Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да није овог хумора, мислим да бисмо сви већ одавно били или под земљом или у лази...

Подели на овим сајтовима

Evo rešenja :D

11949421_742659339179056_514490311845336

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Evo rešenja :D

11949421_742659339179056_514490311845336

Ово је нпр. један одличан предлог. До сада сам их чуо два, укључујући овај.

Дакле, НЕ бесмислене интернет "петиције" и протести којима се несвесно рекламирају ријалитији, него:

1. Да неко ПОПИШЕ све фирме и брендове који се рекламирају у ријалитијима, тј. који их својим рекламирањем финансирају и да се на Фејсбуку уместо бесмислених порука "Стоп ријалитијима" шири порука која позива на БОЈКОТ тих фирми и тих брендова. Уз јасну поруку "Куповином ових производа, ВИ финансирате ријалитије".

2. Да се направи петиција, али СТВАРНА, МТС ИПТВ-у, СББ-у, Тотал ТВ-у и другима, да телевизије које емитују ријалитије буду ИСКЉУЧЕНЕ из основног пакета и да буду опционе, уз јасну ознаку "Основни пакет" и "Основни пакет + ријалити програми". По цену колективног раскида уговора и демонстрацијама испред њихових канцеларија.

Као аргументе избацити оно да се ријалитијима "промовише" неприкладно понашање, јер то правни тимови глат могу да побију. Искористити стваран аргумент да телевизије тиме не промовишу неприкладно понашање, али да су гледаоци томе изложени јер се учесници тако понашају, без обзира на то колико их телевизије због тога кажњавају или цензуришу. Такође искористити аргумент негативног скретања пажње који је стваран психолошки феномен који тера људе да својим чулима искусе нешто за шта знају да ће им се згадити. У томе анимирати јавне личности, психологе, лекаре, академике, чак и цркву и остале верске заједнице.

И овакве акције су 99% осуђене на пропаст. Шансу имају једино ако довољан број људи буде био спреман да се лично ангажује. Ако и то не упали, онда јбг...

Подели на овим сајтовима

И овакве акције су 99% осуђене на пропаст. Шансу имају једино ако довољан број људи буде био спреман да се лично ангажује. Ако и то не упали, онда јбг...

Ма ко ће да се цима да размишља у радњи шта се да купи а шта не или да се цима и искључује кабловску/интернет, само због ријалитија... Нема шанси да се то омасови. Неко је и то активно кукање на ријалитије један вид доконости... По мом мишљењу. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ма ко ће да се цима да размишља у радњи шта се да купи а шта не или да се цима и искључује кабловску/интернет, само због ријалитија... Нема шанси да се то омасови. Неко је и то активно кукање на ријалитије један вид доконости... По мом мишљењу. 

Па ево, тих 90.000 људи и сви они који тврде да је нација том програму изложена против своје воље. Сјајна прилика да заиста учине нешто. Ево и ја сматрам да је то бесмислено, али ако се неко толико исцима да направи тај списак и подели га на Фејсу, мајке ми ћу га поделити и ја и носити у куповину да те производе избегавам. Али не тихи бојкот, него јасна порука: Ови произвођачи финансирају ријалитије.

Тих 90.000 су 1,5% нације. Ако 1,5% нације неће око такве ситнице да се исцима (а и ја мислим да неће, људи више воле да кукају, као и око оног храста), онда више и ову тему треба закључати и да се не губи време око бесмислених ствари. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Narode, treba da to dodje pred skupstinu. Daklem, 30 000 opipiljivih potpisa.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Narode, treba da to dodje pred skupstinu. Daklem, 30 000 opipiljivih potpisa.

Нажалост, не може пред скупштину, није надлежна институција, а сами ријалитији не крше ниједан пропис и нема законског основа да их забрани било која надлежна институција (РРА и друге).

Разлози за то су опширни, па не бих гњавио око тога. Укратко, све је по закону, а ако би се пооштрио закон, то би поткачило и 90% другог садржаја. Покушали су да забране емитовање "Парова" пре 3-4 месеца због неког скандала у њима, па није могло. Једини начин је притисак на ТВ провајдере, телевизије и спонзоре.

Подели на овим сајтовима

Нажалост, не може пред скупштину, није надлежна институција, а сами ријалитији не крше ниједан пропис и нема законског основа да их забрани било која надлежна институција (РРА и друге).

А и да може, било би мало без везе да их забрани скупштина, кад су они много гори чак и од реалитија...

