Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

СВЕТИ ЛУКА КРИМСКИ
„И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.“ (1 Кор. 13:3) Ако је то љубав само према својој класи, својој нацији, а не љубав свеопшта, свеобухватна, за душу нашу нема користи од ње. НЕМА НИКАКВЕ КОРИСТИ У ДОБРИМ ДЕЛИМА, НЕМА ЧАК КОРИСТИ У ТОМЕ ШТО ЋЕ ЖИВОТ ДАТИ ЗА СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ, АКО НЕМА СВЕОПШТЕ ЉУБАВИ, ЉУБАВИ ПРЕМА СВИМ ЉУДИМА.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ради ти, дијете, свој посао!

Свети Вукашин из Клепаца

image.png.aabee4de01218d2077446c468e5c5340.png

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

ИГУМАН СИЛУАН ТУМАНОВ - ПРИЧЕСТ
Не може се често причешћивати, говоре, прећи ће вам у навику. Изгубићеш поштовање. Да, вероватно је тако.
Зато:
- Не можете се често молити –навикнућеш се. Изгубићеш поштовање.
- Не можете ићи често у храм – навикнућеш се. Изгубићеш страх Божији.
- Да, и уопште. Не треба се често виђати са женом – навикнућеш се. Нестаће љубав.
- Родитељи не треба да уживају пажњу - навикнуће се, нестаће однос са уважавањем.
- Деца треба да се промене или да се сретну са њима четири пута годишње и за Дан анђела, и на то ћеш се навићи.
- Често дисање није потребно – навикнућеш се.
- Често нема потребе – четири пута годишње и на Ускрс! Ох! На Ускрс исто не може. Значи на дан анђела само. А, ОНДА СЕ ИЗГУБИ БЛАГОДАРНОСТ БОГУ ЗА ХЛЕБ НАСУШНИ.
- А пити уопште једном годишње! И онда ћеш изгубити жеђ!
ТАКО ДА, МОЖДА,НИЈЕ ЛОШЕ – НАВИКНУТИ СЕ НА ДОБРО?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

10917132_426468294172762_805274984246190

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Примивши благослов из храма ми се враћамо у беснило света. И наш задатак је да унесемо мир у свет. Свет треба од нас да прими Христов мир, а не да се ми заразимо његовом буром. Наши блиски не би требали да беже од нас, већ напротив, вођени нама да стреме топлини и светлости благодати Божије, коју смо ми дужни да истичемо, да је носимо у себи и никако не изгубимо.

Јереј Валерије Захаров

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"...Време је исечак Вечности, откине ли се од ње, отискује се неиздрживо очајну бесмисленост. Дух човечји је исечак Духа Вечности, откине ли се од њега, губи свој вечни смисао и мир, и отискује се у крајњу муку, где је плач и шкргут зуба. Дух времена нашег откинуо се од Духа Вечности, зато се мучи, плаче и шкргуће зубима. Био је генијалан и неустрашив у проналажењу маказа којим ће одсећи себе од вечности; сада је упоран у очајној немоћи својој и мрачном боговању свом."

Ава Јустин Поповић: "О духу времена"

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ako bi mi neko dokazao da je Hristos izvan istine, i ako bi stvarno bilo da je istina izvan Hrista, onda bih više voleo da ostanem sa Hristom, nego li sa istinom.

Dostojevski

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Nisu dela bitna, koliko je bitno da je srce okrenuto Bogu.

S. Teofan Zatvornik.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Како је напоменула Прва Свеправославна Конференција на Родосу, «Наша Црква није изграђена од камена и дрвета, већ од вере и живота». Знати то значи препознати одговорност за све људе расејане по лицу земље, али саздане по истом образу. Када служим Божанску литургију, посебно на Божић и на Ускрс, ја не само да мистично саслужујем заједно са свим предстојатељима Цркава – сестара, већ се молим заједно са папом, са главама свих хришћанских конфесија, сједињујем се у молитви са свим хришћанима. Тада могу да принесем бескрвну жртву са молитвом «за непоколебљивост светих Божјих Цркава, и сједињење свих», за спасење света, за читаву земљу, на коју ми, као Црква, морамо непрестано призивати мир и милосрђе Христово...

ПАТРИЈАРХ АТИНАГОРА

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

³" Znate ono kad nekome trazite oprost i on vam oprosti i vi kazete pao mi je kamen sa srca. E pa slicno je i sa Gospodom, sto je vasa molba jaca, to se lakse brise uvreda. Covek treba da pazi samo da ne nagomila kamenje, jer onda srce lako postane kameno, vec ga treba cesto prati  ili gurati kamen da padne, nekad je to sizifov posao, zavisi samo od covekove sklonosti ka grehu" - monah iz Jovanja - Poganovo. Zaboravio sam mu ime....

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...