Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

ТВ Канал 9, Нови Сад: Стоп медијском шунду и кичу

Захтев за опорезивање кича и шунда, не представља само апел и петицију, већ пре свега вапај јавности у настојању да вратимо нормалност медијским садржајима у нашој земљи, поручио је Бојан Панаотовић, директор Културног центра Новог Сада. Он сматра да су телевизијске емисије, попут ријалити програма и те како опасне по психичко здравље свих гледалаца, а да понајвише негативно утичу на младе нараштаје.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Možda treba razmisliti o uvođenju poreza onima koji gledaju i slušaju te sadržaje. Mislim čisto zbog velikog novca koji bi se tako skupio.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

ал` ће бити лове.....! :)))

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Приватизација медија је у току, држава се ни до сада није показала претерано заинтересована за едукацију становништва, приватници су се изговарали да пуштају оно што народ  тражи ( да народ хоће ,,културу" емитовали би ,,културу``, ал ето..народ иште `леба и игара а они морају да плате порез)  и тако...За овакве ствари потребан је озбиљан државни апарат који мисли на своје грађане.

Подели на овим сајтовима

Наравно да има користи од наметања тамо где не може другачије. Шта је школовање ако не наметање? Ко би од нас ишао у школу да није морао? Па смо после били захвални свима који су нас, макар и строгошћу, научили многим стварима. Шта су сва правила друштвена и прописи државни, ако не наметање? Почев од везивања појаса у аутомобилу па до плаћања разних намета на луксузну робу. И од свега тога наравно да има и те како користи.

А тај минимализам о вођењу бриге само о себи и својој породици ем не може да да разултата, ем је аутистичан. Постоји нешто и изван своје куће, постоји неки шири хоризонт, шира брига...Почев од тога да се уреди заједничко двориште око зграде или да се помогне потребитима, па до још ширих хоризоната којим се покушава спречити штетан утицај разних појава на најшире друштвене слојеве.

to za skolu se odnosi na decu, jer ona ne umeju da brinu o sebi, i roditelji ih prirodno osposobljavaju za zivot, a za to je potrebna skola. Ali mi ovde ipak pricamo vise o odraslima i sistemu vrednosti koji nije svakome isti. Zamisli sad da neko zabrani ono sto ti volis, jer se njemu ne svidja, a namece ti nesto drugo sto ne zelis.

Naravno da je bitna kako kazes sira slika, svi mi zivimo u zajednici i zahvaljujuci tome i opstajemo u prirodi, samo tu se radi o saradnji, a ne nametanju. Nametanje i prisila postoji, ali za rusitelje, koji cine stetu.

E, sad, problem jeste realan da su deca prepustena previse medijima, pogotovu danas kad era tv-a prolazi i internet je glavno sredstvo sirenja kulture. U eri tv-a se mogla napraviti sarena ponuda kultirnog sadrzaja, sto opet nije garantovalo nista, ali danas kultura se siri share-ovanjem i svaki pokusaj bilo kakvog regulisanja je nemoguc.

I bez obzira na bilo sta s strane, kultura se dobrim delom stice u porodici (samo mi nije jasno kako sam ja onda stigao do klasike i elektronike :D )

Подели на овим сајтовима

Edit.

Jedino sto je sam tekst napisan ko monolog za kanskim stolom u naletu inspiracije..pa nije ni cudo da odma dobije paradajiz u glavu..il nek plati porez pa nek se izrazava kako mu srcu milo :D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Нешто се мислим, гледајући и слушајући... А шта ће нам министарство културе, чему то (служи)? Гласам за рационализацију у Влади. Укинути оне фотеље које дуги низ година немају никакве ретултате.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Нешто се не слаже. Једно је наметање пореза на шунд и кич. То још није забрана, него метог ограничавања.

Мада бих ја без проблема и забранио те тровачке и заглупљујуће програме. Јер не видим никакву разлику између пушења, које је забрањено законом, испуштања отровних материја у воду и ових фекалитија и сличних психо и духоконтаминирајућих садржаја. Да, као што је забрањено тровање воде и ваздуха, тако без проблема треба да буде забрањено и тровање етера. Наравно, Може се и треба одредити шта је добро а шта лоше. И као што забрана загађивања (илити наметање) даје добре резултате - чист ваздух и воду, као што забрана вожње под дејством алкохола

...

razumem sta zelis da kazes, i mislim da bi mediji mogli i trebalo biti ispunjeni kvalitetnijim i plemenitijim sadrzajem. Samo znas sta je problem, ko je taj ko ce da odredi sta je podobno a sta nije? Tu bi doslo do najveceg neslaganja u misljenjima. A i narocito je podlozno zloupotrebi. Npr. komunisti su hriscane zatvarali u dusevne bolnice, a evo imamo sad ovde i temu o tome kako neko veru u Boga opet proglasava za bolest.

Da se mladima servira nezdrav sadrzaj, da, veoma nezdrav, to i ja mislim, generalno od muzike pa do filmova i igrica, i uopste nacina zivota. Ali ipak ne mogu nikome nametati svoj obrazac. Mogu posavetovati, mogu i aktivno propovedati, ali ne mogu nametati. Ipak mislim da glavno dolazi iz porodice.

Opet s druge strane, svakako niko ne zeli da mu dete preko dana gleda neki rijaliti, scene svadje, omalovazavanja, seksa. Posto tv je takva broadcast tehnologija, i neko ko je pisao propise je razumno pokusao da uredi to, tipa naznaci uzrast za ovaj program, sta ne sme preko dana i sl. Jedino je tv sad stvar proslosti i internet je u prvom planu, tako da svako treba da brine o kulturi u svojoj kuci. Parental control programi su delimicno resenje jer uvek ce biti neko ko to nema. Zato kazem vaspitanje pre svega i Boze pomozi. :)

Подели на овим сајтовима

Treba uvesti porez svima onima koji bi da uvedu porez  na sund.

Treba uvesti porez svima koji misle i pisu da treba uvesti porez onima koji zele da se uvede porez na kic i sund!:)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Тема је као писмени задатак на тему "Мир у свету" где ђак пише како је бесмислено да се људи убијају и како би требало да живе у миру зарад будућности наше деце. Шта је кич, шта је шунд, шта је неукус, како то да се регулише, на који начин то опорезовати, откуд знамо да то већ није опорезовано и да ли аутор уопште зна на који се тренутно начин регулише дозвољен садржај у медијима? Уместо тога, да се уведе тарифни систем за минут кича, а бонуси за минут културе или целокупни медиј ставити на црну листу ако направи једну грешку? Или две, пет, десет... како то да функционише? Шунд се иначе односи на књижевност, а аутор текста говори о шунду у медијима... joooj

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...