Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 27 минута, Дејан рече

Avo, za Rouza znamo da je voleo muškinje, jel se zna za nekog svetog oca da je imao sl sklonosti u životu pre Hrista?

Malo sam se ranije bavio tim pitanjem i citao razne dostupne izvore i nije bas toliko jasno iz cele te price da je bio homo pre nego sto se krstio i postao hriscanin i kasnije monah.

Inace, ima svetitelja koji su bili i veliki bludnici i razbojnici i ubice i onda ide promena i zivot u Hristu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Malo sam se ranije bavio tim pitanjem i citao razne dostupne izvore i nije bas toliko jasno iz cele te price da je bio homo pre nego sto se krstio i postao hriscanin i kasnije monah.

Inace, ima svetitelja koji su bili i veliki bludnici i razbojnici i ubice i onda ide promena i zivot u Hristu.

Koliko sam ja čitao zna mu se i ime momka.

Подели на овим сајтовима

Pa ima i onih, tj. Jedan koji je bio već svet. Lečio ljude molitvom. Pao u blud u počinio ubistvo. Posle se dugo kajao I ponovo povratio svetost. Tako da te etikete, bio ovo ili ono. Upiranje prstom... To je za decu

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Koliko sam ja čitao zna mu se i ime momka.

Mrzi me sad da ponovo trazim, ali koliko se secam, sve to se izvodi iz jednog pisma Rouza tom momku u kome mu pise o svojim homo osecanjima prema njemu.

To pismo je nasla neka dalja Rouzova rodjaka i objavila u nekoj svojoj knjizi. Jedan pravoslavni svestenik je to istrazivao i trazio od te zene da stupe u kontakt i pokaze mu to pismo i da popricaju o svemu tome, ali ta rodjaka nije htela da se javno vidi sa tim svestenikom i on joj je zamerao sto nece da javno pokaze to pismo i ne znam tacno sta se dalje izdesavalo.

Tako da, nekako se ta prica oko homo orjetancije Rouza svodi na to pismo koje je po njenom svedocanstvu imala ta njegova rodjaka, ali nije se to do kraja ispitalo u vezi istinitosti i autenticnosti tog pisma i koliko je pouzdana kao licnost ta njegova rodjaka.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Bokisd рече

Mrzi me sad da ponovo trazim, ali koliko se secam, sve to se izvodi iz jednog pisma Rouza tom momku u kome mu pise o svojim homo osecanjima prema njemu.

To pismo je nasla neka dalja Rouzova rodjaka i objavila u nekoj svojoj knjizi. Jedan pravoslavni svestenik je to istrazivao i trazio od te zene da stupe u kontakt i pokaze mu to pismo i da popricaju o svemu tome, ali ta rodjaka nije htela da se javno vidi sa tim svestenikom i on joj je zamerao sto nece da javno pokaze to pismo i ne znam tacno sta se dalje izdesavalo.

Tako da, nekako se ta prica oko homo orjetancije Rouza svodi na to pismo koje je po njenom svedocanstvu imala ta njegova rodjaka, ali nije se to do kraja ispitalo u vezi istinitosti i autenticnosti tog pisma i koliko je pouzdana kao licnost ta njegova rodjaka.

Pisma je naašla majka, dok je bio srednjoškolac. A sa onim momkom je raskrstio kad je prešao u Pravoslavlje. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Дејан рече

Pisma je naašla majka, dok je bio srednjoškolac. A sa onim momkom je raskrstio kad je prešao u Pravoslavlje. 

Naso sam neka svoja pisanija na tu temu :

---------------

Evo, ovako  ovo ono sto sam dosad nasao.

Glavni izvor oko homo price o.Serafima jeste knjiga njegove sestricine Cathy Scott :

https://www.amazon.com/Seraphim-Rose-Story-Private-Letters/dp/1928653014

U toj knjizi se navode neka pisma Rouza dok jos nije postao vernik u kojima svom nekom prijatelju pise da je homo i da voli jednog svog partnera.

