ivona Написано Јун 6, 2014 Пријави Подели Написано Јун 6, 2014 Митрополит Калист Вер беседи о Исусовој молитви. slusam i uzivam!Neverovatan besednik,vidim dioklijski mitropolit sa british akcentom,kad ono tamo sediste im u Engleskoj a ova ''I dont want you to be under the law,but under the grace!'' speachless Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 6, 2014 Пријави Подели Написано Јун 6, 2014 Још једна беседа митрополита Калиста о Исусовој молитви и исихазму. e da ovo bi valjalo postovati i u sekciji https://www.pouke.org/forum/forum/12-discussions-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B8/ Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 6, 2014 Пријави Подели Написано Јун 6, 2014 ...ovo bi valjalo postovati i u sekciji https://www.pouke.org...sions-дискусии/ Наравно, "свака му је за Псалтир". Уме човек да се изрази а има и добар смисао за хумор. Јес' да јеово на енглеском али нека се нађе и овде, добрих ствари никад доста. Има још пуно тога на мрежи. Нисам стигао све да истражим али радим на томе. ivona је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Svrha tog "molitvenog stola",kucnog ikonostasa ili kako god,je mesto u kuci gde se covek moli (jutarnje,vecernje molitve,akatisti,itd). Ti stoljnjaci raznih boja mi daju do znanja u kom se liturgijskom dobu godine nalazim (i vodim racuna o tome). To sto ti mislis "oltar",to je casna trpeza.Boze sacuvaj da ja to u svojoj sobi pravim! Nit je to nikakva privatna crkva (kao nalik na one sto su u "egzilu").To je samo znak i potreba verujuceg coveka za molitvenim mestom u svom domu.Naravno da se hriscanin svuda i uvek treba moliti. Има хришћанских кућа које имају и своје мале капелице.Моји пријатељи у Америци имају једну такву капелицу и повремено свештеник служи Св.Литургију,но да би то имао,мора да постоје одређени услови Да не бих сад подробно писала о томе,написаћу једну пошалицу једног руског јеромонаха.Када је био у кући сестре оца Јована из Црне Реке,отац га питао,могу ли ту једну собицу да претворе у капелу да се повремено служи.Он му је одговорио: А,не,Јоване...види...секс горе,мислећи на спрат изнад пошто живе у згради,секс доле,секс лево,секс десно...не може Дакле,није необична појава имати капелицу у кући али мора да постоје услови. Мени се допада твој начин размишљања.Немој да те омете нечији подсмех услед неразумевања шта значе разне боје прекривача.Само онај који је литургијско-празнично сензибилан,разумеће ово.Свакако,џаба икона,џаба столњака,џаба,ако се не молимо.То се подразумева. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Дакле,није необична појава имати капелицу у кући али мора да постоје услови. Тј. да се у кругу од 500 метара не обављају нечасне радње... Melhisedek88, Juanito, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Тј. да се у кругу од 500 метара не обављају нечасне радње... Ја мислим да може и ближе под условом да си "православан у сексу", како једаред рече брат Риле... :0102_laugh: Узгдед, имам и ја то... место за молитву. Слажем се да није обавезно али подржавам. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 А,не,Јоване...види...секс горе,мислећи на спрат изнад пошто живе у згради,секс доле,секс лево,секс десно... Па ја кад би свуда око себе и то кроз зидове видео секс стварно би се забринуо за здравље... Иван Ивковић, Juanito, Vaske and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Па да, наравно, не може секс и хришћанство, то се врло добро зна. Кад се само сетим свих оних Христових речи у јеванђељима о гадостима секса и шта он све говори о томе, тј. колико је времена посветио том битном питању и како се је све разрачунавао са гадним телом и његовим прохтевима, те како је претио паклом онима који се сексају и иду на литургију, спопадну ме жмарци... Иван Ивковић, Милан Б, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Meni sličice, namještaj i ostale đakonije remete koncentraciju, najbolje je kad zažmirim, kad je mrkli mrak, a još bolje kad se potpuno izgubim i ne znam gdje se nalazim. Панарет, Лазар Нешић and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Ваљда се подразумева (ако неко није толико болестан па је физички у немогућности) да се молимо стојећи пред иконама. Једину сврху тог стола