Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 29 минута, obi-wan рече

U najmanju ruku je cudna. Ali da ima sa obe strane onih koji bi rado sproveli ovako nesto - u to uopste ne sumnjam.
Lopov tamo, lopov `vamo, isto mu dodje. Svejedno je koju znacku nosi.

A u ratna vremena lopovi najvise kradu.

Dakle laž je da te umjetnine idu izvan Ukrajine a posebno pominjamje neke zavjere gdje se spominje Vatikan.

Подели на овим сајтовима

Kol`ko sam video juce na kanalu kod Slave i na jos par mesta, kampovi su u Gomeljskoj oblasti, tako se kaze.
Ako nisam pogresio u prenosenju. A Gomeljska oblast je povise Kijeva.

...

Belarus-Province-Map.png.a72df70e762375af480cdc539f04cb4f.png

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

Dakle laž je da te umjetnine idu izvan Ukrajine a posebno pominjamje neke zavjere gdje se spominje Vatikan.

Ne, nego bas kazem da moze itekako da bude istina.
Ili mislis da ne moze da bude lopova u Vatikanu kao i svuda? Nadam se da ne mislis tako.

Edit:
I da, nisu u pitanju umetnine, nego mnogobrojne mosti svetih. O njima je rec.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Ne, nego bas kazem da moze itekako da bude istina.
Ili mislis da ne moze da bude lopva u Vatikanu kao i svuda? Nadam se da ne mislis tako.

Šta može, ta vijest je demantirana.

Da li tu sad ima kakvih skrivenih zavjera to ostavljam nekom drugom da se bavi.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, kopitar рече

Šta može, ta vijest je demantirana.

Da li tu sad ima kakvih skrivenih zavjera to ostavljam nekom drugom da se bavi.

Ne znam da li ti je poznato da, iako Kijevska lavra vekovima pripada ruskoj Crkvi (koja ju je i osnovala), u nju su upali ukradinski banditi i isterali monahe. I u vise drugih hramova i manastira u tim krajevima isto tako. Kad bandit upadne u tudje sasvim je izvesno da ce i da krade ono sto je unutra, narocito kad je svestan da gubi rat i da uskoro mozda mora da se skloni sa te tudje imovine.

A ako ukrade - kome bi prodao tako nesto? Ko uopste zeli ili moze da kupi tako nesto dragoceno i jedinstveno? Pa samo neko ko ima mnogo para, i jos ga i zanima tako nesto. Ne ulazim u to da li je sama vest tacna, to ostaje da se vidi, ali je cinjenica da uvek moze da se pojavi neki "kupac" tog tipa, pa bio iz klira ili ne. Ili jos bolje - "spasilac" svetinja od ratnog vihora. Ukronacisti bi, ako nista drugo, iz ciste osvete prema Rusima doslovno poklonili te svetinje zapadnima, samo da ne ostanu tu gde jesu.

I naravno da je neko demantovao vest, ne mislis valjda da ce otvoreno da kaze "e jeste, bas sam to hteo da uradim."

Inace, imamo i mi na istoku lopine i kvarez medju visokim klirom, nista novo, nazalost. A imate ih i vi na zapadu.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, obi-wan рече

Ne znam da li ti je poznato da, iako Kijevska lavra vekovima pripada ruskoj Crkvi (koja ju je i osnovala), u nju su upali ukradinski banditi i isterali monahe. I u vise drugih hramova i manastira u tim krajevima isto tako. Kad bandit upadne u tudje sasvim je izvesno da ce i da krade ono sto je unutra, narocito kad je svestan da gubi rat i da uskoro mozda mora da se skloni sa te tudje imovine.

A ako ukrade - kome bi prodao tako nesto? Ko uopste zeli ili moze da kupi tako nesto dragoceno i jedinstveno? Pa samo neko ko ima mnogo para, i jos ga i zanima tako nesto. Ne ulazim u to da li je sama vest tacna, to ostaje da se vidi, ali je cinjenica da uvek moze da se pojavi neki "kupac" tog tipa, pa bio iz klira ili ne. Ili jos bolje - "spasilac" svetinja od ratnog vihora. Ukronacisti bi, ako nista drugo, iz ciste osvete prema Rusima doslovno poklonili te svetinje zapadnima, samo da ne ostanu tu gde jesu.

I naravno da je neko demantovao vest, ne mislis valjda da ce otvoreno da kaze "e jeste, bas sam to hteo da uradim."

Inace, imamo i mi na istoku lopine i kvarez medju visokim klirom, nista novo, nazalost. A imate ih i vi na zapadu.

Na kraju smo došli do nekakvih lopova koji su možda pokrali crkvene stvari i sada navodno traže kupce po bijelom svijetu.

Još jednom o ovome je riječ što si stavio i ovo je laž:

"Кијев и Унеско се договорили: Мошти из Кијевске лавре ће бити послате на Запад - у Ватикан

Између Кијева и Унеска постигнут је договор о извозу хришћанских светиња из Кијевско-печерске лавре, укључујући мошти светаца, преноси руска спољнообавештајна служба.

Према Спољнообавештајној служби, тада је планирано да се они пренесу у музеје Италије, Француске, Немачке и Ватикана под изговором „спасавања од руских ракетних удара“."

...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kopitar рече

Još jednom o ovome je riječ što si stavio i ovo je laž

Jeste demantovano, ali ne znamo da je laz. A ja sam sklon da verujem da je istina.
Nauceni smo istorijom, blizom i daljom.

Подели на овим сајтовима

Ovaj iznos u rubljama je nesto preko 1 mlrd. $, toliko je potroseno na Vagner za godinu dana.

...

Clip.jpg.c337053f600ab66e10f11547f1c098a0.jpg

...

https://t.me/intelslava/49447

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

U Kramatorsku je pao najverovatnije kalibar na hotel, bukvalno je razrušio zgradu. Na snimku se vide Ameri, verovtano neki marinci. Zelenski kaže da su ubili 4 civila i da ima oko 40-oro povređenih, a Berić na njegovom kanalu kaže da se desio sastanak Amera sa ukrajinskim vojno bezbednosnim strukturama i da je raketa pala kad je sastanak počeo. 

Подели на овим сајтовима

T.ME

🇺🇦💥 Међу онима које је захватио удар по Краматорску изгледа има и странаца. Обични туристи не долазе у град на првој линији фронта. Иначе, један од њих има веома...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...