Подели на овим сајтовима

Баш кад сам баталио фарму и парове,појавила се породица Васић у великом брату, апсолутни хит.... :aplauz:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Баш кад сам баталио фарму и парове,појавила се породица Васић у великом брату, апсолутни хит.... :aplauz:

мени кума данас послала линк да их видим...оплаках :))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ja nemam tv u stanu...tako da povremeno ne gledam nista...nije to toliko tesko,ali je besmisleno,sta da se radi,kad je tako zapovedjeno...Maro,je l da da deci ne treba tv...Da,Pero,nosi na selo,trebace ...najduze bez tv-a mi je bilo 4 godine u kontinuitetu,to je bilo kao kazna,samo si mogao da citas politikin zabavnik i da kolutas ocima na podatke o broju stanovnika africkih zemalja...Putovala sam medjugradskim i kad je pored mene sela zena ,intelektualka sa naocarima...koja cita zabavnik! ...pozelela sam da probijem staklo crvenim cekicem i rizikujem zivot,ali sam ubrzo zaspala uz neodoljivo suskanje,krckanje i mljackanje.Ako sutra odem kod Babe,ne smem da pustim rijaliti,iako znam da ona to stalno gleda,a samo se folira da ne zna o cemu se radi,a sigurna sam da je negde sakrila trac casopise...to vam je kao predstava...Umrecu od smeha.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Велики Мигрант

ММФарма

Бриселове Звездице

zanetic.jpgПоштовани гледаоци,

Свесни смо ваше велике радости поводом тога што се у овом тренутку истовремено емитује до сада рекордни број ријалитија. Од чега је један - делимично, с опроштењем и отприлике цитирамо - "сувише велики па мора на две...". Шта год.

Поведени овим срећним узбуђењем, бићемо слободни да вам обратимо пажњу и на ријалити програме који се такође могу наћи у понуди, а до којих се стиже на најједноставнији начин: неукључивањем телевизора и пажљивијим разгледањем и проучавањем тродимензионалног света који се налази у вашој непосредној околини.

* * * * *

ВЕЛИКИ МИГРАНТ - Сценарио за овај величанствени и узбудљиви ријалити спектакл настао је у Вашингтону, а потом даље УСАвршаван уз помоћ прослављених драматурга из Лондона, Париза, Берлина и Брисела. Верује се да су први редови сценарија настали током неког пролећа, највероватније арапског.

Задатак такмичара (водимо рачуна да их не зовемо укућани, јер тренутно немају куће) јесте да побегну са разних територија - што бомбардованих, што освајаних, што покалифаћених - те да се преко бројних препрека дочепају прво социјалне помоћи а потом евентуално и радних места у богатијим земљама западне Европе. Додатне бодове такмичари добијају за своју бројност, статистичку полну неједнакост, као и за изазивање расизма и исламофобије. Они највећи бонуси су предвиђени и за последично разарање европских вредности и редефинисање схватања људских права, као и за заслуге у поновном успостављању граница на континенту. Што се тиче евентуалног распада Европске уније, само је небо граница за награду победнику.

У Србији се приказује само део овог глобално популарног ријалити спектакла, са поднасловом "Од Табановце до Орбанове Жице". Ако можемо помоћи да се мало заинтересујете за овај ријалити, дозволите да напоменемо да се број такмичара свакодневно повећава.

ММФарма - овај ријалити је настао под утицајем идеје да је важније спасити онога који неопрезно и похлепно даје новац на зајам, него онога који га исто тако неопрезно и нешто мање похлепно узима. Шоу се одвија под командом оних који тај исти новац далеко мање неопрезно и далеко више похлепно штампају. После успешних наступа у бројним земљама Латинске Америке, овај изванредни финансијски спектакл нашао се и на Балкану, где је свој делимичан успех у Грчкој употпунио апсолутним успехом у Србији.

Циљ такмичења је да се јавни дуг једне земље неометано повећава до тачке када је она присиљена да распродаје све своје расположиве ресурсе и имовину, а уз трпељиву помоћ становништва, паралелно изложеног умањивању животног стандарда.

Такмиче се владе и грађани земаља које олако пристају да учествују у овом ријалитију, а гласање за победника путем слања СМС-а је непотребно. Сума предвиђена за сваког гласача већ одавно је скинута са његовог рачуна.

БРИСЕЛОВЕ ЗВЕЗДИЦЕ Ово такмичење са примесама ријалитија одвија се сваке четири године на редовним и свако мало на ванредним изборима у Србији. Идеја овог демократског шоу програма јесте да жири из Брисела одабере најпогодније извођаче европских тактова и музике, те да им на крају такмичења да мандат за даље наступе у унутрашњој и међународној политици. Овај мандат оверавају и бирачи за гласачким кутијама, али суштински њихова овера је формална, јер је благовремена припрема већ извршена у изјавама амбасадора, као и у генералној безбедносној и медијској подршци.

Чар овог ријалитија је у томе што се у свакој новој сезони некада омиљени извођачи бриселских нота морају повући и уступити место неким новим звездама или макар наступати заједно са њима. Иначе ће судије да се наљуте и да успоре европске интеграције, и иначе познате по својој брзини.

* * * * *

Поштовани гледаоци, уживајте у понуђеним програмима.

До следећег ријалитија, пријатно гледање желимо.

(Вечерње новости) 

Подели на овим сајтовима

Супер ти је ово. Да ли си ово рекао и другим форумашима на осталим темама овде?

Kada kažem tebi - to se odnosi na sve jer u Hristu su svi jedno.A ne govorim ja, nego jevanđelje.

Да ли се ти бавиш само оним што је једино потребно?

Slabo ali trudim se.

Rijaliti uopšteno nisu naša briga, ljudi koji se time bave su sluge đavolje, to je dovoljno znati.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...