Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

:unbelieveble:  :0222_shocked:   7896634 

More, izbacimo televizore iz kuce! I roditeljska kontrola na kompjutere. I resen problem. Roditelji su duzni da deci obezbede nesto lepo cime ce se baviti u slobodno vreme i igrati - loptu, bojice, biciklo sta god

Подели на овим сајтовима

More, izbacimo televizore iz kuce! I roditeljska kontrola na kompjutere. I resen problem. Roditelji su duzni da deci obezbede nesto lepo cime ce se baviti u slobodno vreme i igrati - loptu, bojice, biciklo sta god

Деца немају потребу да укључе машту у игру, а то је велики проблем и то на дуже стазе. Једноставно, много је лакше и брже уз технологију. Када неко време остану без електронских помагала буде довољно само друштво да имају. Играју фудбал са пластичном флашом, брзо се снађу за приручне играчке.

Нажалост, тренутно стање олакшава и деци да се не цимају и родитељима да имају више времена за себе, обавезе итд.

Подели на овим сајтовима

Много више маште се употреби за играње компјутерских игара. Не љутите се, али да ли је могуће да се генерација нас од 27+ већ претворила у бабе и деде који не разумеју тинејџере, са све причама како имају сиромашно детињство док је наше, као, било "богато"... joooj

Подели на овим сајтовима

Телевизија је застарео медиј... заједно са штампом. Буквално што Рамбо Амадеус каже, ови ријалитији су самртни грчеви телевизије, а какво је стање у штампи видимо сви. На све могуће начине покушавају да скрену пажњу са интернета на себе и већ у томе прелазе сваку меру укуса.

Што се деце тиче, улазимо у дигиталну еру. Спречавати децу да од најранијег детињства долазе у додир са савременом технологијом и електронском комуникацијом би имало исти ефекат као да су пре 200 година забрањивали деци да уче слова, или забаву уопште.

Подели на овим сајтовима

Заправо, све је почело са ЕКВ-ом, Електричним оргазмом и Дисциплином кичме... Економска криза у СФРЈ, међунационалне тензије и коначни распад са крвавим ратом. :D

То је почело још раније, са тон-филмовима.

И заиста, ми видимо све страшне последице тон-филмова и нудизма, да им је последица "инфантицијада" – рат против зачећа у утроби. Такав рат никад до данас није постојао.

https://www.pouke.org/forum/topic/38290-ускоро-ћемо-добити-још-једног-светитеља/#entry1261181

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
није сигурна ко је открио Америку

Па ни велики научници нису сигурни ко је први открио исту, да ли Колумбо, да ли Викинзи, очигледно да је њој то познато и да због различитих података није сигурна , баш као и сваки човек који има научни поглед на свет и није сигуран у све оно што није искуствено добро проверено. 

Подели на овим сајтовима

Ако на следећим изборима победе Двери / степ бај степ / :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Много више маште се употреби за играње компјутерских игара. Не љутите се, али да ли је могуће да се генерација нас од 27+ већ претворила у бабе и деде који не разумеју тинејџере, са све причама како имају сиромашно детињство док је наше, као, било "богато"... joooj

Имали смо богатије за толико што смо се дружили и растајали уз песме и физичку игру. Данас то ипак није тако.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Збор зборила господа хришћанска – Трибина „Утицаји и искушења телевизијских садржаја 21. века“

У организацији Филмске телевизијске секције Православног богословског факултета, у амфитеатру ове установе је 24. децембра одржана трибина на тему „Утицаји и искушења телевизијских садржаја 21. века“. Приказан је и краткометражни документарни филм Саре Мие „Јавна кућа“, који се бави тзв. „ријалити програмом“, а бесдили су Митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије, о. Вукашин Милићевић, Сара Миа студент ТВ режије и проф. др Драган Елчић, филмски и телевизијски редитељ. Забележио Милош Јевтић.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Наша генерација је врло специфична. Нисмо ни тамо ни вамо. Изгледамо као бабе и деде зато што су неке ствари уз које смо недавно одрасли и провели тинејџерске године сада толико застареле да нови клинци ни не знају за њих. То се десило по први пут у новијој историји. Ја сам се као средњошколац одлично разумео с генерацијом десетак година старијом од мене и дружили смо се, док ове десет година млађе често видим као да су с друге планете. То ствара психолошки осећај да смо старији но што јесмо. А са технологијом се и ”мода” некако убрзано развија. На пример, у моје времеТМ заиста ниси могао у разреду да видиш женску која изгледа ко данашња просечна клинка или пак као већина њих. Исто и са мушким, ретко који је имао мишиће ко просечан данашњи клинац. Теретане су биле андерграунд. А говорим о времену од пре 12, 13 година. То је тако свуда у свету, а у Србији још наглашеније јер смо деведесете проживели изоловани, па је скок био још драстичнији.

Ствари нису црно беле. Чињеница је да ми (човечанство) не знамо још увек како да оптимално користимо дигиталне технологије. Технологија се развија далеко брже него што ми можемо да је сагледамо и прилагодимо се. Потребно је доста покушаја и погрешака, а и времена да се све то стабилизује.

Подели на овим сајтовима

Preporucujem za citanje!

Milenials su klinci rodjeni posle 2000

Boomers (baby boomers) je generacija njihovih roditelja

awx5AyQ_700b_v1.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
пре 25 минута, Велизар рече

Уливају наду овакви коментари у интернет издањима дневних новина поводом чланака о ријалитијима :

Ulivaju nadu, ali ima dosta ljudi koji to prati, plasim se da ce nam generacije koje dolaze biti upravo kao ovi rijalitiji...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...