Jump to content

Питајте професора и свештеника др Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јој Аво, никад ово нисам рекао попу, али стварно ниси нормалан :0426_feel:

:stadaradim:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 702
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

20 minutes ago, Gresni rab Boziji рече

Tvoji potparoli :)

?

Подели на овим сајтовима

On 28.5.2016. at 9:22, *Jелена* рече

Pitanje u vezi sa ovim stavom o planiranju porodice.

Da li smatrate da su dva coveka sposobna da stvore drugog coveka,dakle ne samo kao bioloski organizam(pretpostavljam da se cesto desava oplodnja jajne celije ali ona ipak umire,sto bi znacilo da taj deo zaista jeste izbor coveka)vec i kao vecno bice sa Bozjim Duhom u sebi?

Da li smatrate da to sto neko ima 15oro dece se desilo njegovom zeljom ili nepaznjom,da Bog svoj Duh zivotni udahnjuje tako po ljudskom izboru ili nepaznji ili je to promisao Bozji,blagoslov ili krst u svakom slucaju dato sa punim Smislom na spasenje tih ljudi?Sto u tom slucaju znaci da je sprecavanje tog blagoslova,odbijanje volje Bozje,znamo mi bolje sta nama treba jel,nego Bog,sta on zna sta je muka gajiti 15oro dece? :)

Zar ovo zahteva tako puno vremena da se odgovori? :)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Gresni rab Boziji рече

Oce Zoco da te nema trebalo bi te izmisliti:))

Voli te tvoj brat Gresni i kad nisi u pravu samo gde nadje ove  sto se skupljaju oko tebe i podrzavaju te

Tvoji potparoli :)

О, артемити!... Није свет оно што ви замишљате! Нисам вам ја ваш Артемије. Ви постадосте љубоморни што Ава има много више следбеника, али ниједног секташа. Па ја сам забранио мојим парохијанима из Ладне Воде да иду код вл. Игњатија да протестују што је у том делу ставио другог свештеника. Ништа заједничког нема између мене и отпале Денице (Артемија). И то у вашу главу не иде. Јер ви не знате шта значи служити Богу, јер служите важим стомацима. 

Све што ја имам су људи који су сличног мог сензибилитета и допада им се ово Јеванђеље. Али робове, лоботомичне или слепце немам. Често се наљуте на мене, али онда објашњавам и њима своје ставове. Некад учим од њих... То мислим да је црквени дух. Ви сте пак у духу јехова, пентића и сличних... Ја могу да разумем ваш ментални склоп, али ви не можете мој, јер сте избаждарени да мислите да ствари стоје тако ако их ви видите.     

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Vedran рече

Јој Аво, никад ово нисам рекао попу, али стварно ниси нормалан :0426_feel:

:stadaradim:

Знам, имам и потврду из бивше Југославије кад су ме ослободили војске! :))12:smeha::))

На нашу тему је први каиш овог мог анегдотског стрипа. 

cABQVaZ.jpg

Подели на овим сајтовима

44 minutes ago, Zoran Đurović рече

О, артемити!... Није свет оно што ви замишљате! Нисам вам ја ваш Артемије. Ви постадосте љубоморни што Ава има много више следбеника, али ниједног секташа. Па ја сам забранио мојим парохијанима из Ладне Воде да иду код вл. Игњатија да протестују што је у том делу ставио другог свештеника. Ништа заједничког нема између мене и отпале Денице (Артемија). И то у вашу главу не иде. Јер ви не знате шта значи служити Богу, јер служите важим стомацима. 

Све што ја имам су људи који су сличног мог сензибилитета и допада им се ово Јеванђеље. Али робове, лоботомичне или слепце немам. Често се наљуте на мене, али онда објашњавам и њима своје ставове. Некад учим од њих... То мислим да је црквени дух. Ви сте пак у духу јехова, пентића и сличних... Ја могу да разумем ваш ментални склоп, али ви не можете мој, јер сте избаждарени да мислите да ствари стоје тако ако их ви видите.     

Ja sam redak slucaj Pravoslavnog Hriscanina SPC i antiekumeniste na ovom sajtu ,koji voli da bude onako kako su nas ucili sveti Oci crkve Sveti Nikolaj , Justin.. itd

Jos istrajavam a snagu mi daje zelja za sirenjem istine...

Mislis da je lako diskutovati kad ti od 10 poruka obrisu 9, moras da budes besprekoran, nesme ni jedna ruzna rec da se napise ili odma leti poruka u korpu a smece, sto u vasem slucaju nije pravilo,:) Vama je sve dozvoljeno vi ste veliki Ava Zoca ...

E sta ti je diploma i fakultet Mozes i da psujes a da te ne cenzurisu :)

kud i ja ne zavrsi skolu pa da i ja opletem...

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, *Jелена* рече

Zar ovo zahteva tako puno vremena da se odgovori?

Цитирај Артемија, прозваће те преко реда. 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Vedran рече

Цитирај Артемија, прозваће те преко реда. 12:smeha:

ma nije frka u opste :)

cutanje ume mnogo toga da kaze :)

al aj polako ,ima vremena ;)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Знам, имам и потврду из бивше Југославије кад су ме ослободили војске!

То ти оче и није нека "преднос`" :)))

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

@Zoran Đurović

Danas sam naišao na nešto interesantno, i hteo sam da postavim u kontekstu one teme o prihvatanju krštenja inoslavnima (sada zaključana). Možda nije najdirektnije vezano za temu, ali mi je interesantno u tom kontekstu:

И удивише се вјерни из обрезања који бијаху дошли с Петром, видећи да се и на незнабошце изли дар Духа светога.

Јер их слушаху гдје говораху језике, и величаху Бога. Тада одговори Петар:

Еда може ко воду забранити да се не крсте они који примише Духа светога као и ми?

И заповједи им да се крсте у име Исуса Христа. Тада га молише да остане код њих неколико дана.

Dela apostolska https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=44&chap=10

Подели на овим сајтовима

On 14/10/2016 at 8:09, cant_feel рече

Neki dan mi zapade za usi par reci iz molitve pred pricesce "jer necu kazati tajnu neprijateljima tvojim", zanima me na koju bi se to tajnu moglo odnositi.

Hvala puno

Из речи ове молитве види се да је она скоријег порекла. Пасус се односи на догашаје са Великог Четвртка. Издати Тајну је издати Сина Човечијег. Овде имамо драму тог догађаја, када Ис говори да седи са њим и вечера Издајник; зато наставља: Нити ћу ти дати целив као Јуда. Другим речима, ти који се молиш велиш да ћеш бити међу верним ученицима, а не са онима који се одричу и издају Хр. 

Ово би био први ниво (буквални) читања овог текста. Сада неко може да иде и даље, па да говори како и кроз недостојност живота се издаје Хр., па се зато моли по Павлу: Да ми не буде на суд... Недостојност живота не треба схватити у буквалном смислу него гледати кроз срце које је затворено за Онога који куца. А та пак затвореност може да се манифестује кроз крађу, убиство, мржњу, прељубу итд., али може и да се не покаже кроз спољашња геста. Како каза Лествичник: Неко је грешио у срцу, и би осуђен због тога, јер тај грех није спровео у дело само зато што није било спољашњих услова. Толико.    

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...