Jump to content

C.A._R.I.A.

Члан
  • Број садржаја

    660
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Последњи трофеј

C.A._R.I.A. је имао/ла садржај са највише реакција!

О C.A._R.I.A.

  • Рођендан 01/24/1978

Profile Information

  • Пол :
    Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

C.A._R.I.A.'s Achievements

  1. C.A._R.I.A.

    Linux

    Нисам рекао да је апдејт 500 мегабајта већ да је основно инсталирање једне апликације 500 мегабајта, а после апдејт 250 мегабајта. Не знам шта је Flat seal, не користим то. Користим апдејт из терминала. Проблем је што се један програм заснива на KDE, други на Gnome, па кад се скину два појединачна програма, лако се дешава да сваки програм скида приликом прве инсталације 400 - 500 мегабајта. То је из разлога што се библиотеке не поклапају већ се све скида посебно. У сваком случају програми раде, ретко који забагује кад се све скине као што треба. Користим и appimage и он хоће да забагује и да се поједине апликације не стартују.
  2. C.A._R.I.A.

    Linux

    Incremental апдејт је огроман. На пример за инсталацију једног програма, потребно је скинути рецимо 500 мегабајта за инсталацију. И за апдејт рецимо 250 мегабајта. Једна апликација користи KDE, друга Gnome, тако да дељења нема баш увек.. Апдејти за flatpak су огромни. Генерално коме не смета то сам flatpak je у реду.
  3. C.A._R.I.A.

    Linux

    Flatpak за један програм скида гомилу пакета и међузависности. То му је највећи проблем. Одличан је и appimage, a ако неко има времена и скоро је купио компјутер, препоручујем Gentoo, сам форум је изузетно предусретљив. Није за старије процесоре, у сваком случају није баш такав баук, вреди пробати ко може. За оне остале препорука за Void линукс, посебно за старије машине, ради одлично.
  4. C.A._R.I.A.

    Linux

    Имају, проверено. Debian како који, али MX линукс има.
  5. C.A._R.I.A.

    Windows версус Linux

    Може и на старије машине Виртуал бокс. Ради рецимо Win 7 за поједине апликације.
  6. C.A._R.I.A.

    Linux

    Kaд стартујеш одређени програм, он јавља "централи" одређене податке. И то не може да се искључи. Нешто слично као на мобилном, само не иде све до Гугла.
  7. C.A._R.I.A.

    Linux

    Мx има телеметрију и неке ствари које не волим.
  8. C.A._R.I.A.

    Linux

    Flatpak je добар као екосистем за инсталацију 2-3-4 програма. Тј. уместо да инсталирам на дистрибуцији апликацију са 50 мегабајта и 25 нових фајлова, инсталирам 300 мегабајта или 500 код прве инсталације а онда све остале користе постојеће flatpak ресурсе. За старе машине препоручујем Void линукс.
  9. C.A._R.I.A.

    Linux

    Moгу ти рећи да је Gentoo бољи него што сам се надао за нас старе Линукс вукове. Јеси пробао ?
  10. C.A._R.I.A.

    Linux

    Appimage је одличан, а такође је flatpak занимљив.
  11. Написао си нешто што ја не тврдим и пишеш ми да никада нисам чуо за логосе бића. Не разумем где си ово нашао ? Такође ме интересује и где си нашао овакво промишљање ? Унапред хвала. Поздрав.
  12. Овако како си ти поставио је конфузно и нејасно. Догматика није тако конфузна већ јасна и конкретна. Не разумем зашто мешаш идеје и воље Божије односно шта су за тебе Логоси Божији ? За то сам ти рекао да грешиш, јер логоси постоје у створеним, наглашавам створеним бићима. Не постоје логоси бића пре него што су бића створена. Али ми је нејасно шта желиш да кажеш са Логосима Божијим ? Ко су логоси Божији који постоје ван створених бића када постоји само један Логос а то је Син Божији који постоји пре створеног света ? Који је однос идеја, воља и логоса Божијих ?
  13. Милане, исекао си пола моје реченице и написао да није тачно. Кад из овакве реченице постане оваква Онда постаје потпуно нејасно. Рекао сам да сваки човек може да бира како ће се кретати у складу са својим логосима бића, а ти си исекао тај део и говориш ми да нисам чуо за логосе бића. У најмању руку се не понашаш коректно.
×
×
  • Креирај ново...