Jump to content

Препоручена порука

https://www.srbijadanas.com/vesti/info/albanci-se-plase-kletve-lomio-krst-na-srpskoj-crkvi-umro-u-najgorim-mukama-a-njegovu-porodicu-stigla-strasna-kazna

(koliko se secam kroz istoriju nasih svetinja i svetih mostiju na KiM bilo je slicnih slucajeva i sa turskim osvajacima... nema tu mesta sali'  sa zivim Bogom i njegovim svetima... )

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Христос васкрсе. Јављам вам, да у Христовом васкрсењу, у овом дану излио се велики благослов у наш храм и испунила се црква наша целим Господом. Дошао је вечерас Он међу нас и донио нам праве капи крви Његове, да нам покаже да више никада не сумњамо у Њега.

Послао нам је те капи крви своје, по вјерном и оданоми слуги своме кроз његов чист, девствен и свет живот, да нам покаже колико нас воли, и да буде с нама увијек у времену које је пред нама, и да нам каже: не бојте се ви који ме љубите и који у мене вјерујете ја сам ту и спреман да вам и даље крварим за вас да се ви не бисте мучили и патили због мене, него да јачате и долазите к мени и икони мојој, да преко ње примате благодат мој. Ето ја сам ту у том вашем малом храму гдје ви понекад долазите исповиједате се и молите се да и ја будем ту с вама. Моја крв коју сам излио из иконе моје је потврда моје љубави према вама, да вас љубим и да вам се јавим да сам жив и да вас чекам да ми дођете јер ја сам вама дошао.

Зато драги моји сви који желите да дођете и поклоните се Христу, дођите и увјерите се у чудо Божије и моћ Његову.

протојереј-ставрофор Раденко П. Тодоровић

http://prijateljboziji.com/чудо-крви-господње/

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Професор теологије Јоргос И. Вернезос, син оца Јована Вернезоса (настојатеља храма Светог Јована Руског у Прокопију на Евији) рекао је следеће: "Нешто пре Васкрса 1999. године дошли су у храм да се поклоне моштима Светог Јована Руског, чије је тело нетљено, два поклоника из различитих крајева Грчке. Иако се нису познавали, они су свештеницима овога светога храма испричали готово идентичну причу.
Видели су независно један од другога, Светог Јована како излази из кивота, скида свету одежду у коју је био одевен и облачи војну униформу, и каже: "Идем у Србију, јер се тамо прогони православље!"
Мир који је значио и престанак бомбардовања на православну Србију потписан је у Куманову на дан када се прославља Свети Јован Руски, 9. јуна по новом (27. маја по старом календару).

Извор: Манастир Јовања - Ваљево

Фотографија корисника СПЦ Котор
Подели на овим сајтовима

ČUDO U MANASTIRU KRKA! IKONA ARHANGELA MIHAJLA VEĆ DANIMA PLAČE! Niz lice mu TEKU SUZE! 

Ikona Svetog arhangela Mihajla u pravoslavnom manastiru Krka, nedaleko od Kistanja u Hrvatskoj, već danima plače.

Ovaj nesvakidašnji događaj nikoga ko mu je prisustvovao nije ostavio ravnodušnim.

Dalmatinski vladika Nikodim prilikom jedne liturgije u Hramu Ćirila i Metodija pre nedelju dana saopštio je vernicima događaj iz obližnjeg manastira.

- Pre nekoliko dana u manastiru Krka proplakala je ikona Svetog arhangela Mihajla koja stoji na samom ulazu crkve - potvrdio je vladika. Prema tvrdnji ljudi bliskih Patrijaršiji, o svemu je obavešten i patrijarh Irinej, koji je, tvrde, poručio da je to što se dogodilo u pomenutom pravoslavnom manastiru pravo čudo.

Na ovakav događaj, zavisno od prilike do prilike, u narodu se gleda kao na dobar ili loš znak. Kulturolog i autor knjige "Budimo ljudi: Život i reč patrijarha Pavla" Jovan Janjić kaže da ovo svakako jeste neki znak.

- Ljudi obično u prvi mah ne razaznaju koju poruku takav događaj nosi, ali s vremenom se ipak takva poruka projavi. Sudbina našeg naroda je takva da ima razloga ne samo da narod plače nego i sveci - kaže Janjić.

Činjenicu da je nakon pomeranja ikone u crkveni zvonik udario grom Janjića takođe ne čudi.

- Bilo je slučajeva da grom udari u zvonik i vreme je pokazalo da je to imalo opominjuću poruku. U svakom slučaju, u pitanju je neka opomena nad kojom se valja zamisliti. Ovakve pojave se nikada ne dešavaju slučajno, bez obzira na to što neverujući ljudi tome ne pridaju važnosti. Ali ljudi od vere znaju da iza toga nešto sledi ili da je to opomena za ono što se čini - napominje Janjić...

kurir

D7gcQl1XsAADp_r.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Слично као пред почетак свенародног украјинског страдања, крвопролића и одузимања цркава и манастира од тамошње канонске Цркве....

https://www.kurir.rs/planeta/1259169/znak-sa-neba-ikone-u-ukrajini-i-rusiji-liju-krvave-suze

Ikone u Ukrajini i Rusiji liju krvave suze!

"Upozorava  li Bog stanovnike Ukrajine i Rusije na veliku katastrofu koja ih uskoro čeka? To nije isključeno, rekao je Tomaz Terlikovski, glavni urednik poljskog katoličkog portala Fronda. Fenomen suza zabeležen je u gradovima Odesi i Rivne u Ukrajini, i Rostovu na Donu i Novokuznjecku u Rusiji.
Ikone su u ruskoj istoriji plakale dva puta. Jednom pre Oktobarske revolucije, odnosno kraha Ruskog carstva, a drugi put pre pada SSSR-a. U oba su slučaja promenama prethodili krvavi sukobi sa velikim brojem ljudskih žrtava :( "

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...