Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

И то ме брига, био си неправедан према мени, праведан само према себи. Остај здраво.

Samo jos jednom cu da ti ponovim - ja sam vas zamolio da nesto sto je ocigledno dijalog, razgovor samo izmedju vas dvoje, premestite na drugo mesto. Nisam nikog prijavio, kao sto sam to i rekao. S druge strane, ocigledno, ovde vise nas prica o jednom od kljucnih pitanja cele ove mocvare, a to je povampireni i od zapada podrzani neonacizam.

A ti i dalje bezobzirno i bezobrazno zmuris na to, i pokusavas da se osvetis za boktepita cime povredjenu sujetu, isto kao i ne malo puta do sad na vise razlicitih tema, i prema vise razlicitih sagovornika.

Na takvo glupiranje i nezrelost prosto necu da trosim ni snagu ni zivce.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Samo jos jednom cu da ti ponovim - ja sam vas zamolio da nesto sto je ocigledno dijalog, razgovor samo izmedju vas dvoje, premestite na drugo mesto. Nisam nikog prijavio, kao sto sam to i rekao. S druge strane, ocigledno, ovde vise nas prica o jednom od kljucnih pitanja cele ove mocvare, a to je povampireni i od zapada podrzani neonacizam.

A ti i dalje bezobzirno i bezobrazno zmuris na to, i pokusavas da se osvetis za boktepita cime povredjenu sujetu, isto kao i ne malo puta do sad na vise razlicitih tema, i prema vise razlicitih sagovornika.

Na takvo glupiranje i nezrelost prosto necu da trosim ni snagu ni zivce.

Оби, бла-бла-бла. Нико ми се са "различитих тема" није споредно обратио, већ директно и одмах ако је било неких несугласица у коментарима. Сабери се. Тања1 нема ништа против тебе, али има против двоструких аршина. Разговор између тебе и Млађони је такође дијалог између вас двоје, преместити на друго место, не?! Престани да људе етикетираш као незреле и глупе. Сви смо мање више зрели у знању за своје године. Искључи се кад немаш снаге и живаца. Одох да радим (одох са форума на дуже време), а ти уживај у твојој моралној победи. :)

Упореди:

https://www.pouke.org/forum/topic/38096-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%83-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%83-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B8%D0%BD%D0%B8/page-5

Свако добро теби и твојој породици.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Kako da ne, idu po svetu isto tako i glume policajce, kradu resurse drugim drzavama, i tako to.

Ne vredi pricati ljudima koji stvarno jesu zaslepljeni.

Da, rade isto to, samo manje uspesno. Radili su celu istoriju isto kao i oni. Najuspensiji primer toga - sovjektsi savez, zarazavanje kompletnog sveta boljsevickim komunizmom.

Tacno, zaslepljenim rusofilima ne vredi pricati da je razlika izmedju zapadnog i ruskog imperijalizma glavna u tome sto je zapad - uspesinji.

I ne da glume policajce, vec i pomazu zapadu u tome! Jel treba da te podsetim za nesto sto sam ti sto puta rekao, na jedno uvo ti je uslo a na drugi izaslo da je Rusija davala bazu NATU i USA pri invaziji na Afganistan? DAkle ne da glume nego to rade zajedno sa tim istim zapadom - kada im je u interesuju.

I to su sve prosto cinjenice koje ti ukazuju da je rusija vrlo slicna zapadu, da je njihov imperijalizam postojeci i opet vrlo slican samo manje uspesan.

ALi ne. ti si toliko zaglibio u rusofiliju da svako ko ti kaze to  - e on je za zapad, on je neoliberal (ako taj termin pogresno koristis) itd..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@Mladjoni

Sto se mene tice, ti si u vecini razgovora potpuno beznadezan slucaj, sto se samog razgovora tice.

Isto kazem kao i za Tanju - nemam nameru da gubim vreme u praznim i besmislenim pricama.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Причати о Руском империјализму показује само неразумевање појмова. Русија нема нити једну карактеристику империје. Без везе је позивати се на историју, и повезивати је са тренутном ситуацијом. Јер онда можемо причати и о Римском империјализму, тј. Италијанском, само стога што је накада на територији Италије био центар једне империје.

Колико је бесмислена та теза, могло би се илустровати на једном имагинарном примеру. Да је Совјетска империја победила у хладном рату, и да је цела европа у Варшавском пакту, Нато не постоји, Мексико у Варшавском пакту, САД разбијене на мање државице, али постоји још колико толико група државица у којој је Вашингтон, који представљају колико толико независну државу. И онда да Тексас прогласи да жели у Варшавски пакт, и да се опредељују за совјетски комунизам. И ту избије грађански рат, где остаци САД помажу побуњенике. И замисли да у таквој ситуацији неко назове САД империјалистичком силом. :.mislise.

Русија је нападнута, и она мора да се брани. Не ради се о томе да ли ја волим Путина, Руску државу, или не. Руској држави и друштву се много што шта да замерити. Не мислим да су они нека апсолутно хришћанска и слободарска култура. Има тамо много таме, али то њихово друштво треба да реши, а не да Империја намеће своја решења.

Подели на овим сајтовима

Ова тема је о Украјини, врло је читана, и ценио бих да је не спамујете даље расправама. Ако хоћете, могу расправе да организујем у посебну тему, пошто је ова и иначе већ доста претрпана.

Хвала.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Evo jos jednom da se malo podsetimo istorije, i sta je to u stvari Ukrajina. Nije lose da se ljudi malo edukuju.

178251_237410053_image.jpg

izvor

Подели на овим сајтовима

Evo jos jednom da se malo podsetimo istorije, i sta je to u stvari Ukrajina. Nije lose da se ljudi malo edukuju.

Прилог томе

КАКО СУ МАЛОРУСИ ПОСТАЛИ УКРАЈИНЦИ

http://www.sociolog.rs/files/godisnjak_br03/zoran%20milosevic.pdf

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

178251_237410053_image.jpg

izvor

Posto link ne radi lepo, da postavimo drugi:

110kj03.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...