Плутон Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Само да ми ти не будеш учитељ. Јер ништа горе од лажних учитеља који мисле да превише знају. Успут, каже се на српском "аванзоваћеш", не "аванзираћеш". И каже се "смислови", а не "смисли". Но далеко да је то најгоре што си написао. Авинизирати је правилно написан глагол који адекватно описује специфичну врсту преображаја. RYLAH and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Оче, да ли ће трагови страдања одјекивати у вечности? Када се Христос јавио ученицима у слави Васкрсења, долази Тома и меће прст у ране од клинова и у ребра. Он је васрксао, али ране нису избрисане, ту су, опипљиве су. Пошто сте у овом тексту добро разбили предрасуде о богу који жели да патимо, богу компензације који деци нуди награде у зависности од тежине страдања која је допустио, реко' да вас питам, зашто Христово васкрсло Тело има трагове некадашње смртности? Или ће и ти трагови нестати када смрти више не буде, „јер прво прође“? Неће их бити, како се мени чини. Ови су имали своју функцију (уверавање Томе). Дакле пролазни, иако у тада преображеном телу. Оно је било тело реално (кости, кишићи, крв, јело), али и "нереално" (пролажење кроз зидове, друге форме, нестајање одједанпут...). Било би ненормално да неко васкрсне коа оболео од паркинсона, без зуба у глави, без једне руке и сл. Наравно, говоримо о стварима које нисмо видели. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Aj ti tako prepametan navedi mi nekog Svetog Oca koji kaže da je Bog umro?Jedino Niče al ne bejaše Sveti Otac. Не могу. Разобличио си ме у лажи... Извињавам се свима, нећу више никад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Само да ми ти не будеш учитељ. Јер ништа горе од лажних учитеља који мисле да превише знају. Успут, каже се на српском "аванзоваћеш", не "аванзираћеш". И каже се "смислови", а не "смисли". Но далеко да је то најгоре што си написао. "Авинизираћеш" је новосковани глагол који долази од именице Ава која се односи на моју особу. Сви већ знају да је један Ава. Дакле, по изласку из тебе патуљкастог духа Артемија, моћи ћеш да се обратиш на "католичку" истину авинизма. Дакле, ава те није упућивао ни на какво "аванзовање" о чему си делирантно помислио. - Опет, ава може и граматику да те учи. Погледај како се деклинирају у српском именице мушког рода које се завршавају на -o. Нпр. угао, угли. Срећом имаш лажно име па не треба да црвениш. Заштићен си анонимношћу. Ваљда ће ти помоћи Бог да не останеш анонимус него да се авинизираш). Што вели Исус: Буди глуп у келији својој, то само Отац твој небески види... не експонирај се по интернету. Плутон, Anja Weber, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 И ево се једна од најбољих тема које су активне на форуму претвори у ријалити шоу захваљујући дежурним сујетним гунђалима која ни у дијалогу са свештеним лицем не умеју да спусте лопту. Zoran Đurović, Плутон, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Аво шта би с илустрацијама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Буди глуп у келији својој, то само Отац твој небески види... не експонирај се по интернету. ) Тања1, Драгана Милошевић, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
louderick Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 zlo i nesreca u sadasnjem svetu je samo manifestacija, od Boga date, covekove slobode, koju mora da prozivi... Bog je coveku dao slobodu, slobodu da bude teist ili ateist, slobodu da kreira ali i da zbog te kreacije covek i gine... samo slobodan covek moze da voli, a Bog hoce da ga slobodan covek izabere i zavoli, svojom voljom, covecijom voljom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 О јој умрех од смеха. Иначе као админ бих требао да вас смирујем. Ал шаб ме габри. Ствар је културе умети лепо учествовати у дијалогу. То ко није научио на време сад је касно. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/39998-срб-је-христов-радује-се-смрти-зашто/?p=1323897 Можете свратити и на моју тему, ја нисам АВА и не навијам за шокце, па се ваљда нећете толико једити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Стварно, зашто се експонираш по интернету? Захебано контра питање. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 @@Велизар, ....наставак на овој теми https://www.pouke.org/forum/topic/35550-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3-%D1%98%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Баба је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 А можда као админ да провериш да ли би оваква опскурна писанија требала да буду на насловној страни Поука? Ово што ћу рећи стварно није добра аналогија, али у овим касним сатима не могу да се сетим боље. Елем нека комуњара у селу после једне саране каже: Ето да Бог постоји он не би дозволио да људи умиру. А ја на то велим: А шта ће јадан Бог ето и њега су људи разапели на крст и убили. Те тако и ово, шта ћу јадан ја ко мене шта пита, дођу тако окаче неки текст од овог аве и само ме обавесте да су то урадили. Иначе није лош текст за дискусију, зар не? Zoran Đurović, Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 5, 2015 Пријави Подели Написано Август 5, 2015 А сад једно моје мишљење о АВА-ином тексту: Мислим да је Ава био погођен смрћу породице попа што пострада у Маћедонији и онда се овако као један хришћански рационалиста изразио у тексту. Не верујем да је АВА овијем хтео рећи да нема Бога како су то неки схватили већ да је смрт једна гадна реалност у коју уљуљкани Хришћани својим романтичним причама не желе да поверују. Искрен да будем и мени се такви Хришћани гаде. А сад ћу рећи и зашто. У парохији једној, на агапе после службе редовно је долазила једна екипица Христијана. У тој екипици био је и један средовечан човек који се напрасно разболи од канцера. Када је та екипа Христијана чула за то, сви су почели да га теше на најгори могући начин. Речима: Ето ти хришћанин, редовно долазиш на службу, Бог ће бити милостив твојој души кад умреш. И све тако и томе слично. Човеку ни мало није било пријатно и полако је престао да долази на агапе, само одстоји службу и оде својој кући да се о свом јаду позабави, јер реалне утехе од своје "браће" није имао. "Браћа" су му причала ствари које сами не би желели да чују да су у тој ситуацији. Једном су ме питали што он више не долази. Ја пошто сам јуродив рекао сам им зато што је имао виђење да ћемо сви у пакао, па неће са нама да се дружи. Онда су се они брецнули. Као у фазону није ваљда, па то мора да је нека прелест, ово оно. Не знам ја реко ко је ту прелешћен или ви што сте га тешили да ће у рај или он који каже да ћемо сви у пакао. АЛИ како сам читао у књигама светаца они су увек пре помињали пакао него рај. Реално, људи су безосећајни за туђу муку, и боље би им било да не кењају ништа кад већ не знају ништа. А дефинитивно човека не можеш утешити својим трипчинама кад се тај исти налази на прагу смрти. Таквог човека може утешити само истинско пријатељство и братство у Христу а не лажни моралисти и лажна браћа хришћани. Тај исти лик иако му ништа нисам говорио нити сам га питао за његову болест, један дан на литургији ми је пришао и рекао: Брате ја имам рак, молим те помени ме кад умрем. Оћу реко гари, ал помени и ти мене и немој заборавити. Он се само насмејао, следеће недеље није дошао на ову земаљску литургију. Давор73, МилошБГ, Тања1 and 12 осталих је реаговао/ла на ово 14 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 6, 2015 Пријави Подели Написано Август 6, 2015 Хришћански рационалиста? Шта је па то? Али кад мало боље погледамо текст, ту има прилично будибогснама исказа. Хришћански рационалиста то ти је брате скоро сваки хришћански интелектуалац. Имаш наравно и хришћанске романтичаре и патетичаре и зилоте и разне друге. А ти узми те исказе који ти не штимају па прикажи и реци шта не штима па да о томе дискутујемо а не о Ђуровићу. А то исто важи и за моју тему, уместо да ми се пришива да сам песимиста или танатофил због речи Срб је Христов радује се смрти, треба видети шта сам поводом тога написао. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука