Jump to content

О МОЛИТВИ И МОЛИТВЕНОМ ЖИВОТУ ХРИШЋАНА

Препоручена порука

ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља..

slava3 joooj

Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu  gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ?

био у задру и макарској...исто се молио...

био у мостару и сарајеву..исто...

нико ми није ништа рекао..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 822
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ја вазда гласно...и у ресторану...па нека гледају ако им воља..

slava3 joooj

Sad se je pitam brate kako bi se ti pomolio u restoranu  gdje nema ni jednog srbina , a nalaziš se u BiH ili Hrvatskoj ?

био у задру и макарској...исто се молио...

био у мостару и сарајеву..исто...

нико ми није ништа рекао..

slava3  onda bio prazan restoran sigurno  slava3 bendoff slava3
Подели на овим сајтовима

Зар није довољно благодарити у себи Богу? И то је исто вид молитве. знају људи привлачити пажњу и када то чине у себи. Онако укипе се и док у себи прочитао молитву, ови већ сконтају шта овај ради.

Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu.Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao.

Isti problem imam i kada sam kod nekih ljudi u goste.Ako ostanem duze i treba da prespavam,a spavam sa nekim u istoj prostoriji,tada molitve pre spavanja najcesce obavim napolju pod izgovorom da idem da prosetam.Najteze je sa jutarnjim kada se i u dvoristu sve vidi.

Nije lako biti hriscanin u 21. veku 0110_hahaha

Све су то ритуали који немају никакву спасоносну улогу у хришћанском животу. Није битно колико тога и шта изговарамо, већу у каквом духу. Ако више испуњавамо молитвена правила, а са мало духа онда нам та правила ништа не значе. Баш зато је ствар држати тај дух, тј благодарност Богу за све, а за то ти не требају ни минуте ни секунде. Мало ту шта 21.вијек има са тим. Ако живиш са мишљу да све што једеш долази од Бога, то има исти ефекат као да се са жаром молиш пола сата пред сваким јелом. С тога та правила имају свој смисао на одређеном мјесту и у одређено вријеме, али немају на сваком мјесту и у свако вријеме.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

У присуству мени блиских људи, оних који ме знају, изговорим молитву гласно, а тамо где бих изазвала саблазан, или тамо где би тај мој чин доживели као провокацију, помолим се у себи, не устајући са столице, и не привлачећи пажњу.

0110_hahaha и ја исто тако чиним

немој да те оптерећује то брате. Господ гледа срце и намеру а не да ли си испоштовао форму.

Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu. Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao.

немој погрешно да ме схватиш али шта нам значи та молитва, кад нас непрестано мучи мисао да други гледају, а после чак и слажемо да се оправдамо?

Подели на овим сајтовима

Један брат пре једно 8 година дошао код нас на ручак.Човек тек пришао Цркви,мисли да све зна,сатима нам је држао лекције како треба шта треба...ма иди бре.

Поставим ја ручак,каже супруг:Да се помолимо!

Каже тај брат,како да не и седећи затвори очи и пружа руке као у америчким филмовима :krstix:

Ми се насмејемо,а супруг га пита:

Одакле ти то?

каже,Моја жена видела на телевизији па рекла да тако треба!

Ја му кажем: А да ти брате,ипак устанеш са нама! 0102_laugh

А верујте крпио је и Владике и свештенике и све редом а ето,елементарна нека ствар преузета је из америчких филмова.

То ми је баш онако остало у сећању као анегдота.

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Један брат пре једно 8 година дошао код нас на ручак.Човек тек пришао Цркви,мисли да све зна,сатима нам је држао лекције како треба шта треба...ма иди бре.

Поставим ја ручак,каже супруг:Да се помолимо!

Каже тај брат,како да не и седећи затвори очи и пружа руке као у америчким филмовима 0102_laugh

Ми се насмејемо,а супруг га пита:

Одакле ти то?

каже,Моја жена видела на телевизији па рекла да тако треба!

Ја му кажем: А да ти брате,ипак устанеш са нама! :)

А верујте крпио је и Владике и свештенике и све редом а ето,елементарна нека ствар преузета је из америчких филмова.

То ми је баш онако остало у сећању као анегдота.

