Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 4 минута, Infoguru рече

Ja ti opet kazem, nemoj na meni da ostris ove propagandisticke kandze  i zamene teza. Ja ovo nikada nigde nisam ni rekao ni insinuirao. Ja sam uporedio nacionalizam i nacizam. Dva oka u istoj glavi. Rodoljublje je nesto drugo, nesto pored cega nacionalsiti nisu ni prosli niti razumeju sta znaci. Ali je dobro da se vidi taj vas manir izvrtanja cinjenica i reci sagovorinika.

Kao sto vec rekoh, za nekoga ko tvrdi da je istina na njegovoj strani, mnogo lazete i manipulisete... nisu tu cista posla. Kao na primer i sledece:

Ni ovo nikada nisam rekao. Ja sam samo pitao zasto se Rusija ne bori protiv nacizma na svim frontovima? Zamisli da si osoba koja mrzi paukove i onda odes da zapalis komsijinu kucu jer ih on ima puno a tvoje paukove u spavacoj sobi uopste i ne gledas niti te ne zanimaju? Brate  ako mrzis nacizam onda mrzis nacizam.... Osim, naravno, ako te nacizam uopste ne zanima nego si svestan da je zgodno prevozno sredstvo za tvoje imperijalsiticke ideje a znas da ces podrsku dobiti.

Zasto desnicari uvek ovo rade? Zasto izvrecete cinjenice i istinu da bi promovisali svoje vrlo stetne ideje? To je ekstremno degenerativn ponasanje.

Kao na primer sto i dan danas ne mozemo da se izlecimo od one lazi koje ste plasirali da je neki sud proglasio srpski narod za genocidan cime ste slagali ljude (takodje znajuci da ta sorta nikad nista ne proverava) a zapravo ste pojedinacnu krivicu namerno i svesno kolektivizovali i preneli na citav narod iako to niko nikada zapravo nije uradio (mozes da pregledas sve sudkse spise, preusde i odluke i nikada NIKADA nigde neces naci da je neko optuzio srpski NAROD da je genocidan. Nigde. Nikad). To ne rade ljudi koji se izdaju za rodoljube i patriote. To rade sitne duse i kvinslizni kojima ni do cega nije stalo osim da ilzecenja frustracija i u tome na rprezaju od propagande i lazi samo da bi to ostvarili. 

TO vidimo i sada u podrsci ruske invazije... 

Prosto, to ste vi. Lazete, obmanjujete, izmisljate, podmecete, fotosopirate... i onda naravno da vam niko normalan nece verovati. Ne znam sto se ljutite...

Национализам, српски тј светосавски је синоним за родољубље. Само што другосрбијанци и екипа воле да манипулишу са тим појмовима и да их стављају у наци контекст.

Ако теби није јасно да је група ретардираних скинхедса маргинални проблем у односу на НДХ у Уркајини онда теби није ништа јасно. Мада све је теби јасно само мудрујеш.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Infoguru рече

Ne ljutim se na tebe.

Ti si hristov. Ja sam hristov. Ja necu suditi. To je njegov posao.

Што да се љутиш на мене, кад сам ја само поновио оно што ти кажеш?

Одједном излив побожности. Чудо, зато и кажем да има наде за тебе. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Infoguru рече

NaCiZAm je razlog invazije...

image.thumb.png.191a4b73794ddeeadc81fa844ee2d943.png

Па би било праведно да ти рудници припадну нато пакту и еу. Као и Сибир јер ономад рече покојна Олбрајтова да није у реду да толика природна богатства не буду подељена. Нема везе што су на руској теритроији или на истријски руској земљи настањеној Русима ђе су се уз помоћ комунизма и етноинжењеринга почеле стварати нове нације чији ћаћа нпр. Стјепан Бандера. Али ипак не ради тај инжењеринг посао.

Подели на овим сајтовима

A otkud onda tendencije da se napadnu Poljska i Moldavija? Zar i one imaju sisitemski problem sa nacizmom kao i Ukrajina? Ili ste pronasli zgodno opravdanje da napdnete koga god vam padne na pamet.

Samo kazes "gle tamo ima nacista" i odma je opravdano da se ubijaju zene i siluju deca dok se unistavaju kompletna stambena naselja.

I dalje ne mogu da smotam glavu oko toga da pravoslavci tako odusevljeno klicu ratu. To mi je iskreno najvece iznenadjenje i najneocekvianija stvar za poslednjih mozda 10 godina.