и столњака за које се каже да се купују у црквеним продавницама могу да видим за употребу приликом свећења водице када нам свештеник долази у кућу. Мада може да буде уносан бизнис, ако добије неку прођу у масама Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ово није лоше. Говори се углавном о молитви и начину молитве уопште, нарочито постаје интересантно од половине, о Исусовој молитви има речи тек пред крај али вреди погледати и послушати. Fr. Anthony Messeh: An Introduction to the Jesus Prayer "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Св. Јустин Ћелијски - О МОЛИТВИ Свеоружје Божје хришћанин ће богомудро употребити, и однети победу над свима духовима зла, само ако се буде непрестано молио Господу и стражио: „сваком молитвом и мољењем Богу се у свако доба молећи у Духу, и ради тога стражећи са сваком истрајношћу и молитвом за све свете". У духовном рату борбени и победнички дух се одржава — непрестаном молитвом, непрестаним призивањем Божје помоћи. Јер се тај рат од почетка до краја води Богом.Молитва држи у будном стању све врлине душе; не да им да малакшу, да клону, да задремају. Она је и стражар, и будитељ, и чувар сваке врлине. Она их и води и руководи у рату са свима гресима, пороцима, искушењима. Свети Оци уче да је молитва — хоровођа у хору врлина. Она их разврстава, распоређује, усклађује; она и управља. Има ли непрекидну молитву у срцу, хришћанин никад неће у борби са гресима и искушењима пасти, никад пропасти. Α за то је потребно: бити одлучан и приморавати себе на молитву. Јер ономе који приморава себе на молитву, Бог и даје молитву. Даје све дотле док се молитва не претвори у непрекидну молитву. Α непрекидна молитва наша, то је једино божанско еванђелско јемство да ћемо непрекидно побеђивати у нашем ратовању са духовима зла и греха. Молитва хришћанинова увек се грана и у молитве „за све свете“, тј. за све хришћане, јер су и они у непрекидном рату са духовима зла испод неба. Α као такви, они су наши саборци и савезници. Јеси ли хришћанин, знај: сваки је ђаво стално у рату са тобом. Сваки изводи ову силу своју против тебе: демон гњева — гњев, демон блуда — блуд, демон гордости — гордoст, демон пакости — пакост, демон зависти — завист, демон очајања — очајање, и тако редом, име им је легион, а њиховим саблазнима и страстима — ни броја се не зна. Е, кад Господ види твој труд да примораваш себе на молитву, даће ти силе да ти молитва постане мила и слатка и да те води кроз овај свет. И кад ти говориш молитву, ти побеђујеш смрт. У ствари испуњујеш себе Божанском силом која савлађује смрт што је у теби, савлађујеш грех, сваки грех. Храм Светог Јована Крститеља Дијана., LISA and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 Dakle,delotvorna je molitva iz srca,nebitno dal' je sastavio neki svetitelj,il' ti licno. Slažem se,ali ta tvoja iz srca mora malo da liči na originale. Zanima me koja molitva je delotvornija, odnosno da li mozemo zameniti gotovu molitvu sa nasom? Da se razumemo, mislim samo na obracanja svetiteljima posle akatista. Ja verujem u Boga ,ali mi ovo deluje neverovatno. I još nešto,veoma slično,ali takodje i veoma bitno-Zašto ljudi čitaju Psaltir za dobrobit naroda ? To mi je toliko apstraktno da ne mogu da vam opišem. Ne zamerite.Mogu da razumem samo čoveka koji čita Jevandjelje zato što želi da zamišlja sve ono što se nekada desilo ,a tome nema kraja.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 Зашто тако мислите? Испада онда да постоје неке чаробне речи, које Бог тражи од нас. Ја заиста имам проблем да се молим тако што читам неке молитве, никако то не могу да радим из срца, већ ми је све некако механички, концентрација ми је на читању, а не у разговору са Богом. Али кад се сконцентришем на молитву, и из срца то радим, својим речима, осећам се некако испуњено да тако кажем, осетим олакшање. То је моје искуство, вероватно неко другачије доживљава молитве док их чита. Ne znam zašto tako mislim. Ne postoje čarobne reči,naprotiv. Bog od nas i ne traži te reči,već slična osećanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2014 Пријави Подели Написано Јун 23, 2014 Ово ме је подсетило на овај филм Arsenija, Melhisedek88 and Иоанна је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука