Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Šta hoćeš da kažeš?

Oce da kaze da tvoji sagovornici ovde ne shvataju false dilemma falacies http://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma, i u svom razmisljanju praktikuju all-or-nothing thinking cognitivni bias http://powerstates.com/10-cognitive-thinking-errors#.Uylz-tu8k6I

Pa tako malo gube na objektivnosti. MIsle da, ako kritikujes Rusiju ti si za Ameriku i obrnuto. Ako Rusija radi nesto protiv amerike da je to dobro, samo zato sto je protiv amerike.

Itd itd..

Vidis ti da ja tamo pricam o nepostojanju sukoba izmedju amerike i rusije i da su obe zemlje imperijalisticke, oni mi pricaju o demokratiji i diktaturi(unutrasnja uredjenja nikakve veze sa imperijalizmom nemaju)

I kako je amerika serif a rusija se suprostavlja zloj serifskoj sili.

U principu nisu objektivni i ne shvatjau da (cak i da postoji sukob) to je ko ce da preuzme ulogu svetskog serifa. A lichno sumnjam da postoji, jer ima ova pozocija odlichno odgovara. Zasto im odgovara? Zato sto jedan broj drzava okrivljuje ameriku za imperijalizam i svetskog serifa (medju kojima smo i mi) drugi deo Rusiju (medju kojima su i ukrajinci) i  tako smo lepo podeljeni, dok svetski "serifi" ubiraju svoj interes i prave sminkerske sukobe.

I to je, ja mislim najobketivnije glediste, koje tvoji (i moji sagovornici) u ovoj temi cesto zaobilaze kao kisa kragujevac i insistiraju na gledistu Rusija ili Amerika. Dobro ili Zlo.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Kad se pravimo ludi oko toga čiji su "neidentifikovani vojnici", evo: http://imgur.com/a/3DzA0/#0

Је л` реално да ти ово причаш?

Шта ћемо са оним разговором Кетрин Ештон и оног Естонца? Ето, признаше ко је пуцао на народ.

Шта ћемо са убијеним момцима из Доњецка? Шта ћемо са овим отмицама, пребијањима, малтретирањима?

Кажеш руска пропаганда?! Ахахахахаха. 

Погледај на шта им се своди пропаганда. На качење неке слике коју су тако лагано пронашли, коју би дијете од 5 година провалило без имало труда. Та слика не би дана угледала ван Русије да није ово што јесте. Јер, ко држи велику већину светских медија?!

А америчка пропаганда?

Снајперисти који убијају људе, па покушај да се прикачи руској страни.

А  пошто нису успјели, шта онда? Ти људи су жртвена јагњад?

Рачак, па бомбардовање Србије.

И безброј других са тешким и несагледивим последицама.

Ја ти фино рекох "Аргументи су вам пали на дно Дњепра"!

Да укратко резимирам.

У Украјини су живјели Руси, као што у Црној Гори живјели Срби(погледати попис становништва са почетка прошлог  вијека) које су доласком на власт црвених почели да претварају у "Украјинце"("Црногорце"), да стварају нови језик и да им праве нову цркву. И никога није било брига за то јер је интерес великих сила  да се одвоји Украјина од своје матице. Ту исту Украјини су њихови предсједници уништавали економски, па нико није било брига за то. Баш те власти, како Јанукович(некада западни миљеник), тако и она љепотица прије њега.  Док не направише "неопростиву" грешку. А та грешка није била у томе да су ону разорили привредно и економски своју земљу, него су се окренули Русији, тј. окренули леђа ЕУ-и. 

Због тих  подјела се све ово дешава, јер није све почело прије двије године, него су коријених тих подјела дубоки, врло дубоки.

Пошто је Косово неизоставно у овој причи, ево двије вијести најновије о томе каква је "држава" у питању и како се тамо поштују људска права и слободе:

http://www.narodnekuhinjekim.com/vesti/nepoznati-pochinioci-unishtili-i-prekinuli-rad-poljoprivrednika-organizacije-majka-devet

http://www.rtv.rs/sr_ci/hronika/kosovska-mitrovica-bacena-bomba-na-stan_373585.html

Двије од безброј ствари које ће остати некажњене!!!

Сличне  ствари сада у Украјини раде ови фашисти којима је све дозвољено.

Некада  сте, кад смо помињали Косово, говорили да не треба бринути о територији него о народу. Ево шта се дешава са нашим народом доље, па вас нешто није брига. Осим кад треба да се Русија увуче у ту причу. А, пази ироније, сад вас не занима шта се дешава са украјинским народом, него вас занима суверенитет, тј. територија. Јер тако каже тата из САД-а. Како то, можете ли да ми појасните?

Замислите ситуацију да САД брани Црну Гору од Србије зато што је Бока одлучила да се припоји Србији?!

Сад тај исти САД са својим сателитима брани Русе од Руса!

Путин, ј... вас Путин ,је предсједник Русије. Политичар. Нравно да ће да брани своје/руске интересе. Није светац, нити некакво чудо, а овакав статус је добио зато што је после низа пијаних и неспособних предсједника који су били на челу Русије коначно довео Русију у позицију да може да парира великим силама. Притом, доста често добија некакве надљудске епитете што нема везе са животом.

Наравно да ће да користи нелегално проглашење Косова у своју користи. Користио је и кад је било оно у Грузији, исто је помињао КиМ, па га није до дан данас признао. Политика је... Знамо сви шта је. Прво, коме је стварно стало до Косово, треба да тражи од наше владе да истрају на том путу, да заштити народ који доље живи(јер за сада немамо неког већег избора), али да га заиста заштити, па тек онда да призива помоћ некога са стране. Ономе коме није стало до Косова, а поприличан их је број, који Косово осјећају као некакав непотребан терет на леђима, а овамо тобош брину о правим свих и свакога, ће то користити као јефтину пропаганду против Русије. И опет ће се заборавити питање ко нас је бомбардовао, ко нам је отео Косово, ко је довео црвене на власт и још многа питања чије последице сад трпимо.

За крај да се вратимо на народ, пошто "поцркасте" од бриге за народом.

Како живи тај народ тамо сад? Сад док вршљају фашисти по улицама и пребијају, киднапују, пљачкају, отимају и праве спискове непожељних. Како вам није сметало док су уништавали руски идентитет у Украјини, док су дијели браћу, уништавали им вјеру, језик и традицију. ТО ЈЕ УЗРОК ЗБОГ КОГА ЈЕ ЗАМАЛО ИЗБИО РАТ! Јер да није било таквих подјела, сад би фино отјерали предсједника и бирали нову власт, борили се за бољу будућност као и сваки други народ. Како вам није сметало што је тај предсједник свргнут на овакав начин?! Добар дио ових дешавања, господо моја драга, се десио много, много прије него што су одбили да уђу у ЕУ. Поставио је већ неко слику са протеста у Украјини 91. када се протестовало против иступања из СССР-а. То ништа, а?

Ах, да. Признао је тадашњи предсједник Русије. Спомињали сте да треба неких 90-ак држава још да призна и то је то. 

Значи, заборавимо на правду. Ако Русија или Кина буду некад имале силу попут Америке, не дај Боже, и успију да притисну тај број земаља то ће бити званично и онда то неће бити окупација из вашег угла? Је л` то право и правда?!

Предсједник Пољске није хтио да призна КиМ, 80% Пољака је било против.

У Црној Гори је исто 80% народа било против, па су ови полтрони прихватили.

Ако им некад буде интерес да се приклоне Русији и повуку такву одлуку, шта онда?!

Како то може да буде мјерило да ли је нешто исправно или није?

Како је та ваша правда промјењљива ствар.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Šta hoćeš da kažeš?

Vidim da ni Milosavljević ni ti ne razuzmete. Radi se o nečem što svaki čovek po prirodi oseća. I što je Bog potvrdio i objasnio u Jevanđelju.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Vidim da ni Milosavljević ni ti ne razuzmete. Radi se o nečem što svaki čovek po prirodi oseća. I što je Bog potvrdio i objasnio u Jevanđelju.

