Jump to content

Zabranjuje li hriscanska vera ,slusanje nekih vrsta i zanrova muzike?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Udari malo jace :)

U pesmi se peva o pravom Hotelu Kalifornija koji je kupio Anton LaVey i preuredio je u Satanisticku crkvu a ciji se lik nalazi na omotu singla.I ne nije teorija zavere i paranoja iako sam liberniji u pogledu sta moze hriscanin da slusa ovo pesma je definitivno za izbegavanje.Ono sto sam napisao ranije ,neke pesme mogu da budu dobra zamka sto se tice odredjivanja koja je to muzika koju hriscani treba da izbegavaju ili slusaju

Прво, текст апсолутно нема никакве везе са Лавијевим Сатанизмом, већ упрво супротно, пева о "злу" хедонизма и како хедонизм може да те ухвати у "канџе" да се превише предш звистим у уживњу. Користи хотел "калифорниа" јер је калифорниа земља хедонизма. (лос анђелес, глум, шоу биз итд). Све је то више мање јасно кад прочиташ текст. пева како је све лепо у том хотелу, све скупо, али када касније у песми покушава да побегне из њега, не може а жели.

Друго, Антон Ла Веј и није неки сатаниста. Он то његово ђубре од идеологије зове сатанизам. Али ако је лавеј сатаниста онда је гранд парада сатаниста, јер ради све оно што лавеј пропагира. (телесна уживања)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 445
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Udari malo jace :)

U pesmi se peva o pravom Hotelu Kalifornija koji je kupio Anton LaVey i preuredio je u Satanisticku crkvu a ciji se lik nalazi na omotu singla.I ne nije teorija zavere i paranoja iako sam liberniji u pogledu sta moze hriscanin da slusa ovo pesma je definitivno za izbegavanje.Ono sto sam napisao ranije ,neke pesme mogu da budu dobra zamka sto se tice odredjivanja koja je to muzika koju hriscani treba da izbegavaju ili slusaju.

The truth proves far less satisfying than the myriad rumors that have sprung up around this song.

Hotel California is an allegory about hedonism and greed in Southern California in the 1970s. At the time of its release, the Eagles were riding high in the music world, experiencing material success on a frightening level. Though they thoroughly enjoyed the money, drugs, and women fame threw their way, they were disquieted by it all and sought to pour that sense of unease into their music and to warn others about the dark underside of such adulation.

In a 1995 interview, Don Henley said the song "sort of captured the zeitgeist of the time, which was a time of great excess in this country and in the music business in particular." In another interview that same year, he referred to it as being about a "loss of innocence."

The album has as its underlying theme the corruption of impressionable rock stars by the decadent Los Angeles music industry. The celebrated title track presents California as a gilded prison the artist freely enters only to discover that he cannot later escape.

The real Hotel California is not a place; it is a metaphor for the west coast music industry and its effect on the talented but unworldly musicians who find themselves ensnared in its glittering web.

Read more at http://www.snopes.com/music/songs/hotel.asp#FpdoZvTzLjZAB6WR.99

Подели на овим сајтовима

Znate šta sam se uvek pitao, ono kada smo  na Srpskom jeziku i Književnosti radili pojedina dela i sada profesor predaje i priča ovo je metafora za to, ovo označava to itd. Uvek sam se pitao da li to stvarno tako treba da bude i da li je pisac to imao na umu ili je sve to samo kod čitaoca kako on doživljava. Mislim neku najbukvalniju priču ako uzmeš koju je neko napisao kao prepričavanje događaja pa ćeš moći da "nađeš" metafore i sličnosti sa nečim drugim. Tako i ovde u pesmama.

Подели на овим сајтовима

Tema je zapravo vrlo jednostavna. Hriscanstvo i muzika. Te stoga i nema puno mesta toj beskrajnoj polemici u kojoj svako zeli nesto da dokaze. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Ti od njega ocekujes neki razuman odgovor?? Zar ne vidis da je klasican trol koji samo sljiska neke kukicaste frljoke od postova?! Kada si video da je usao sa nekim u raspravu i da je sagovornik razumeo sta mu je cilj i glavni argument?!

