Jump to content

Kako naša djeca kroz školske lektire uče da je normalno biti nasilan

Препоручена порука

Naravno.... zeni je mjesto u kuhinji... za stolom... s muskarcem.

А ко ће кува прасадима? 

Naravno.... zeni je mjesto u kuhinji... za na stolom stolu... s muskarcem.

Греота је на софри гдје се једе. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Овако кад човек погледа одмах разбије неке предрасуде да су се наши стари тобоже венчавали невини, чисти, ништа пре брака. Ех, па то већи блудници од нас бејаше кад Турци по земљи бјежаше, бјежаше по земљи Србији. 

Али имаш у другом делу и доказ да су се барем неки свештеници придржавали закона и уздржавали се у вечери пред литургију, упркос похотним попадијама.

Подели на овим сајтовима

Али имаш у другом делу и доказ да су се барем неки свештеници придржавали закона и уздржавали се у вечери пред литургију, упркос похотним попадијама.

hahaha a sad moram ovo sve da pročitam, nisam znao da je ovoliko dobro...

Подели на овим сајтовима

Те жене, увек су наводиле јадне невине мушкарце на грехе, не може то бити мирно никако. 

Подели на овим сајтовима

hahaha a sad moram ovo sve da pročitam, nisam znao da je ovoliko dobro...

Реално, толико је одвратно да би свакодневна јединица за одвратност требало да буде наноцрвенбан. :)

Подели на овим сајтовима

Ја сам се згрануо кад је почело спомињање неке петорице. 

Ja da ti kažem da sam živeo malo ranije mogao sam da uđem u ovo knjigu. Imali smo ja i društvo neku pesmicu napisanu, bog me podugačku, a i kvalitet je tu.

PS. Da se ogradim osnovna škola je u ptinju.

EDIT: Ustvari grešim naše je ipak bilo ono malo (više) normalnije

Подели на овим сајтовима

Ko je citao '' Kad su cvetale tikve '' , taj zna da NIJE normalno d to bude uvrsteno u skolske lektire.. Mislim, ja volim sve pisce, pjesnike, pjesnikinje, ali ima zaista nekih pjesama i lektira, kojima nije mjesto tu.

Мислио сам да се не укључујем у тему али не могу да издржим, погодила си ме овим коментаром... видиш, ово је једина књига коју смо у средњој скоро сви прочитали а када смо у позоришту гледали монодраму - знатан број је и заплакао. Није уметност симбол вере па да је развлачи ко како хоће. Ако ти се не свиђа - настави даље. Смешно је да браним Ракића и Антића. Мислио сам да се иронија не калеми на православце а сад видим да се уметничка слобода још мање прима - Како се, Забога, усудио да тако пише па још да средњошколци то читају! Ако пажљивије прочиташ Искрену песму видећеш да је она химна жени и слика себичног мушкарца а не песма у којој је жена сексуални објекат, тј. описана је као да јесте али нипошто не претендује на то да је таква ситуација узор већ баш критикује поменуту позицију.

И гледајући, врх заспалих њива,

Како се спушта нема полутама.

Ти нећеш знати шта у мени бива,

Да ја у теби волим себе сама

У суштини, ништа ново - кад медиокритет процењује величину обично овај други страда...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Inače, slažem se da lektira za srednju i nije baš primerena za srednjoškolce... ali najgora od svega je Lelejska gora... u celoj godini (7 odeljenja) pročitalo je 3-4 učenika LOL Zločin i kazna me raspametila a Nečista krv je moj omiljen srpski roman... jeste, ima tu svačega ali način na koji je to Bora Stanković iskomponovao je ludilo... još jedna luda knjiga istog pisca je drama Tašana, ludilo od knjge

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja samo mislim da su ovakve knjige kao kao TIkve, Lovca u žitu itd. neophodne, možda da ih ima i više, jer je potrebno pre svega "udariti" mlade pa da pomisle "Knjiuževnost zapravo može biti cool", pa onda krenuti sa ozbiljnijim i za taj uzrast dosadnijim knjigama. Jer kao što rekoh knjiga može da bude savršeno napisana, puna pouka i šta ti ja znam, ali džaba joj ako je niko ne pročita, a to je trenutno slučaj sa ogromnom većinom lektira kod ogromne većine učenika.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...