Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

On 22. 8. 2024. at 22:29, Dragi рече

Ali šta bi rekao Hristos o ratu?

Doduše, ponekad mislim da mora rat. Samo, kad je to da se mora?

Expand  

Pa sta bi rekao, mislim da treba dugacak odgovor, ja nisam trenutno pripremljen za tako nesto, ali recimo secam se ovoga od a.Pavla :

Jer je (vlast) sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je sluga Božji, i kazni onoga, koji zlo čini

Jednostavno, oduvek zlo i nepravda postoje u svetu i ljudi koji sire zlo i nepravdu i macem i oruzjem, i zato i suprotno, treba takodje da postoje ljudi i vlast i vojske koji ce se suprostavljati takvim ljudima i braniti ostale ljude od zla i nepravde, ali samo istinom i pravednim nacinom upotrebe vojske i oruzja, i zato su i sv.Avgustin i drugi zastupali teoriju o pravednom ratu.

Zato verovatno i Isus kaze da ko se lati maca od maca ce i da pogine, i zato je verovatno i rekao jednom da vojnik ostane u svom zvanju i sluzbi.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2024. at 8:20, Bokisd рече

Pa sta bi rekao, mislim da treba dugacak odgovor, ja nisam trenutno pripremljen za tako nesto, ali recimo secam se ovoga od a.Pavla :

Jer je (vlast) sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je sluga Božji, i kazni onoga, koji zlo čini

Jednostavno, oduvek zlo i nepravda postoje u svetu i ljudi koji sire zlo i nepravdu i macem i oruzjem, i zato i suprotno, treba takodje da postoje ljudi i vlast i vojske koji ce se suprostavljati takvim ljudima i braniti ostale ljude od zla i nepravde, ali samo istinom i pravednim nacinom upotrebe vojske i oruzja, i zato su i sv.Avgustin i drugi zastupali teoriju o pravednom ratu.

Zato verovatno i Isus kaze da ko se lati maca od maca ce i da pogine, i zato je verovatno i rekao jednom da vojnik ostane u svom zvanju i sluzbi.

Expand  

Zato bih se ja danas najradije sakrio od sveta u manastir. Barem jedno vreme, Bog zna. 

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2024. at 9:14, Dragi рече

Zato bih se ja danas najradije sakrio od sveta u manastir. Barem jedno vreme, Bog zna. 

Expand  

To je kao da bežiš od Boga(čitaj života). Trpljenju se najbolje uči tamo gde ima onih koje treba da trpiš, u manastiru to nećeš naći. DA bi bio milostiv treba da imaš nešto da bi dao milostinju, prema kome da budeš milostiv u manastiru? Taj život koji imaš Bog je kreirao samo za tebe, Otac najbolje zna šta je ono šta ti treba i šta je korisno za tebe, pa i ta depresija je tu da naučiš da se izboriš sa njom, a ti bi da pobegneš od najboljeg šta je Bog imao za tebe u manastir. Kako si ti nezahvalan čovek, 

Moj život je prepun iskušenja i nevolja, ali meni ne pada napamet da bežim nego sam još zahvalan Bogu jer znam da ih je spremio za mene da me učini jačim, i da kada se izborim sa njima one obogate moj život.

Ima kad mi je bilo teško,  kad sam plakao od muke, ali to je sve na kraju dalo dobar rod i učinilo me jačim, I sad ja znam da je sve bilo Božijom rukom vođeno kako bi me naučio životu i da se u svemu oslanjam na Njega.

Imaj poverenja u Boga i samo hrabro napred

tebi je svaka dlaka na glavi izbrojana

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2024. at 10:45, Ralex рече

To je kao da bežiš od Boga(čitaj života). Trpljenju se najbolje uči tamo gde ima onih koje treba da trpiš, u manastiru to nećeš naći. DA bi bio milostiv treba da imaš nešto da bi dao milostinju, prema kome da budeš milostiv u manastiru? Taj život koji imaš Bog je kreirao samo za tebe, Otac najbolje zna šta je ono šta ti treba i šta je korisno za tebe, pa i ta depresija je tu da naučiš da se izboriš sa njom, a ti bi da pobegneš od najboljeg šta je Bog imao za tebe u manastir. Kako si ti nezahvalan čovek, 

Moj život je prepun iskušenja i nevolja, ali meni ne pada napamet da bežim nego sam još zahvalan Bogu jer znam da ih je spremio za mene da me učini jačim, i da kada se izborim sa njima one obogate moj život.

Ima kad mi je bilo teško,  kad sam plakao od muke, ali to je sve na kraju dalo dobar rod i učinilo me jačim, I sad ja znam da je sve bilo Božijom rukom vođeno kako bi me naučio životu i da se u svemu oslanjam na Njega.