Вар човек с овим ником, мислиш воли коју и дисциплину кичме па је музички мало отворенији... макар.. ако не на другим пољима.. али ћушак.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

U pesmi se peva o pravom Hotelu Kalifornija koji je kupio Anton LaVey i preuredio je u Satanisticku crkvu a ciji se lik nalazi na omotu singla.

Ово је врло конкретна тврдња и лако проверљива. Прогуглах мало да видим о чему се ради. Идеја теоретичара завере се отприлике своди на следеће:

Лавеј је купио тај хотел 1969. и пруредио га у ту његову цркву, као што ти рече. Има и верзија да та то на омоту није уопште био хотел, већ хришћанска црква. Одатле део у песми кад лик тражи вино, а онај му одговара да тај дух није присутан у хотелу још од 1969. Интерпретација је да овај тражи причешће, а овај му каже да тога нема од када су отишли хришћани. И сад даље ту има разних бизарности. Као, на једној слици са омота на балкону стоји сам Лавеј (једва препознатљив лик у сенци). А бизарност иде и дотле да се тврди да је хигијеничар на другој слици, који изгледа као да чисти двориште хотела после журке, заправо жртвован (убијен) од самог Лавеја, те наслоњен на метлу. ОК, то за Лавеја на балкону нисам могао да прооверим, нити ико може, а да не говорим о чистачу-зомбију (искрено, то нисам ни желео да проверавам). Али оно што је врло лако проверити је сама грађевина на слици. Тврди се да је био хотел или пак хришћанска црква, а да ју је после купио Лавеј и преуредио за своје потребе. Грађевина јесте хотел и ту се отприлике завршава свака сличност са заверолошким тврдњама.

SteelyKnifes.jpg

The-Beverly-Hills-Hotel-beverlyhillshote

The Beveverly Hills Hotel

На сликама са горњег линка тешко да има нечег ђаволског осим можда цене. И једне плавуше.

The cover photo of The Eagles 1976 album “Hotel California” was taken by photographer David Alexander with art director Kosh. For the cover of this album Don Henley wanted to convey:

“Faded loss of innocence and decadence. I was trying to use California as the microcosm for the rest of the nation.” After taking photos of several different hotels the photo chosen by the band was of iconic The Beverly Hills Hotel, which is located on Sunset Boulevard in Beverly Hills, California. The hotel opened in 1912 an has welcomed a list of celebrities to long to ever list here.  While the cover looks quite straightforward, it actually cost $60,000 to produce.  This was due to the difficulty of getting a cherry picker over the palm trees on Sunset Blvd. during rush hour and shooting the hotel with the sun behind it.  Here is a slightly different angle of the shoot that was used for the cover of the “Hotel California” single. (Izvor)

Никада ”спорна” грађевина није престала да буде хотел, нити ју је икада купио Лавеј. Седиште његове организације је изгледало овако:

TheBlackHouseCoS.jpg

Одмах ми је било сумњиво да би неки квази-сатанисти изабрали онако лепу грађевину. Ова кутија већ иде уз њих.

Уопште ми није јасно како све те силне глупости и даље преживљавају у 2014. години, кад је довољно неколико секунди да се то провери.

Подели на овим сајтовима

Umetnost je subjektivna.

Umetnik kreira delo koje šalje u masu, svaki pojedinac ima svoje individualno tumačenje umetničkog dela, shodno tome svaki hrišćanin će na svoj način da tumači dela nehrišćanskih stvaraoca.

U prirodi Crkve je da ohristovljava stvari, zadržava formu, a menja suštinu.

