могли да се вратимо на текст који је постављен, било би супер, и ако бисмо могли да баталимо тупава а приори сврставања, користило би и форуму и оцу Зорану, а најпре свима нама који гледамо добру расправу на теми. Баба and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Sa sve ranama, koje je Hristos imao posle Krsta i Njegovog vaskrsenja? Nisi jasan, otkud sad Hristos i rane i kakve to veze ima sa Svetiteljima? Kakva su im tela je manje vazno, bitno je da su vaskrsnuta - posto mi ne znamo kako ce izgledati, sa ranam ili bez rana, sa odecom ili bez odece, depilirana ili runjava, skroz nebitno. Poenta je da ti teolozi kazu da se mi molimo Svetiteljima koji su Eshatonu, znaci imaju i telo i dusu. Cesto uzimaju kao argument Hristovo Preobrazenje kad su trojica apostola videla Hrista kako sija i kako mu prilaze Ilija i Mojsije i da to zapravo predstavlja vidjenje Eshatona, da je tada doslo do dodira vecnosti i vremena. Odnosno Ilija i Mojsije su se prikazili iz buducnosti, sa vaskrslim telima, posto su apostoli pitali: otkud oni, pogotovo Mojsije jer je Ilija uzjahao vatrene kocije i odleteo u nebesa, a Mojsije je umro pre dolaska u Hanan sto ce reci da mu je telo jos uvek ovde na Zemlji. Zato Isus kaze pre toga: Neki ovde nece umreti a videce Carstvo Nebesko i Sina Bozjeg u slavi, misleci na Preobrazenje, pa onda neki ateisti znaju da kazu: Aha, evo ga ovde Isus laze i izmislja, znaci sve je farsa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Daklem, čitajući ovaj Forum, zaključih kao ( ne) vaspitana u Hrišćanstvu da smo ovde od teološkog , eshatološkog došli do erističkog pristupa..Šta bi na sve ovo rekao common people. ARTUR ŠOPENHAUER - ERISTIČKA DIJALEKTIKA ILI UMEĆE KAKO DA SE UVEK BUDE U PRAVU OBJAŠNJENO U 38 TRIKOVA Common people би посумњ'о да закључујеш у аористу како би све звучало начитаније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Nisi jasan, otkud sad Hristos i rane i kakve to veze ima sa Svetiteljima? Pa ima veze, jer je covek i od tela. Koliko vidimo Hristos nije vaskrsli duh, nego neko sa tvrdim opipljivim rebrom i sa jos svezim ranama nesrecnog nam Krsta. Istina je da se govori, da ce covek posle sveopsteg vaskrsenja vise biti nalik andjelima ali nigde se ne govori, da nece imati telo. Kako svetitelji trckaraju po eshatonu, kad im je telo prikovano za zemlju? Hristos je onda mogao da ostavi kosti na zemlji, da spavaju a ne da se telom uspe i sedne sa desne strane Oca. Dakle. odkle svetiteljima njihovo trckaranje bez tela? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Не свиђа ми се што је једна перспективна тема скренула у расправу о личности и наступу писца текста. Pa izgleda da ste zakazali po tom pitanju i niste odmah prekinuli bilo kakav post, koji nema odgovore na temu, no ima odgovore o licnosti pisca. Tako bi se i o.Zoran bavio temom a ne odbranom svoje licnosti. Milsim, da mu to nije bilo nimalo prijatno nametnuto mu zaduzenje. Tu ste vi da skrenete paznju odmah. Recimo napad na licnost, na temi pitajte oca Savu, nikako ne bi ostao odmah nesankcionisan. Mene recimo samo tema zanima, sto se da videti iz mojih odgovora ali ovo sam morao da primetim jer i meni smeta isto sto i tebi. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 oadkle svetiteljima njihovo trckaranje bez tela? Pa trce sa telom, jel citas sta pisem : molimo Svetiteljima koji su Eshatonu, znaci imaju i telo i dusu. u vecnosti jesu i imaju vaskrsla tela Oni imaju vaskrslo telo, jer su u vecnosti i zive u Eshatonu, no iz nase perspektive njihova tela su jos uvek ovde jer mi zivimo u vremenu. Vecnost nije isto sto i vreme, vec su drugaciji, suprotni su. Vecnost je odsustvo vremena i predstavlja vecnu sadasnjost, nema proslosti i buducnosti. Zato sam napisao da se radi o paradoksu. Kako tacno to izgleda, to bitisanje u vecnosti ne znamo jer nemamo iskustva sa tim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Pa trce sa telom, jel citas sta pisem : Oni imaju vaskrslo telo, jer su u vecnosti i zive u Eshatonu, no iz nase perspektive njihova tela su jos uvek ovde jer mi zivimo u vremenu. Vecnost nije isto sto i vreme, vec su drugaciji, suprotni su. Vecnost je odsustvo vremena i predstavlja vecnu sadasnjost, nema proslosti i buducnosti. Zato sam napisao da se radi o paradoksu. Kako tacno to izgleda, to bitisanje u vecnosti ne znamo jer nemamo iskustva sa tim. Hm... kazes imaju vaskrsla tela... znaci nema kostiju? Ili razumevaju da je pod pojmom vaskrslo telo, neko novo unapredjeno telo od onoga cije kosti celivamo ovde? A Hristovo vaskrslo telo, koje moze da se vidi i dodirne, je drugacije od svetiteljevih vaskrslih tela, koje ne mozemo dodirnuti? Ja ovo moram priznati da ne razumem. samo mi je na pameti sledece... Bog stvori telo od zemlje i udahne mu zivotni duh i tada covek posta dusa ziva. Sad kad je dusa odeljena od neodeljenog(tela), ima neko novo vaskrslo telo, nove generacije, unapredjeno gde vise gravitacija nije prepreka? A ostali pravednici koji nisu svetitelji? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 . Vecnost je odsustvo vremena i predstavlja vecnu sadasnjost, nema proslosti i buducnosti. Zato sam napisao da se radi o paradoksu Kako kod vaskrslog Hrista deluje taj paradoks? Kakvo je njegovo vaskrslo telo i gde vidimo da to nije ono isto telo koje ima sve vreme? Zasto nam je potreban paradoks? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Pa izgleda da ste zakazali po tom pitanju i niste odmah prekinuli bilo kakav post, koji nema odgovore na temu, no ima odgovore o licnosti pisca. Tako bi se i o.Zoran bavio temom a ne odbranom svoje licnosti. Milsim, da mu to nije bilo nimalo prijatno nametnuto mu zaduzenje. Tu ste vi da skrenete paznju odmah. Recimo napad na licnost, na temi pitajte oca Savu, nikako ne bi ostao odmah nesankcionisan. Mene recimo samo tema zanima, sto se da videti iz mojih odgovora ali ovo sam morao da primetim jer i meni smeta isto sto i tebi. Реаговали смо у почетку, склонили пар постова, док писац није почео да се надгорњава са критизерима. После нисмо могли да и њима не дамо право на одговор, и онда оде све.Имамо избор или да бришемо постове о. Зорана где уме да буде нимало пријатан према њима, али где даје и веома добра објашњења онима који желе да прочитају, или да дозволимо полемику и њему и њима. Зато сам и упутио молбу, јер не бисмо могли да бришемо постове само једне стране, а и сви остали са теме су се укључили у коментар личности, на овај или онај начин. Баба, Дидим, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Реаговали смо у почетку, склонили пар постова, док писац није почео да се надгорњава са критизерима. После нисмо могли да и њима не дамо право на одговор, и онда оде све. Имамо избор или да бришемо постове о. Зорана где уме да буде нимало пријатан према њима, али где даје и веома добра објашњења онима који желе да прочитају, или да дозволимо полемику и њему и њима. Зато сам и упутио молбу, јер не бисмо могли да бришемо постове само једне стране, а и сви остали са теме су се укључили у коментар личности, на овај или онај начин. Hvala na objasnjenju. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Реаговали смо у почетку, склонили пар постова, док писац није почео да се надгорњава са критизерима. После нисмо могли да и њима не дамо право на одговор, и онда оде све. Имамо избор или да бришемо постове о. Зорана где уме да буде нимало пријатан према њима, али где даје и веома добра објашњења онима који желе да прочитају, или да дозволимо полемику и њему и њима. Зато сам и упутио молбу, јер не бисмо могли да бришемо постове само једне стране, а и сви остали са теме су се укључили у коментар личности, на овај или онај начин. Исправан поступак. Мало безобразлука не фали. Него, лепо сте приметили да и када узмем да их каштигам, кажем добре ствари. Било би штета да се не појаве. - Пишем обећани текст на опћу радост свих. Можда га завршим пре ватерпола. Дидим, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Реаговали смо у почетку, склонили пар постова, док писац није почео да се надгорњава са критизерима. После нисмо могли да и њима не дамо право на одговор, и онда оде све. Имамо избор или да бришемо постове о. Зорана где уме да буде нимало пријатан према њима, али где даје и веома добра објашњења онима који желе да прочитају, или да дозволимо полемику и њему и њима. Зато сам и упутио молбу, јер не бисмо могли да бришемо постове само једне стране, а и сви остали са теме су се укључили у коментар личности, на овај или онај начин. Исправан поступак. Мало безобразлука не фали. Него, лепо сте приметили да и када узмем да их каштигам, кажем добре ствари. Било би штета да се не појаве. - Пишем обећани текст на опћу радост свих. Можда га завршим пре ватерпола. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anja Weber Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 Common people би посумњ'о да закључујеш у аористу како би све звучало начитаније. Morala sam da zvirnem u definicju glagolskog vremena, jer mi srpski jezik nije maternji! ( ali to se ne odnosi na temu?) Zašto nisam formulisala jezički dobro rečenicu.. (mada je suština mog stava izrečenog u citatu ista..)..Uostalom niko nije znao da će rasprava iči ovako daleko kao u sholastici.. Аорист (грч. ἀόριστος, аористос = неодређен, неограничен) или прошло свршено време је глаголски облик који осликава радњу која се десила у прошлости, и то: радњу која се десила након неке друге радње у прошлости радњу која се десила „скоро“, тј. недуго пре тренутка говора. Аорист је могуће употребити само код свршених глагола. Примери: урадих сретох падох U dalejm tekstu navedeno delo Šopenhauera, otpada, jer ga je na ovaj svet izdao i objavio Jovan Zivlak, poznati kasapin filozofskih dela..Drugo i Šopehnaure je bio mizogon.. A kave to veze deduktivne ima sa tekstom: "Doći će smrt i pogledaće tvoje oči." - Uostalom filozofi su mnogo više pisali o besmrtnosti duše - neko je to naveo..od admin. "Sve najčitanije " - svi iskazi u forumu? - najčitaniji?.. Uostalom, nadam se da nisam smarala sa citatatima; jer u rasprava treba da bude slobodna..a ne..uštogljenja..U tome je smisao svakog dijaloga.. Zoran Đurović, Дидим and зеленизуб је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 8, 2015 Пријави Подели Написано Август 8, 2015 "Sve najčitanije " - svi iskazi u forumu? - najčitaniji?. Без "ј", занела си се. Izvedeni oblici - nȁčitān - Komparativ... http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=kosi_oblici&id=e1dlURY%3D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука