Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Видиш то није у реду.

Ако ћемо по правди Аљаска би требало да се одцепи и присаједини Русији без обзира што је продата.

Јербо и шведска краљица Урлика Елеонора је продала ономад ( 1721.) Литванце, Естонце и Летонце све са њиховом земљом императору руском Петру I, а они су се сада осамосталили и неовисност прогласили.

Русија је за „уступљене“ земље Шведској платила 2 милиона јефима, односно, 56 тона сребра.

Nisi razumio Željo, kašljem ja sad na to čija je Aljaska a čija bi trebala bit. Prodata je u bescijenje nepromišljenom odlukom. Putin to sad hoće ispravit silom. Što se tiče crkvenih realija zanimljivo je spomenuti da kad su hrišćanski misionari iz USA došli na Aljasku zatekli su tamo pravoslavne Indijance.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_II._Nikolajevi%C4%8D

Подели на овим сајтовима

Nije Aljaska vec polarni krug i nafta i gas ispod njega ...

No, mješaš Aljasku i Arktik, to što pišeš odnosi na kanadsko-ruski spor o Arktik ali je aljaski problem s tim takodjer u vezi. Ustvari taj je i glavni. Putin sad rješava to oboje a uvidimo kako će to biti riješeno. Ukrajina je tamo probni balon, lakmus papir, nekakav ukazatelj prostupnosti, prolaznosti Putinu. Osim što mu je potreban Krim ali taj  mu je bez Mariapoli, Novoazovska, Donjecko-Luganjskog zaledja k ničemu. Problem je taj i dalji pristup jer svuda kud krene moraće kroz Tursku, s tim u vezi je i ona karikatura Merkelove i Putina kad ga kao vuče za nos. Htio si Krim ali šta od njega kad svuda moraš dalje trařžit odobrenje od Turske (koja je u NATO) jer ga svuda okolo kere turske teritorijalne vode sasvim okružuju.

Подели на овим сајтовима

Nisi razumio Željo, kašljem ja sad na to čija je Aljaska a čija bi trerbala bit. Prodata je u bescijenje nepromišljenom odlukom. Putin to sad hoće ispravit silom. Što se tiče crkvenih realija zanimljivo je spomenuti da kad su hrišćanski misionari iz USA došli na Aljasku zatekli su tamo pravoslavne Indijance.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_II._Nikolajevi%C4%8D

Ma koga bre zanima aljaska u rusiji ... Ljudi se spremaju da izbuse severni pol i prodaju neverovatne kolicine nafte i gasa...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

No, mješaš Aljasku i Arktik, to što pišeš odnosi na kanadsko-ruski spor o Arktik ali je aljaski problem s tim takodjer u vezi. Ustvari taj je i glavni. Putin sad rješava to oboje a uvidimo kako će to biti riješeno.

Nista ja ne mesam, informisi se malo... Ispod polarne kape lezi bogatstvo a rusija polaze prava na vecinu uprravo zbog te klauzule sa kontinentalnim grebenima i zato su oni pobadali zastavucu ispid severnog pola ... Da obeleze dokle se prostire rusija. I da izvade uzorke tla sa kojima dokazuju da je to tlo nastavak njihovog kontinenta a ne severnoamerickog i kanade ...

Подели на овим сајтовима

No, mješaš Aljasku i Arktik, to što pišeš odnosi na kanadsko-ruski spor o Arktik ali je aljaski problem s tim takodjer u vezi. Ustvari taj je i glavni. Putin sad rješava to oboje a uvidimo kako će to biti riješeno. Ukrajina je tamo probni balon, lakmus papir, nekakav ukazatelj Putinu. osim što mu je potreban Krim ali bez Mariapoli, Novoazovska, Donjecko-Luganjskog zaledja mu je k ničemu.

Evo clanak na italijanskom ...

http://m.vice.com/it/read/perch-russia-e-canada-si-contendono-l-artide

Подели на овим сајтовима

A evo ti citat koji govori upravo o ovome o cemu sam pisao ... Google teanslate u ruke pa da vidis... Citat je sa onog linka...

Sia il Canada che la Russia possono rivendicare il Polo Nord come parte del proprio territorio, se sono in grado di provare che la placca continentale su cui si trova il loro paese si estende fin là. Le Nazioni Unite saranno l'organismo deputato a decidere quale nazione possa reclamare il possesso del Polo o se esso debba rimanere in acque internazionali.

Подели на овим сајтовима

Nosta ja ne mesam, informidi se malo... Idpod polarne kape lezi bogatstvo a rusija polaze prava na vecinu uprravo zbog te klauzule sa kontinentalnim grebenima i zato su oni pobadali zastavucu ispid severnog pola ... Da obeleze dokle se prostire rusija. I da izvade uzorke tla sa kojima dokazuju da je to tlo nastavak njihovog kontinenta a ne severnoerickog i kanede ...

Znam za taj spor, nije sad toliko bitno ko je u njemu u pravu a ko nije niti je to bio predmet mog posta. Samo sam htio ukazat na ulogu ukrajiínsko-ruskog konfliíkta u svemu tome, taj je sporedan i marginalan i Putinu služi najviše kao lakmus papir za ono što namjerava i hoće s Arktikom i Aljaskom, ništa drugo. Ukrajina je tam tam (daleko, nevažno, tamo tamo a ne bubanj tam tam, ahahaha). Kao i u pokeru za novac, za lovu, kad otpadnu svi ostali igrači na kraju ih ostane 2,3,4 s tim najvišim ulozima, high level game, igra samo za izabrane, najjače i najbogatije, kakva Ukrajina, ta je chudoba. Ruska Federacija, USA i Kanada i EU/NATO. To je moja ta glavna teza, postavka i tvrdnja. A sasvim dovoljno dobro dokazana i doložena!

Подели на овим сајтовима

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

ЦАРЈОВ: Заузимање Мариупоља биће преломни моменат у бици за Новоросију
ПРЕДСЕДНИК ПАРЛАМЕНТА НОВОРОСИЈЕ ОТКРИО ДА ЋЕ СЛЕДЕЋА МЕТА ОФАНЗИВЕ БИТИ - ОДЕСА

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/carjov-zauzimanje-mariupolja-bice-prelomni-momenat-u-bici-za-novorosiju

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...