Подели на овим сајтовима

Božić koji se slavi 25 decembra i krsna slava su pagansko nasledje, po svojoj formi, Crkva je te paganske običaje ohristovila, zadržala formu, promenila suštinu.

Čak i da je ova pesma satanistička, vrlo lako je mi ohristovimo ;)

Подели на овим сајтовима

Eksp. nije prevara,vec je dokazan u vise navrata i ne samo sa vodom,vec i sa pojedinim biljkama.Uostalom,mozes ga i sam testirati.Znaci,death metal decko treba da izbegava,jer je anti-Hriscanski,osim sto je i muzicki destrukivan.

Eksp. Masaru Emotoa, gde je snimao kristale vode posle pustanja muzike jeste prevara. Posto nemam elektronski mikroskop licno sam pokusao njegov drugi eksperiment .. onaj sa pirincem. Potpuni promasaj. Evo i dalje mi bleje tegle sa ubudjalim pirincem u ormaru mrzi me da bacim xDD...A bas sam zeleo da bude istina :(

Ti si mozda isprobao neki drugi eksperiment?

Подели на овим сајтовима

Ево зашто би уметност требала бити субјективна.

Ова слика је продата за 44 милиона долара. На први поглед сви ћете се насмејати и рећи:''Ово сам могао и ја да направим'' Међутим, ова слика је ремек дело, причали ви шта хоћете, тако су је критичари оценили. 

Када мало боље загледате у слику, приметићете некаква обличја. Ја сам дуже време посматрајући видео некаквог слона, шта знам. И онда када сам наставио да гледам, јавила ми се мисао:''Да имам пара и ја бих дао 44 милиона за њу'' Слика је ко ТВ, ако дуже гледаш у њу, увиђаш неке фигуре и догађаје, просто седнеш у фотељу и гледаш цео дан у њу. Очигледно слика подстиче на машту.

Е сад ја не знам шта стварно слика значи. 

o-ONEMENT-VI-AUCTION-facebook.jpg

Подели на овим сајтовима

Smesno je sto se od pocetka imamo subjektivnost sto se tice muzike ako se meni svidja onda je ok ali ako nesto nije po mojoj meri e onda okrecemo pricu.Prica o Eagles-ima je isto toliko tacna kao i prica o metalu da je satanisticki a ako ne znate odgovor na postavljeno pitanje posaljite coveka da pita svestenika samo nemojte da kazete da i oni nemaju pojma.

Sto se tice Antona Leveja i njegovog satanizma  ne razumem kako vi zamisljate uopste satanistu ako on nije satanista

Подели на овим сајтовима

Prica o Eagles-ima je isto toliko tacna kao i prica o metalu da je satanisticki

Шта је тачно? Рекао си да је хотел на омоту албума купио Лавеј и преуредио у ”сатанистичку цркву”. Показано ти је да то није тачно. Хотел са омота је увек био само хотел, а зграда у којој је била та ”црква” је једна ружна црна кутија. Прича у коју верујеш је потпуно измишљена.

Подели на овим сајтовима

Ево зашто би уметност требала бити субјективна.

Ова слика је продата за 44 милиона долара. На први поглед сви ћете се насмејати и рећи:''Ово сам могао и ја да направим'' Међутим, ова слика је ремек дело, причали ви шта хоћете, тако су је критичари оценили. 

Када мало боље загледате у слику, приметићете некаква обличја. Ја сам дуже време посматрајући видео некаквог слона, шта знам. И онда када сам наставио да гледам, јавила ми се мисао:''Да имам пара и ја бих дао 44 милиона за њу'' Слика је ко ТВ, ако дуже гледаш у њу, увиђаш неке фигуре и догађаје, просто седнеш у фотељу и гледаш цео дан у њу. Очигледно слика подстиче на машту.

Е сад ја не знам шта стварно слика значи. 

o-ONEMENT-VI-AUCTION-facebook.jpg

Onda bolje da platis samo 300 evra i gledas u TV.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...