:)

:krstix:

Подели на овим сајтовима

kod kuce i u krugu prijatelja lepo se pomolimo ,a ako smo u restoranu ili mestu gde bi sablaznjavali ljude ,prekrstimo se i kazemo Blagoslovi Gospode

ne mislim da ako ne izgovorimo glasno molitvu odricemo ili stidimo Hrista

sve treba raditi sa merom ,i bez sablaznjavanja ljudi oko sebe

ako su se odaljili od Hrista ,ti sa svojom molitvom u restoranu nista neces postici ,naprotiv .

a ako idemo kod nekod ko nije verujuci posle obroka kazemo Slava Bogu i hvala domacinu na ovoj hrani   :krstix:

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

kod kuce i u krugu prijatelja lepo se pomolimo ,a ako smo u restoranu ili mestu gde bi sablaznjavali ljude ,prekrstimo se i kazemo Blagoslovi Gospode

ne mislim da ako ne izgovorimo glasno molitvu odricemo ili stidimo Hrista

sve treba raditi sa merom ,i bez sablaznjavanja ljudi oko sebe

ako su se odaljili od Hrista ,ti sa svojom molitvom u restoranu nista neces postici ,naprotiv .

a ako idemo kod nekod ko nije verujuci posle obroka kazemo Slava Bogu i hvala domacinu na ovoj hrani  0102_laugh

:krstix:

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

У присуству мени блиских људи, оних који ме знају, изговорим молитву гласно, а тамо где бих изазвала саблазан, или тамо где би тај мој чин доживели као провокацију, помолим се у себи, не устајући са столице, и не привлачећи пажњу.

prstgore и ја исто тако чиним

немој да те оптерећује то брате. Господ гледа срце и намеру а не да ли си испоштовао форму.

Cela istina.Mene cesto "provale" dok se molim u sebi pre jela."Sta si se umudri tako" "Ne razmisljaj mnogo nego jedi"...?Ja tada kazem da razmisljam o nekom problemu pa izmislim nesto i skrenem temu. Zato,da ne bi posumljali o cemu se radi ja u sebi molitvu "istrabunjam" onako na brzinu kako ni moji svestenik ne bi mogao.

немој погрешно да ме схватиш али шта нам значи та молитва, кад нас непрестано мучи мисао да други гледају, а после чак и слажемо да се оправдамо?

facenew22222222Први цитат јесте мој, а други ми је подметнут   0110_hahaha 0102_laugh 7896634

Молим админе да позову images?q=tbn:ANd9GcRD-x3v7_nW-FZ715ZkN4LUzLghmhyCcUxG8K3fj0wuVMu9o59A,

а потом да ангажују images?q=tbn:ANd9GcQMpcJG90ULNWYewA7IdrYy7HkemhjhT5ngtfHUdy-ZUAhmYptiMA

да ми "избоксују" "дебелу" одштету.  images?q=tbn:ANd9GcSvkNy7nDmrFDAr6YKs8CoGbu6_RDc1XXARie8luA_LsoEKtD_KvAslava3

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Прочитах ову сјајну реченицу, па рекох можда може да ти помогне у дилеми: ,,Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом'' (Рим.14,22).

Подели на овим сајтовима

Прочитах ову сјајну реченицу, па рекох можда може да ти помогне у дилеми: ,,Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом'' (Рим.14,22).

Oooooooo Natasa sestro mila, napredujes polako,bice od tebe pravoslavka za primer  kriminalac

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Uredu je ljudi,izneli smo svoja misljenja.Mene zanima da li postoji neko ustanovljeno pravilo po pitanju molitava pre i posle jela.Ima li Crkva neki stav o tome,ili je prepusteno nama na volju ?

Шта установљено,да ли се чита наглас или у себи ? То по благослову са духовником,нисмо сви исти,па неко саветује овако,а неко онако.

Подели на овим сајтовима

Oooooooo Natasa sestro mila, napredujes polako,bice od tebe pravoslavka za primer  0442_feel

slava3

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh sumnjam, ali neko je stavio ovu recenicu na drugu temu i odmah sam se setila tvoje dileme, pa rekoh ako moze da ti pomogne. Poslusaj savet dat Rimljanima, to je ipak tvoje, licno   prstgore

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...