Imaj poverenja u Boga i samo hrabro napred

tebi je svaka dlaka na glavi izbrojana

Expand  

Volim ja manastire, naše pravoslavne, ostale kako kad. Ali ne znam da li bi mogao da živim monaški život. Sama tema seksualnost i kako monasi to savladuju, itd.

Ali ovo je sad druga tema. ;) 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2024. at 10:19, Tamara91 рече

Danas je jedan Židov ukinuo vekovnu kijevsku crkvu uz blagoslov patrijarha iz Istanbula koji iznad sebe nema Boga već globalističku, satanističku kliku.

Expand  

Mi Srbi kažemo Jevrejin. Mi nismo Hrvati da kažemo Židovi. Čak i vladika Nikolaj razlikuje Jevreje (narod; dobri odn. normalni kao svi mi) i Judejce (korektno Judaisti, pripadnici judaističke religije; loši, zli, vidi Ohridski Prolog), ali nikad ne koristi reč Židov. I dakle, taj Jevrejin sigurno nije mogao da natera Ukrajinu i svu grčku Crkvu i pravoslavne Grke (Carigrad, Aleksandrija, valjda i Jerusalim, nisam siguran) da budu protiv Rusije. Zelenski i nema vlast, on je jedino glumac. On je Hollywood. U Ukrajini vladaju SAD, a Zelenski samo glumi svoju ulogu predsednika Ukrajine.  

A onda mora da se ide na međunarodni sud. Međunarodno i ljudsko pravo garantuju slobodu vere i veroispovesti, i samim time ne smeju da zabrane pravoslavnu Crkvu pod jurisdikciji moskovske patrijaršije. To je protiv svih statuta OUN. Ali ovo mora da pokrene ruska strana odnosno ruska pravoslavna Crkva. Ako ona ne radi, neće niko drugi.

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2024. at 17:03, Milan Nikolic рече

Бедак је без жене ван манастира. 

Expand  

Nije bolje ni u manastiru, hormoni rade čim zgodno žensko uđe u vidokrug i odma počinju požudne misli. Onaj ko zna da su oči okidač okrene glavu na drugu stranu i završi s požudnim mislima a onaj ko ne zna može danima da mota istu sliku u glavi i da ona bude izvor požude. U svetu ili u manastiru onaj ko želi da živi čisto mora da nauči da kontroliše svoje misli prepoznajući situacije kada će se one pojaviti pa da smisli kako da deluje preventivno.

To je borba između prirodnog i duhovnog čoveka. 

Za prirodnog je važno da se poseje seme na što više mesta a duhovnom je brak mesto gde se uči životu u zajednici i vernost je tu na prvom mestu, A svaka preljuba u mislima je isto nevernost.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Па добро си схватио да је живот ,,ван манастира" супер. Ми смо ти који одлучујемо какав нам је живот.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

+ 18

Кореневски округ. Курски регион. 
Велики број цивила је убијен од стране оружаних снага украјине.
На овој раскрсници су пуцали на све аутомобиле у низу. Чак су пуцали на старца на бициклу који се управо возио кући.

https://t.me/swodki/413344

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Остаци посаде изгорелог америчког борбеног возила пешадије М2А2 Бредли. Покровское смер.

https://t.me/boris_rozhin/134757

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ukrajinski Monako:

https://www.facebook.com/reel/1162415838207201

A sigurno da ni Rusi nisu bolji. I pošto su mnogo važni za državu i naciju, oni ne idu na front u ratovanje. Zato, ali, sebe samo više slave kad se rat završi. Dok je rata oni su najvažniji, posle rata oni su najhrabriji. 

Подели на овим сајтовима

Медведев коментарише хапшење Дурова:

- Jednom davno, prilično davno, pitao sam Durova zašto ne želi da sarađuje sa organima za sprovođenje zakona o teškim zločinima. „Ovo je moj principijelan stav“, rekao je on. „Onda će biti ozbiljnih problema u bilo kojoj zemlji“, rekao sam mu.

Smatrao je da su mu najveći problemi bili u Rusiji, pa je otišao, dobijajući potom i državljanstvo/boravišne dozvole u drugim zemljama. Želeo je da bude briljantan „svetski čovek“ koji dobro živi bez svoje domovine. Ubi bene ibi patria!

Pogrešio je. Za sve naše sada zajedničke neprijatelje, on je Rus – i samim tim nepredvidiv i opasan. Drugačija krv. Definitivno ne Mask ili Zakerberg (koji, inače, aktivno sarađuje sa FBI). Durov mora konačno da shvati da se Otadžbina, kao i vremena, ne mogu birati...

https://t.me/medvedev_telegram/525

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

После јутрошњег ракетирања по Украјини, по мапи крстарења указује се могућа припрема за веће акције.

GV5e-i_XsAAETu1?format=jpg&name=large

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Снимак убијања цивила у Белгороду украјинском артиљеријом по путевима.

https://x.com/DD_Geopolitics/status/1829609866736124398

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...