Jump to content

Kako naša djeca kroz školske lektire uče da je normalno biti nasilan

Препоручена порука

Ja samo mislim da su ovakve knjige kao kao TIkve, Lovca u žitu itd. neophodne, možda da ih ima i više, jer je potrebno pre svega "udariti" mlade pa da pomisle "Knjiuževnost zapravo može biti cool", pa onda krenuti sa ozbiljnijim i za taj uzrast dosadnijim knjigama. Jer kao što rekoh knjiga može da bude savršeno napisana, puna pouka i šta ti ja znam, ali džaba joj ako je niko ne pročita, a to je trenutno slučaj sa ogromnom većinom lektira kod ogromne većine učenika.

kad si već pomenuo - zaboravismo Dekamerona, vrištao sam dok sam ga čitao

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ja sam padala u nesvest od Hazarskog recnika i Vremena smrti i Lelejske gore  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Za sve godine koje sam proveo u osnovnoj i srednjoj skoli nikada nisam ni jednu lektiru procitao jer sam smatrao da su besmislene. 

Meni je više  bio fazon ako me neko nešto tera da pročitam, e onda neću da pročitam, a ako budem hteo da čitam čitaću sam šta mi se čita i kada mi se čita inače sam sigurno4 puta više knjiga pročitao za vreme srednje škole nego što je bilo lektira ali su jedine dve koje sam pročitao "Na drini ćuprija" i "Kad svetaju tikve".

Mada nije ovo samo situacija sa čitanjem ukoliko me nešto zanima (programiranje npr.) sposoban sam mnogo više vremena da provedem učeći to nego li kada treba da naučim za školu i ocenu.  

Подели на овим сајтовима

Каква тема...мислим не уводни пост, него дискусија...свака част људи...

Мика Антић насилник...што би неки реко, одох да се упуцам али стварно....

Ајде што се овај тата муџахедин побунио, неће да му деца уче српске песнике али није `тео тако да каже већ као тражи длаку у јајету...

...а јел има неки назив кад неко неук и некомпетентан узме да критикује неку ствар?

Подели на овим сајтовима

...а јел има неки назив кад неко неук и некомпетентан узме да критикује неку ствар?

Forumašenje?

Jer đta je forum nego gomila ljudi koji nemaju pametnija posla nego da se svađaju oko neke stvari i kritikuju ih iako u stvari pojma nemaju o njima. A i ako se povremeno pojavi neko ko se zapravo razume velika je verovatnoća da ga niko neće slušati.

Подели на овим сајтовима

Ima opis: Mrzitelj svega tudjeg,ne vere no lepote i dobrote koju kritikovani u večno deli. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako mislis na mene, vjeruj, meni ne mozes da pariras u knjigama. 

Подели на овим сајтовима

Ako mislis na mene, vjeruj, meni ne mozes da pariras u knjigama. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Psiholog wiki, drzi se ti kamasutre :)

Немој тако, читам ја и читанку и буквар и тако то. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...