Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Непотврђене вести из Краматорска:

Фашисти Десног Сектора терају људе да клекну на колена и онда им пуцају у потиљак...

Јарош је дошао у Краматорск...

Подели на овим сајтовима

Ovakvim pisanjem i postavljanjem stvari deluješ potpuno tendeciozno .. zašto tako govoriš? 

Pa ne trebaju Rusima žrtve?? Zašto tako kažeš? Ne nadmudruju se Rusi sa ostatkom sveta.. p0obogu ... Rusi ginu tamo .. od fašista koje su prozapadno nastrojeni ukrajinski lideri odvezali s lanca ..

Rusija strpljivo gleda i ako preliju čašu ''uleteće'' .. ali neće dotle doći jer će se normalan narod, bilo ukrajinci bilo rusi, samo- odbraniti uz podršku rusa .. daće Bog

sve ostalo ..a to radi Zapad, je nadmudriuvanje i igranje sa ljudskim životima..decom, ženama...

Upravo tako. Isto sam i ja bas hteo da mu napisem.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Како им не требају? Па шта чекају?

И сам кажеш да Русија стрпљиво чека и ако прелије чашу улеће. Шта то треба да прелије чашу? 100, 200, 500, 1000 убијених?

Њима треба алиби да би улетели са циљем да одбране свој народ. Зна се да ће до тога доћи. Зато ми је тотална лудост да неко чека да би још људи погинуло. Ваљда то треба да спрече. Кажеш, сами ће се одбранити уз помоћ Руса? Па то је исто што и упад руске војске, ја ту не видим разлику.

Зато и они играју игру. А од те игре, као што сам и рекао, народ гине.

Ajde .. nemoj.. molim te.

Pa da su upali do sad bilo bi još više mrtvih, od potpuno istih ubica,  a onda bi Rusi od svih, pa verovatno i od tebe bili okrivljeni za otvorenu agresiju...

Nemaju Rusi magično oružje koje ubija samo ''loše momke'' .. nemoj tako.. ceo zapadni svet je protiv njih .. pa i mi , izgleda...

pogledaj samo ustaše kako likuju..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Не мораш да ме молиш, само размењујемо мишљења. Али и не знам колика је размена мишљења, када већ и одговараш у моје име, да знаш шта би ја рекао ако би Руси упали.

Могли су превентивно да делују, као што Израел превентивно одради с времена на време. Чисто технику, неке објекте... да им униште, без цивилних жртава, чисто да покажу ко је ко и да им не падне на памет ово што им је већ пало.

Мени је најжалије због невиног народа, а за Русе се не бринем шта ће учинити, довољно су јаки, да могу нешто да ураде, само ми се не свиђа што боље неке ствари нису одрадили и што допуштају да им народ гине. На крају ће се умешати и шта ћемо онда? Што то нису раније одрадили? Значи да су ипак чекали жртве да би улетели директно у сукоб.

А Украјини ће се обити о главу пуштање нациста да дивљају, јер да су само војно реаговали, то би било легитимно јер хоће део народа да се одвоји од Украјине, а то је ипак цепање државе (колико год навијали за Русе ипак треба реално гледати неке ствари). Овако их је запад наложио и бацио у пропаст. Сада ће остати без истока земље.

Nisam znao da ti je toliko nepoznata fraza u srpskom jeziku ''ajde molim te ..''  To deluje kao da se radi o čoveku kome Srpski nije maternji jezik ..

Napisao sam ''verovatno'' a ne d abi ti sigurno okrivio Ruse za agresiju .. tako da i tu pokazuješ da si tendenciozan. 

A to ''verovatno'' sam i napisao na osnovu tvojih zaključaka i pisanja koja objavljuješ. 

Stavri su mnogo prostije ..nego ih tendencioznosti komplikuju ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Како им не требају? Па шта чекају?

U ovako (nametnutim) komplikovanim uslovima treba da se nadje jedno i kvalitetno resenje i pogodan momenat, tako da odredjena reakcija (ma koja da je) ne donese jednu korist a mnogo drugih steta i pogibija. To bi trebalo da je jasno kad covek malo trezno promisli.

Najlakse je da se uleti i napravi jos gori picvajz od ovog koji postoji sad. Pamet u glavu treba, ne ide sve to tako preko kolena.

Uostalom, tamo ima mnogo vise ljudi odlicno upucenih u ova desavanja nego sto smo to mi koji gledamo sa strane. Neverovatno mi je da mislis da oni ne znaju sta rade, a mi posmatraci iz daleka eto znamo bolje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Za vojnu akciju treba puno vremena ...nije to bas tako preko kolena ...Videli ste na primeru Jugoslavije koliko je proslo od pocetka sukoba do intervencije? Ne zalazim u opravdanost iste vec samo podsecam da su prolazile godine i godine pre vojne intervencije ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Za vonju akciju treba pino vremena ...nije to bas tako preko kolena ...Videli ste na primeru Jugoslavije moliko je proslo od pocetka sukoba do intervencije? Ne zalazim u opravdanost iste vec samo podsecam da su prolazile godine i godine pre vojne intervencije ...