Sad, knjiga ne postoji na net-u, ali, sam nasao delove pisama na drugom mestu kod , "Lives of a Saint" by Michael Balchunas, opet, i ova knjiga ne postoji na net-u, ali, imam na jednom linku delove pisama, ovde :

https://web.archive.org/web/20110515190113/http://www.pomona.edu/Magazine/PCMSP01/saint.shtml

E, sad, opet, postoji problem sa ovom sestricinom Cathy, to jest , sa samim njenim autoritetom, ali, najvise sa validnoscu tih pisama od Rouza.Jer, recimo, ja sam odmah pomislio da u toj njenoj knjizi postoji faktografija tog pisma, ali, ne postoji, nego je ona to pismo uzela od neke druge rodjake koja ne zeli da pokaze. Drugi jedan duhovni sin od o.Serafima je stupio u kontakt sa Cathy trazeci da mu pokaze pismo da bi video da li je to rukopis Serafimov (jer ga dobro poznaje) i nije nikad dobio rukopis tog pisma.

O tome ima ovde :

https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3ASeraphim_Rose#Homosexuality_Revisited—Again

To su odprilike glavne tacke u ovoj prici, ima jos svasta nesto po forumima, ali, ovo je kljucno, knjiga sestricine Cathy i verodostojnost tih pisama koje navodi.

-------------

Mozda postoje jos neki izvori i informacije, treba sesti i probati pronaci. 0703_read

Подели на овим сајтовима

---------------

Glavni izvor oko homo price o.Serafima jeste knjiga njegove sestricine Cathy Scott :

U toj knjizi se navode neka pisma Rouza dok jos nije postao vernik u kojima svom nekom prijatelju pise da je homo i da voli jednog svog partnera.

Sad, knjiga ne postoji na net-u, ali, sam nasao delove pisama na drugom mestu kod , "Lives of a Saint" by Michael Balchunas, opet, i ova knjiga ne postoji na net-u, ali, imam na jednom linku delove pisama, ovde :

https://web.archive.org/web/20110515190113/http://www.pomona.edu/Magazine/PCMSP01/saint.shtml

E, sad, opet, postoji problem sa ovom sestricinom Cathy, to jest , sa samim njenim autoritetom, ali, najvise sa validnoscu tih pisama od Rouza.Jer, recimo, ja sam odmah pomislio da u toj njenoj knjizi postoji faktografija tog pisma, ali, ne postoji, nego je ona to pismo uzela od neke druge rodjake koja ne zeli da pokaze. Drugi jedan duhovni sin od o.Serafima je stupio u kontakt sa Cathy trazeci da mu pokaze pismo da bi video da li je to rukopis Serafimov (jer ga dobro poznaje) i nije nikad dobio rukopis tog pisma.

O tome ima ovde :

https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3ASeraphim_Rose#Homosexuality_Revisited—Again

To su odprilike glavne tacke u ovoj prici, ima jos svasta nesto po forumima, ali, ovo je kljucno, knjiga sestricine Cathy i verodostojnost tih pisama koje navodi.

-------------

Mozda ima jos neki izvori i informacije, treba sesti i probati pronaci. 0703_read

Брате, веруј ми, то није битно уопште. Не улази у замку. Надам се да знаш на шта мислим. Важно је да ми верујемо да је он у Царству Небеском.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Брате, веруј ми, то није битно уопште. Не улази у замку. Надам се да знаш на шта мислим. Важно је да ми верујемо да је он у Царству Небеском.

Meni nije problem stvarno, zato sto i ta navodna homo prica Rouza moze da bude na staklenim nogama, izgleda da nije to bas tako jasno koliko se potencira ta 'navodna' homo epizoda Rouza.