Onda ja i Aurro nismo po prirodi. Jer ne delimo epitete dobro i zlo drzavama i ne generalizujemo ih.

Ja se lichno  trudim da ih ne dajem ni ljudima, uglavnom delima.

Vi se konstatno tripujete da ja i auror imamo kao i vi, podelu dobra Amerika Zla Rusija... i da sa tog stava diskutujemo. Totalno pogresno. losa amerika i losa rusija...

Nema tu niceg dobrog.

Подели на овим сајтовима

11:53 - TIMOŠENKO UPOREDILA PUTINA SA HITLEROM

Bivša predsednica vlade Ukrajine Julija Timošenko uporedila je ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerom i rekla da se Ukrajina mora braniti, kolika god cena bude bila potrebna za to.

"Pitajte bilo kog nemačkog policijaca šta bi on uradio kada bi video jednog pijanog i van kontrole vozača kako sa gasom 'do daske' juri prema autobusu punom ljudi", odogovorila je Timošenko na pitanje "Bilda" kako se Putin može zaustaviti, dodajući da po njenom mišljenju "pištaljka" tu ne bi mogla biti dovoljna.

"Mi našu zemlju moramo braniti-pa šta košta, neka košta", rekla je Timošenkova danas u intervjuu ovom tablioidu.

Ona je Putinov jučerašnji govor ocenila kao "fašističku propagandu".

"Verujem da Evropa i ceo svet od 1938. godine nisu čuli takav govor, kakav je Putin juče održao...njegova poruka zapadu i Kijevu je - za vas se ni malo ne brinem", rekla je Timošenko i kritikovala Zapad zbog postupaka prema Putinu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Recimo iskreno da li USA i EU lažu po pitanju Krima i Ukrajine? I da li je Rusija u svemu iskrena po istom pitanju?

Nema iskrenosti nema istine. Ukrainci su osetili teror Sovjketsko/Ruske politike, vazda u proslost i njima je amerika dobra, Rusija losa. Mi smo sa druge strane osetili teror NATO alijanse, nama je nato los Rusija dobra.

Ja se trudim da budem objektivan u svojim razmisljanjima pa u skladu time prepoznajem oba "zla".

Подели на овим сајтовима

Pre nego što date konačno mišljenje pročitajte obraćanje Putina u potpunosti:

http://fakti.org/rossiya/putiniana/putin-hocu-da-marinci-nato-dolaze-u-sevastopolj-nama-u-goste-a-ne-mi-njima

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Mi našu zemlju moramo braniti-pa šta košta, neka košta

Да неће хероина да буде на првој линији одбране? Јок, слаће друге...Него, колики јој је банковни рачун кад овако не пита шта кошта?

Подели на овим сајтовима

Nema iskrenosti nema istine. Ukrainci su osetili teror Sovjketsko/Ruske politike, vazda u proslost i njima je amerika dobra, Rusija losa. Mi smo sa druge strane osetili teror NATO alijanse, nama je nato los Rusija dobra.

Ja se trudim da budem objektivan u svojim razmisljanjima pa u skladu time prepoznajem oba "zla".

Ti ni ne znaš da su od Sovjetskog terora najviše propatili sami Rusi u Ukrajini. Sav onaj ,,gladomor'' i zločin nisu ni osetili na krajnjem zapadu Ukrajine:

,,Највећи апсурд је да је Гладомором искључиво погођено становништво централне и источне Украјине, а да данашњи националистички настројен запад Украјине није погођен. Он је тада био у саставу Пољске и Чехословачке, а не СССР-а.'' (Vladimir Petrović)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Onda ces prihvatiti da je nemacka nacisticka politika bila izuzetno losa po srbe pa nije ni cudo sto ima Srba koji ne vole EU.-

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Onda ces prihvatiti da je nemacka nacisticka politika bila izuzetno losa po srbe pa nije ni cudo sto ima Srba koji ne vole EU.-

Naravno, isto vazi i za Srbe koji ne vole Hrvate.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...