Док се Нато на исток ширио нисам приметио неко кукање. Чему те тенденције? Пољаци боцкају, сами ће бити криви. Постоји део Молдавије који је надтањен Русима и они имају неку аутономију. Биће да само Шиптари и Амери могу како хоће. Кад други крену да чврсто бране своје интересе онда се јаве "уставобранитељи" попут тебе да плачу.

Не лажи, рату се радују они из Мурке што продају оружје. А ти њих браниш. 

Подели на овим сајтовима

Eto.

Jel vidis kako se  za sekundu istopi ta suplja prica o nekakvoj "borbi protiv nacizma" ;) 

Не бих рекао. Нацисти желе да покоре Русију. 

Него, баш држиш реч да нећеш одговарати. Ко нато ономад да се неће ширити на исток:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Infoguru рече

Ko Rusija onomad kad je rekla Ukrajini "dajte nam nuklearno naoruzanje u zamenu za garancije da vas nikada necemo napasti" :D 

Да усташе нису дошле на власт 2014. године после нато револуције, ничега овог не би било. Друга је Украјина била пре 2014. и пре 2004.

Не пишем због тебе, него да се види колико спинујеш и ботујеш, прави гебелсић.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Infoguru рече
RS.N1INFO.COM

Rusija se hvali modernom vojskom, no vojni analitičar Mario Galić ističe da to nije baš tako.

Са ће Супер Марио да открије како Руси имају само м48 и токарев утоке. Једу конзерве из 1932!

Подели на овим сајтовима

Mislim da necu vise stavljati snimke sa unistaanjem Ruskih tenkove jer ih ima previse. Jasno je da rusi gube naoruzanje ko muve tako da nema potrebe bas svaki dokumentovani tenk stavljati.

Ево Украјинци ушли у Владивосток!

Подели на овим сајтовима

Зеленски  у свом сатанском уму смислио да Руси имају покретне крематоријуме.

Довели су га и сада мора да ради како му се каже. Ментори су му дали пре неки дан наводно  33 милијарде мада је то надувано,  ово лудило с њим ће да потраје до последњег Украјинца или док га сами Украјинци не склоне .

Неки старац Зосима Сокура је лепо рекао да је Украјина сатанска држава начег времена и то је најбољи опис ситуације.

Схиархимандрит Зосима (Сокур; †2002): „Украјина је сатанска држава нашег времена“                      

Дај Боже да ова нова времена од Крштења Свете Русије буду добра и права! Да би та времена Цркве Божије била свештеним за за будуће генерације. То молимо на дан сећања на Светог кнеза Владимира!

Невоље, туга због такозване лажне државе "Украјина" - сатанске државе нашег времена, нажалост. Нема Кијевске Русије. Када би народ Украјине започео стварање нове државе од Кијевске Русије, од Светог Владимира, од Владимира Мономаха, од свете Кијевске Руси, наравно, постојала би света, велика Украјина. (...)

Кнез Владимир тугује, наша вољена кнегиња Олга тугује због садашњих времена. Кад бисте душом осетили ову трагедију, плакали бисте дан и ноћ, чупали косу и туговали, као некада древни Израиљ, када је пао у вавилонско ропство... Али добро, по нашим делима је и  казна Божија на нама. Само, Господе, не дај да клонемо духом, не дај да очајавамо. Дај, Господе, што нам је дао Свети Владимир, што нам је дао Господ и Пречиста Мати, што нам је дала Руска Црква, али није било хохљачке организације, ове проклете кијевске организације и „законитих“ и „безаконих“ – не, и  не може бити, нисмо чланови ове сатанске организације! Имамо легитимну свету Руску Православну Цркву, које се морамо придржавати до последњег даха и исповедништва, па и до мучеништва, не нарушавајући заклетву крштења, не нарушавајући печат дара Духа Светога – миропомазање. (...)

И у тамницу да вас баце – радутеј се, ако вас убију – бићете великомученици и исповедници! Али немојте се препустити овој сатанистичкој страшној агитацији. Ви сте - Света Русија, наша Света Владимирска Русија, Кнеза нашега Просветитеља. Стојте! Храбрите се срце! Укрепљујте своју веру! Господ вас неће оставити! Господ ће бити с вама до краја времена. Амин.

Запамтите, ово су већ моје последње речи вама, као оје духовно завештање. Сложите ове речи у срцу своме, доћи ће време, сетићете се, оно није далеко: „Рекао нам је покојни Отац то, то и то нам је објаснио, и како се све то од речи до речи и испуњава!“ Држите Свету Владимирску Русију! И маштајте, и молите се да се Света Русија врати у ову проклету Украјину, да ову „Украјину“ избацимо из наших глава, из историје, и да сви будемо становници Кијевске Русије и да нам једини језик буде словенски. Сањајте и устаните! Вашим ћутањем, људи, издајете Бога! Запамтите, свака пирамида, било која планина, свака гомила отпада се увек уништава не одозго, већ одоздо - темељ ће се затрести, и колико год моћан био монолит - срушиће се! Ви сте темељ, ви - народ - темељ државе, бирате ове лажове посланике и лажне председнике – размислите! За тебе је смртни грех што ћутиш пред Богом, пред историјом и пред Црквом. Размислите! Рушите постепено снагу ове планине, само ће вас за то Господ благословити. Срећан празник великог просветитеља - кнеза Владимира, данас!

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2022. at 21:45, Infoguru рече

Ja se iskreno bojim da ti kazem da Deda Mraz ne postoji.

Ukrajnska vojska koristi civile i civilne objekte za obranu i napade na Rusku vojski i Rusi vodi maximalno racuna o civilima i civilnim ciljevima koliko je moguce u uslovima vojnih borbi i sigurnosti samih Ruskih vojnika.

Taktika Ruske vojske je da se prvo eliminisu vojna i snajperska gnjezda Ukrajinaca po zgradama i civilnim objektima tenkovskom i artiljerijskom paljbom i onda ide ciscenje zgrada od podruma do krova, ako postoje civili u (civilinim) objektima onda se angazuje samo pesadija i specijalci i ciscenje zgrada.

Na primer onaj veliki trzni centar u Kijevu koriscen kao vojno skladiste i za skrivanje nekih raketnih lancera, legitimni vojni cilj koji je unisten u nocnom napadu i kada je u Kijevu bio policijski cas kako bi se maximalno smanjile civilne zrtve.

Подели на овим сајтовима

Clip_3.jpg.5718b5f94d9d27c109a6358ddf4817e7.jpg

...

photo_2022-04-30_07-03-43.thumb.jpg.d81c4ec4683318cccd1978e4882b5c5b.jpg

756735598_photo_2022-04-30_07-03-43(2).thumb.jpg.69eabec79b7733647c0c2c4e65b44b78.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2022. at 21:50, Infoguru рече

Zamisli scenario:

Zagreb poruci Beogradu da mora da ukloni sve vojne objekte, kasarne i slicno minimum 100km od granice sa Hrvatskom. Srbija to odbije i Hrvatsak bombarduje Beograd, Novi sad, Nis i Kragujevac, udje vojskom u Srbiju i usput ubija sve vojnike koje zatekne i ponekog civila.

Da li ces reci "bravo to je to. Tako i treba. Lepo su nas ljudi upozoravali da ne drzimo vojne objekte a mi nismo hteli tako da smo sada mi krivi za ovo sto nam se desava a Hrvatska vodi odbrambeni rat" :D:D:D 

Ili bi ipak bilo ono staro "Mii smo zrtveeee najveceeee napadju nas kolju nas ubijaju nas bez ikakvog razlogaaaa"

Vidis kako se arsini zacas promene ;) 

Losa ti je analogija, analogija je da Beograd hoce da se naoruza jos vise i kupuje sve jace i bolje naoruzanje i time postaje dosta vojno jaci od Zagreba i time u nekoj buducnosti ugrozava Hrvatsku ako dodje do nekih kriza i konflikata, onda Beograd terorise Hrvatsku naciju u Srbiji, ukida im jezik, kulturu, politicki ih ne priznaje, jaca naci desnica u Srbiji i na kraju ih jos i terorise i ubija, i Beograd se sprema ako je potrebno i vojno da resi pitanje Hrvatske nacije u Srbiji.

Sa druge strane Hrvati u Srbiji hoce da zive u Srbiji ali da imaju sva prava i autonomiju, ali Srbija im to ne dozvoljava, i jos Srbiju podrzava Zapad i NATO pomaze vojno, i Beograd pokrece pitanje Krajina i proteranih Srba.

I sta cemo sad da radimo (Hrvatska) ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...