Интервенција је била '95. - након Сребренице, а планирали су нешто пар година пре и причали.

И Руси су ово припремали и планирали сигурно, тако да није немогуће уопште...

Оно на Криму је била такође војна интервенција.

Подели на овим сајтовима

желиш да омаловажаваш саговорника у недостатку аргумената. Што доста говори о теби.

али ако желиш да си ти једино у праву без аргумената, онда не видим сврху.

Ovakve reči su svakome ko ima miligram pameti jasan pokazatelj da se radi o optužbama. Tako da ako se već pozivaš na argumentovanje i fer razgovor (a u tvom postu na koji sam ti ja odgovorio, si jasno pokayao tendencioznost a ne fer argumentaciju), onda imaj obraza pa jasno ukaži gde sam te omalovažio 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Подржавали су и немце у Сталинграду. а и правили су и дивизију сс, од оваквих са слике. Галицијска дивизија у другом свјетском рату.

Историја се понавља. Украјину води баптиста и сајентолог, може ли бити другачије?

ne vodi on nista, on samo figurira

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pa valjda znaju sta im je najpametnije ciniti, ne razmisljas, tj razmisljas na neki bajkoland nacin.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

To je situacija between a rock and a hard place, i imaju oni stotine strucnjaka i stratega, ima tu i mudrih valjda

Подели на овим сајтовима

па ако јој је то већ у плану, зашто то онда нису одрадили одмах.

Моје скромно мишљење је да Русија има намеру да игра исту игру коју су до сад играле западне силе. Тиме добијају то да су запушена уста свима који би да се буне, с тим што сад имају мало већег играча пред собом него што су то биле Сирија, Србија, Либија и сл. "примаоци демократије".

Да су одмах упали, били би агресори, овако ће бити "спасиоци" као што су то били западни полицајци у наведеним случајевима.

Дакле, запад је научио Русију како се пеца и Русима више не треба риба од запада.

Фигуративно.

Подели на овим сајтовима

онда мислим да је било боље превентивно да су одрадили неке војне ударе, да не дође уопште до овога до чега је дошло

A ja ti opet kazem - zar ti nije cudnovato da mislis da mi odavde bolje znamo nego oni tamo?

Ako su do sad znali, pa valjda i sad znaju sta i kako treba da rade...

Подели на овим сајтовима

Моје скромно мишљење је да Русија има намеру да игра исту игру коју су до сад играле западне силе. Тиме добијају то да су запушена уста свима који би да се буне, с тим што сад имају мало већег играча пред собом него што су то биле Сирија, Србија, Либија и сл. "примаоци демократије".

Да су одмах упали, били би агресори, овако ће бити "спасиоци" као што су то били западни полицајци у наведеним случајевима.

Дакле, запад је научио Русију како се пеца и Русима више не треба риба од запада.

Фигуративно.

Pre ce biti da paze da situacija ne eskalira, sto bi bilo mnogo pogubnije, a mozda bi se pretvorio u globalni rat.

Подели на овим сајтовима

BELOSVETSKI KRVNICI: Američki plaćenici učestvuju u borbama oko Slavjanska

rypbagdad_2-Blackwater-usa.jpg

U specijalnim operacijama ukrajinskih snaga u Slavjansku na jugoistoku zemlje učestvuju i stranci, rekao je danas jedan predstavnik proruskih Samoodbrambenih snaga u ovom gradu.

”Aktivisti su preko radio stanice čuli u više navrata engleski jezik, a to je direktan dokaz učešća stranaca u kaznenim operacijama protiv Slavjanska”, rekao je aktivista agenciji RIA “Novosti”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je ranije zabrinutost zbog učešća agenata privatne bezbednosne firme “Grejston”, povezane sa nekadašnjom agencijom “Blekvoter”, u sukobima u Ukrajini, kao i zbog formiranja jedinica stranih boraca.

Moskva je ranije saopštila da je oko 150 agenata firme “Grejston” učestvovalo u akcijama protiv demonstranata na istoku Ukrajine.

U međuvremenu, agencija RIA “Novosti” javila je i da su militanti ukrajinskog “Desnog sektora” stigli helikopterom u predgrađe Slavjanska, gdje je u toku velika operacija ukrajinskih snaga.

Helikopter je sleteo u blizini železničkog prelaza u predgrađu Slavjanska, gde se već nalaze jedinica ukrajinske vojske, navodi RIA “Novosti”, dodajući da se u gradu i dalje čuje pucnjava.

Televizijski kanal “Rusija-24″ javio je da je otvorena snajperska vatra na novinare ruskog lista “Komsomolskaja pravda” u Slavjansku, ali da niko nije povređen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...