Jump to content

Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 часа, Sir Oliver рече

Поштвани авво, 

Шта су ливани из песмице Звијзда се засја?

Ливан је град у Јути: https://sr.wikipedia.org/sr/Ливан_(Јута) :choir::))

Јевреји тамјан називају левона, отуда у црквенословенском ливан, док је код Руса ладан. Магови дарују Ис са тамјаном, смирном и златом.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 702
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Брате оче попе авво Зоране Римски и Латински,

немам неко питање посебно, само реко да навратим на тему да видим ел све у реду, имал каве и ракије, како је јуначко здравље, и тако...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Avo de mu dođe ona tema o nadvremenom ovaploćenju i vaskrsenju?Bila je baš interesantna tematika.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Kratos рече

Avo de mu dođe ona tema o nadvremenom ovaploćenju i vaskrsenju?Bila je baš interesantna tematika.

Овде можеш да скинеш уједно све моје (мислим да фали баш Јероним о васкрсењу оних мртаца са Ис., одлично место, али ми се неђе измигољило... Надам се да ово људски средим па да буде књижица): 

https://www.academia.edu/23078130/%D0%94%D0%BE%D1%9B%D0%B8_%D1%9B%D0%B5_%D1%81%D0%BC%D1%80%D1%82_%D0%B8_%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%9B%D0%B5_%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%B5_%D0%BE%D1%87%D0%B8

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, RYLAH рече

Брате оче попе авво Зоране Римски и Латински,

немам неко питање посебно, само реко да навратим на тему да видим ел све у реду, имал каве и ракије, како је јуначко здравље, и тако...

Да узвратим поздрав, а ваљда ћу ускоро нешто паметнио и провокативно сочинити, на општу радост васионе!:))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Avo ne odgovori mi o antihristu :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Сачувај ме Боже, нећу још увек! :sunce: Загужван сам, али заиста. 

Ajoj Avo pa kad pises referate na svako pitanje :)) Ajd onda jednom kad budes slobodan, socini jedan svoj tekst na ovu temu. Mislim da nazirem tvoje misljenje i vrti se vise oko onih malih antihrista sto je sustina, a da se ovo pitanje oko jedne licnosti po uzoru na zoroastrijanski armagedon, zapravo pogresno tumaci ili je receno u kontekstu nekog vremena. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Razmisljao sam dal da ovaj tekst postavim ovde ili da ga nalepim na tvoj zid. Ako ne dobijem odgovor stavljam na zid direktno. :ani_biggrin: Samo ne bacaj proklestvo na me kao zbog Georgijevog teksta. :))

http://borbazaveru.info/content/view/868/28/

Подели на овим сајтовима

Уважени Аво, колико је историјски утемељено мишљење да је Папа Сикст V, био пореклом Србин из Црне Горе (Бока Которска ).

Има ли и трунке истине у тврдњи да је бивши папа Бенедикт такође био Србин и да је зато смењен, а не да се добробовољно  повукао у мировину како званични текстови објављују. Као и то, да је дао брдо пара православном манастиру у Немачкој (Химелстиру) као и да је новчано помагао православне светиње.    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Рапсоди рече

Уважени Аво, колико је историјски утемељено мишљење да је Папа Сикст V, био пореклом Србин из Црне Горе (Бока Которска ).

Има ли и трунке истине у тврдњи да је бивши папа Бенедикт такође био Србин и да је зато смењен, а не да се добробовољно  повукао у мировину како званични текстови објављују. Као и то, да је дао брдо пара православном манастиру у Немачкој (Химелстиру) као и да је новчано помагао православне светиње.    

Нема никаквог темеља, јер по пророштву о. Јоиља, први Србин папа треба да буде Амфилохије Радовић! :))

Шалу на страну, то се неко играо на википедији. Нема благе везе. 

Бенедикт је Баварац, тако да нема ништа са словенима (Прусија). Тачно је да је помагао православне светиње, као што је радио и Јн Павле 2 (дао велике паре за Храм св. Саве). Повукао се што није имао снаге да се избори са бандитима.  

Подели на овим сајтовима

Оче Зоране, интересују ме титуле у РКЦ, у чему је разллика између бискупа, надбискупа, метрополита, кардинала, прелата  итд. За неке налазим парлелу, епископ-бискуп, архиепископ-надбискуп, али за неке не. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Страле рече

Оче Зоране, интересују ме титуле у РКЦ, у чему је разллика између бискупа, надбискупа, метрополита, кардинала, прелата  итд. За неке налазим парлелу, епископ-бискуп, архиепископ-надбискуп, али за неке не. 

Практично се све поклапа. Разлика је у кардиналском статусу који је независан од свештеног ранга, тако да имамо кардинале који су лаици, ђакони, попови, бискупи итд. Од Јн 23 се настоји да сви кардинали буду владике, али у пракси још тога нема. Јер, кардинал је неко ко обнаша највише функције у КЦ, па је нама парало уши да чујемо како је неки кардинал ђакон. Могуће је да смо ми утицали на католике да их све сада промовишу као владике па онда кардинале. 

Прелати су старешине, невезано о чину. А и ту је хаос као и код нас. Тако ћеш у нас наћи у некој цркви више архиђакона, што је бесмислица, или протојереја... 

Дон у католика је свештеник који није монах, док монахе ословљавају са оче. Ја бих био дон Зоран, не падре...  

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Zoran Đurović рече

Практично се све поклапа. Разлика је у кардиналском статусу који је независан од свештеног ранга, тако да имамо кардинале који су лаици, ђакони, попови, бискупи итд. Од Јн 23 се настоји да сви кардинали буду владике, али у пракси још тога нема. Јер, кардинал је неко ко обнаша највише функције у КЦ, па је нама парало уши да чујемо како је неки кардинал ђакон. Могуће је да смо ми утицали на католике да их све сада промовишу као владике па онда кардинале. 

Прелати су старешине, невезано о чину. А и ту је хаос као и код нас. Тако ћеш у нас наћи у некој цркви више архиђакона, што је бесмислица, или протојереја... 

Дон у католика је свештеник који није монах, док монахе ословљавају са оче. Ја бих био дон Зоран, не падре...  

Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...