Znam na sta mislis, ali pisanija i dela samog o.Serafima dovoljno govore za sebe, ne treba mu sigurno nasa odbrana i licno verujem da je dostigao pokajanje i svetost i da je nebitno da li je ili nije bio homo.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Bokisd рече

---------------

O tome ima ovde :

-------------

Mozda postoje jos neki izvori i informacije, treba sesti i probati pronaci. 0703_read

Problem nastaje u tome ako bi u nečijoj glavi ili duši Serafim bio manje vredan zato što je bio gej. On je primio angelski obraz, nosio ga je dostojanstveno i sasvim je nebitno da li je homoseksualan ili heteroseksualan.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Bokisd рече

Meni nije problem stvarno, zato sto i ta navodna homo prica Rouza moze da bude na staklenim nogama, izgleda da nije to bas tako jasno koliko se potencira ta 'navodna' homo epizoda Rouza.

Znam na sta mislis, ali pisanija i dela samog o.Serafima dovoljno govore za sebe, ne treba mu sigurno nasa odbrana i licno verujem da je dostigao pokajanje i svetost i da je nebitno da li je ili nije bio homo.

Занимљива је потреба да се на тај начин пише о оцу Серафиму, како чини Дејан. Из ове његове реченице: 

"za Rouza znamo da je voleo muškinje, jel se zna za nekog svetog oca da je imao sl sklonosti u životu pre Hrista" не види се да је Серафим Роуз доживео било какву промену у животу.

Није одузимало ни много времена ни труда написати "...да је волео мушкарце пре обраћења у хришћанство", дакле само још 4 речи које би објасниле много тога о о. Серафиму. Али из неког разлога, Дејану је то било тешко. Написао је реченицу тако да се  може помислити да је то било његово трајно животно опредељење. 

А и овде наставља:

"...sasvim je nebitno da li je homoseksualan ili heteroseksualan."

Није тешко било рећи "некад био хомосексуалан". Из неког разлога, Дејану јесте.

Иначе, о. Дамаскин, који је написао књигу о о. Серафиму, у вези са његовом младошћу рекао је:

“If you follow the general tenor of our society today,” he says, “there’s a belief you should just tell everything. But from an Orthodox Christian point of view, you don’t necessarily need to tell everything about a person. Orthodox Christians, like all Christians who truly respect the Holy Scriptures, regard homosexual relations as a sin. Father Seraphim died to that when he converted to the Orthodox faith. When I researched the material about his life, I wanted to respect what Father Seraphim would have wished to be presented in the book. And I know that he would not have wished that to be presented.”

Наравно, на све ово се надовезује и питање - која је корист од интересовања да ли је неки светитељ био хомосексуалац или не? На који се начин такво евентуално сазнање обогаћује било чији духовни живот.

Подели на овим сајтовима

Радо би он рекао,  то му је омиљени спорт - што саблажњивије то боље. И сама ова безвезна прича о онанији је доказ за то.

Али пошто је епископ бачки рекао то што је рекао о хомосексализму, мора рајсфершлус на уста.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Дејан рече

Problem nastaje u tome ako bi u nečijoj glavi ili duši Serafim bio manje vredan zato što je bio gej. On je primio angelski obraz, nosio ga je dostojanstveno i sasvim je nebitno da li je homoseksualan ili heteroseksualan.

Mislim da (mislis) ako i kada je bio homo i onda presao na pravoslavlje i krstenje i monastvo i onda je u sustini nebitna  ta njegova 'navodna' homo epizoda, ili moze da bude bitna u smislu da eto kroz krstenje i pokajanje moze da se pobedi svaki greh.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

дакле само још 4 речи које би објасниле много тога о о. Серафиму.

Теби не функционише нешто добро у мозгу. Ни ти ни ја нисмо Серафиму ни пре ни после држали свећу. Једноставно не знамо да ли је и после пао у грех. Твој проблем је што тврдиш да сигурно није, а житија су препуна случајева где су свеци падали у блуд. 

Има у Прологу, да ли се зва Јаков или тако нешто слично, коме доведоше једну ћерку, он ишћера ђавола из ње, а како ова постаде онда паметна, он узе и силова је, а да се не би открило да ју је силовао, узе и удави је. После се кајао и ушао у календарче. Проблем је, дакле, што ти и слични мислите да су свеци анђели. Гледај мене: светац а грешан до коске!:))  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...